[ Creaven @ 31.08.2007. 15:43 ] @
| Skoro sam menjao maticnu plocu i uzeo polovnu Asus P4V8X-X jer ionako skoro menjam celu mashinu a i dobijo sam garanciju na 12 meseci.Nego, u zadnje vreme poceli su beepri da mi se oglashavaju chudno,poshto kada su je instalirali i ono upalim komp chuju se dva brza naizmenichna beepa i to je znak da je sve ok i super,ali od sada se posle ta dva beepa ubace josh 3 brza i kratka.Ja pomislio da nije RAM (imam 2x512mb) pa skinem jedan modul i probam i ono isto pa skinem drugi modul i onda opet isto.Jel zna neko koji bi problem mogao biti?
Inache testirao sam RAM sa goldmem-om i prosao je sve testove bez greshaka (1 count),temperature su uredu i pustio sam Hdd Regenerator da scanira i nashao je 2 bad sectora koja je oporavio.Takodje sam resetovao BIOS (BIOS je AMI) i nema nikakvih problema u radu na OS (Win XP).Help please. |
[ mtraj @ 31.08.2007. 15:56 ] @
Ako ti je od neke pomoći -
AMI BIOS beep codes
Za AMI bios-e su navedene samo sledeće kombinacije:
Citat:
1 short DRAM refresh failure
2 short Parity circuit failure
3 short Base 64K RAM failure
4 short System timer failure
5 short Process failure
6 short Keyboard controller Gate A20 error
7 short Virtual mode exception error
8 short Display memory Read/Write test failure
9 short ROM BIOS checksum failure
10 short CMOS shutdown Read/Write error
11 short Cache Memory error
1 long, 3 short Conventional/Extended memory failure
1 long, 8 short Display/Retrace test failed
[ Creaven @ 31.08.2007. 20:20 ] @
Pogledao sam ranije tu tabelu i nashao sam se na 3short (Base 64K RAM failure) ali nisam siguran shta to znachi ali kao shto sam napisao GoldMem nije nashao nikakve greshke.
[ mtraj @ 31.08.2007. 21:39 ] @
Moguće je da je ipak memorija problem, bez obzira što prolazi test.
"Prošetaj" samo jedan ram modul kroz sva 4 mem. slota, pa vidi da li ima neke promene.
Pretpostavljam da si već pokušao sa opcijom "load optimized (ili fail-safe) defaults ?
Dok testiraš osnovne komponente, izvadi sve manje bitne stvarčice - HDD, optika, PCI kartice (audio/modem...), Floppy.
Ništa od ovog nije neophodno za p.o.s.t.
Očisti gumicom kontakte na memoriji, i prekontroliši slotove (prašina i sl.)
Ako ti se ukaže prilika, pozajmi od nekog odgovarajući RAM pa probaj s njim, ili bocni ove tvoje module u neku tuđu konfiguraciju koja provereno radi.
[ Creaven @ 31.08.2007. 22:45 ] @
Evo upravo sam probao da zamenim mesta i da isprobam jedan pa drugi modul ali bezuspeshno.Imam jedan HDD od 80gb a zvuchna je integrisana i imam external ISDN modem tako da sam samo njega odstranio i prilikom paljenja opet isti beep-ovi.
Nije mi jasno na shta mislish sa ovi load optimaized defaults,ali predpostavljam da je u pitanju podeshavanje u BIOS-u i jesam uchitao standardna podeshavanja (ako na to mislish).
P.S.-hvala na savetima
[ mtraj @ 01.09.2007. 11:55 ] @
Da, mislio sam na bios podešavanja.
Pa ništa onda, sačekaj da se još neko javi, možda ćeš dobiti neki korisniji predlog.
A od ponedeljka počni polako da razmišljaš o servisu :(
[ Creaven @ 05.09.2007. 22:59 ] @
Jel ima josh neko ideju ili predlog shta bi ovo moglo biti ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.