[ define @ 30.08.2007. 22:50 ] @
| Tema je malo zamrsena, ali cu pokusati da vam objasnim drugacije...
Pravio sam svoj forum i radilo je sve ok do danas. Danas se nesto pomutilo i measalo mi je postove. Istrazivanjem sam video da je nekako u jednoj tabeli redni broj posta bio veci nego u drugoj, a trebalo je da su isti i skontao sam da se ili server upetljao pri unosu ili je u istom vremenu bilo nekog unosa i brisanja sa foruma.
Interesuje me postoji li mogucnost da se ogranici da u jednom trenutku ne moze biti nekoliko izmena baze ili kako vec vi mislite da bi se to moglo srediti. |
[ dakipro @ 30.08.2007. 23:08 ] @
To je neminovno da ce se desiti ako tako vezujes postove, po principu ubacivanja u obe tabele i povezivanjem po autoicrement id-ju u obe... trebalo bi da imas vezu 1-1, mislim na klasichnu sql vezu, gde u drugoj tabeli upishes tacan id poruke za koju se vezuje, a ne dozvolis autoincrementu da to radi za tebe... mislim da bi malim editovanjem mogao sve da dovedes u red... samo u drugoj tabeli ruchno unesi id koji je unesen i u prvo tabeli
[ define @ 04.09.2007. 00:09 ] @
Hehehe, pogledah sad na post, a danas sam resio problem bas kao sto si rekao, pogledao u kod i video kako je uradjen. Zaboravio sam da je odradjeno na taj nacin.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.