[ ajdeBre @ 31.08.2007. 18:35 ] @
| Elem, danas u 14:00 su me prebacili sa 256k na 512k - Beotel, Nis, centrala Ledena Stena. I - sporije je!
Dok sam bio na 256k, download sa Rapidshare-a je bio u granicama 25k-27.5k, skoro nikada manje ili vise, a sada, kada je link 512k, brzina varira od 0.7k do 51k; negde oko 80% vremena se drzi na 14-17k!
Ima li neko pojma o cemu se tu radi ??!? |
[ BluesRocker @ 31.08.2007. 20:40 ] @
Naravno, kad je spoljni link ostao isti pa oni sto non stop skidaju jos vise opterecuju mrezu.
[ vaske71 @ 31.08.2007. 21:27 ] @
Citat: ajdeBre[/url]: Poenta je u tome da je sa vecom brzinom sporiji download!
??????????????
[ jedan.toma @ 31.08.2007. 23:48 ] @
dakle kao smo smo videli doslo je i do najavljenog povecanja brzine. problem je sto mi posle povecanja brzine (sa 256 na 512) na Beotelu download ide malo brze nego dial-up! probao sam i http download, i torrente i p2p programe, i uvek ista prica. zvao sam i tehnicku sluzbu, ali nisu bili o dvelike pomoci. rekli su mi da se ulogujem bez /ip, ali to nije resilo problem. da li se jos neko mozda susreo sa slicnim problemom, i da li je uspeo nekako da ga resi?
[ Memomax @ 01.09.2007. 00:54 ] @
Citat: jedan.toma: dakle kao smo smo videli doslo je i do najavljenog povecanja brzine. problem je sto mi posle povecanja brzine (sa 256 na 512) na Beotelu download ide malo brze nego dial-up! probao sam i http download, i torrente i p2p programe, i uvek ista prica. zvao sam i tehnicku sluzbu, ali nisu bili o dvelike pomoci. rekli su mi da se ulogujem bez /ip, ali to nije resilo problem. da li se jos neko mozda susreo sa slicnim problemom, i da li je uspeo nekako da ga resi?
kod Telekoma isto, ako ti je za utehu.
[ damg @ 01.09.2007. 09:41 ] @
Pa kad se pogleda, i jeste logično. Spoljni link je ostao isti, heavy downloaderi povuku sada dva puta više, resto ostaje za sitne downloadere.
[ ajdeBre @ 01.09.2007. 10:26 ] @
Citat: damg: Pa kad se pogleda, i jeste logično. Spoljni link je ostao isti, heavy downloaderi povuku sada dva puta više, resto ostaje za sitne downloadere.
Ako je tako, znaci mogli su da nam "dignu" i na 512Mbps, i opet bi bilo isto? '8em ti drzavu...
[ jedan.toma @ 01.09.2007. 10:26 ] @
kako to da je ova pojava katakteristicna u glavnom za Beotel? samo poneki korisnik drugih provajdera se zali na ovaj problem, dok ih je kod Beotela gomila. a odgovor tehnicke podrske je standardno "nije do nas".
[ kundak @ 01.09.2007. 10:44 ] @
Pre 01.09 sam na Flas Get-u imao brzinu downloada oko 25Kb dok se sada kreće i do 40.5Kb.
Imam nov broj i ne vidim nikakav problem posle prelaska sa 256 na 512 osim što mi je jutros tri puta odmah pri konekciji *pucala* veza što se ranije nije dešavalo.
Ruma je lokacija.
[ jedan.toma @ 01.09.2007. 10:47 ] @
zvao sam tehnicku podrsku i oni kazu da znaju da postoji problem, i da ce najverovatnije postojati dok se ne zavrsi udvostrucavanje. kada sam ih pitao kada se ocekuje da problem bude resen, rekli su najverovatnije do kraja vikenda.
ostaje nam jedino da sacekamo ponedeljak, pre nego sto nase pare damo drugom provajderu.
[ giger @ 01.09.2007. 11:00 ] @
Isti problem... Beotel, centrala Bezanija... Uglavnom DL mi je duplo sporiji posle ovog "udvostrucavanja" (tj. prepolovljavanja) brzine. Pricao sam sa ljudima koji su na Telekomu, na 1.5Mbits nemaju nikakve probleme...
[ cume @ 01.09.2007. 11:02 ] @
I ja sam @beotel, line rate 1023/125(kaze ruter), download trenutno oko 14 kB/s.
Nadam se da ce da srede, mnogo bolje je bilo dok sam bio na 512.
Pozz
[ Slobodan Milivojevic @ 01.09.2007. 11:15 ] @
Problem se javlja zato sto vi imate recimo 1024kbps link do provajdera (beotel), ali oni jos uvek nisu povecali svoj link ka internetu, tako da se korisnici beotel-a trenutno "kolju" ko ce da koristi raspolozive kapacitete ka internetu.
Meni se recimo na 1536/192k Telekom ADSL-u desava da stream od svega 64kbps (radio aac+) jednostavno stane. To znaci da ni telekom jos nije sredio svoje rutere kako treba... Sacekajmo jos koji dan.
[ dd_dd @ 01.09.2007. 11:57 ] @
EUnet radi duplo, bez problema...
Problem koji se javlja je verovatno kod samog provajdera, pretpostavljam da nisu nesto optimalno podesili...
Sve u svemu, radice vam duplo... ne moze da 512 bude sporiji od 256 
[ Humbolt777 @ 01.09.2007. 12:06 ] @
Ja sam takodje korisnik Beotel-ovog adsl-a. Brzina mi je duplirana, a http download mi je oko 50kb/s... Centrala Tosin Bunar...
[Ovu poruku je menjao Humbolt777 dana 01.09.2007. u 13:56 GMT+1]
[ Man-Wolf @ 01.09.2007. 14:34 ] @
Ja sam juce popodne od nekih 14h-18h imao isti problem sa brzinom ( DL je bio od 7kb/s do 14kb/s ). Onda je oko 18h doslo do kratkotrajnog prekida, nakon cega se brzina vratila na 256k ( ?! ). Posle nekih 10ak min, opet prekid, brzina se povecala na 512kbps i od tada mi super radi ( DL ide oko 52kb/s ).
Inace, provajder je EUnet, a centrala je Banovo Brdo, Cukarica - Beograd

[ Memomax @ 01.09.2007. 16:15 ] @
na speed testovima mi stalno pokazuje drugacije rezultate. kao da je tokom dana brzina malo 512 a malo 256, na smenu. Telekom ADSL.
[ ajdeBre @ 01.09.2007. 16:23 ] @
Popravlja se...
U poslednjih sat i po, DL ide od 49.9k do 54.6k i ne opada, sto je najvaznije. Izgleda da nesto rade.
Speedtest:

[ jedan.toma @ 01.09.2007. 16:27 ] @
upravo i ja probah. rapidshare pici oko 51 konstantno. samo da ih ne ureknemo
[ ajdeBre @ 01.09.2007. 16:31 ] @
 To su, izgleda, bile porodjajne muke...
[ bojan_pfc @ 01.09.2007. 17:12 ] @
Telekom me nije iznenadio nego sam se zamalo uneredio kad videh,posto sam ADSL cekao jedno 8 i kusur meseci uzeo 512-ticu i kad je dobio vristao od srece.Pre par meseci procitah negde da ce udvostruciti brzinu ali tome nisam davao ama bas nikakav znacaj,oslanjajuci se na predhodno stanje stvari.Dodjoh danas sa posla ciku i normalno upalim komp kad ono pogledam neko upozorenje tipa konekcija neradi,posto je danas i predhodnih dana grmelo opasno rekoh garant im pocrkalo nesto i taman se naostrio da ih nazovem kad ono dojde i ohladih se.
Skidam konstantno neke kljuceve sa sat i u prvi mah nisam ni primetio brzinu skidanja,ali kad bolje pogledam ladno je udvostrucili!!!
Znaci mogao sam da ocekujem sve i svasta ali ovako prijatno iznenadjenje nikad,bas zato je i sladje ovako.
Inace od kada imam ADSL lokacija Negotin NIKAD nisam imao ni najmanji problem,znaci sljaka kao dragstor znaci nemam reci.
poz
[ ivan i. @ 01.09.2007. 20:31 ] @
Otprilike da ove probleme imaju samo oni koji nisu na lelekomu, kod mene ide juce i danas punom parom.
[ digitalsd @ 01.09.2007. 20:51 ] @
Xe, xe... momci vidi se da nemate ni iskustva a ni staža sa kompjuterima... Stara proverena fora kaže, "kad nešto proradi iz prve, tu onda nešto ne valja", prema tome, ne kukajte, biće sve kako treba.
[ kundak @ 01.09.2007. 20:54 ] @
Na speed testu pokazuje maksimalan DL 406Kb i UL 48 Kb iako na desni klik na ikonicu konekcije kada pritisnem vidim da piše 504Kb. Gde se izgubila razlika od 100 Kb?
[ Sauron @ 01.09.2007. 21:26 ] @
Izgubila se na putu do servera na kome si testirao :)
Manite se tih online testova... Flashget u ruke i udri po downloadu...
[ migidnb @ 02.09.2007. 00:59 ] @
korisnik sam eunetovog adsl-a....sinoc sam ostavio komp preko noci neke torente da skida i budim se oko 10 ujutru kad komp nesto zapuco..hmmm..ja restartujem normalno se konektujem i stavim sa rapida da mi skida fajl,kad ono download 52kb u je reko sta je ovo...pogledam konekciju ono pise 504kb....i ja se setih da je dupliran konekcija =)
extra je radila jedno 2 sata a onda mi je pukla veza al odma posle pucanja sam se konektovao i evo 12 sati sam konektovan...i sve ekstra radi....inace iz vrbasa sam....
[ migidnb @ 02.09.2007. 16:22 ] @
ja sam kod euneta centrala je vrbas...
od kad mi je dupliran protok nemam uopste nikakvih problema....download je od 50-52kb

[ peca_le @ 02.09.2007. 18:19 ] @
Ja kod "Telekoma Srbije" takodje nemam problema od dupliranja brzina. Centrala Leskovac - DL 50 kb.
p.s. svaka cast Telekomu :):):)
[ Hanuman @ 03.09.2007. 00:37 ] @
Ja preko Telekoma imam problema otkako su udvostrucili brzinu. Pre je download isao do 27-8 na utorrentu, a sada jedva 5-6 i najvise dodje do 12-13kb i stane. Ne mogu nista da skinem.
[ El_Nino @ 03.09.2007. 00:47 ] @
Ako koristis uTorrent, princip je sledeci:
postavis maximum upload rate na 6 kb/s.
Svaki pojedinacni torrent koji ti radi > desni klik pa mu stavis maximum upload rate 1 kb/s
Drugi nacin je da limitiras upload na nivou konekcije, npr. sa NetLimiterom.
Dalje, postavi u uTorrentu maximum download rate na 50 kb/s a ako hoces da surfujes uz torrente stavi na 45 kb/s.
Ostaje ti samo da nadjes neki torrent koji ima dobar seed/leech odnos...
Evo primera kako meni radi (Telekom, 512/64) sa gornjim podesavanjima, limit na 45 kb/s... Pogledaj grafikon brzine, kao da je neko umro - flat line :)
http://i7.tinypic.com/5xxicz9.jpg
[Ovu poruku je menjao El_Nino dana 03.09.2007. u 02:47 GMT+1]
[ calexx @ 03.09.2007. 10:02 ] @
Lako je da ovo radiš na javnim torentima, probaj na nekom privatnom. ;) Ja moram da održavam bar 0,5 (mada bih voleo da povećam al' mi slabo ide) pa zbog toga više gledam UL nego DL. Inače mi nije nikakav problem da DL postavim na maximalni flat line ali čim UL padne, moram da kombinujem sve moguće varijante. :(
[ El_Nino @ 03.09.2007. 11:05 ] @
Ja sam na Demonoidu... znam da je ratio problem, ne mogu da ga naguram vise od 0.25...
Mozda Hanuman kome sam i pisao uputstvo koristi javne trackere pa ne bude imao problem :)
[ Hanuman @ 03.09.2007. 21:27 ] @
Ma i ja sam, ali ne pomaze ovo. I dalje je to mnogo sporije nego pre, a kamoli jos od onoga kako bi trebalo da bude.
Nesto verovatno nije u redu kod njih.
[ nvukelic @ 05.09.2007. 14:26 ] @
Ovo je stvarno katastrofa! Ja sam na Sezamu i imao sam 256/64. Do sada mi je i http i torrent download isao odlicno, oko 25kB/s. Nakon "udvostrucavanja", http (npr. Rapidshare) ide dobro, oko 50kB/s, ali torrenti umiru! Ne mogu da predju 30kB/s, eventualno neki programcici i download sa nasih torrent sajtova ide maximalno, ali ostalo, recimo aXXo filmovi koji su isli uvek odlicno na 256, sada idu isto toliko, tj. duplo sporije.
Ima li leka ovome, ili smo opet prevareni od strane lelekoma (ili provajdera)?
[ Goran Nikolovski @ 05.09.2007. 18:46 ] @
Posto su axxo-vi filmovi na JAVNIM trackerima vise i nemozes da ocekujes, zato prestani da se bunis... Niko nikoga tu nije prevario, nego malo razmisli ...
I kod mene je isti slucaj sa GLUPIM javnim trackerima, na TL, TD i TvT takvih problema NEMA!!!
[ nvukelic @ 05.09.2007. 21:00 ] @
Citat: Goran Nikolovski: Posto su axxo-vi filmovi na JAVNIM trackerima vise i nemozes da ocekujes, zato prestani da se bunis... Niko nikoga tu nije prevario, nego malo razmisli ...
I kod mene je isti slucaj sa GLUPIM javnim trackerima, na TL, TD i TvT takvih problema NEMA!!!
Dobro, majku mu, nemoj da se ljutis! I ja sam upravo skontao da torenti sa demonoid trackerom rade odlicno, tako da povlacim svoj prethodni post. Izvinjavam se ako te je pogodio.
[ dusanissimus @ 05.09.2007. 22:45 ] @
ma sve je to super ali ja sam sada na 1024/128, i da dubim na trepavicama ne mogu da prebacim 60 kb/s, i to na 1-2 minuta, inace je plafon 30kb/s DL
strasno, strasno, strasno
za koji andrak ja placam 1024 kad sam ovu brzinu mogao da postignem i na starom 512?
inace beotel
a sto se tice privatnih trackera NE MOGU DA UDJEM JER NEMAM POZIVNICU na ista sto valja...pa MOLIM NAJLEPSE Gorana Nikolovskog da me ne iritira sa svojim prozivkama!
Ovo bre ne valja i ne valja
da li ce valjati videcemo, ali rat provajdera je poceo...
jos kad pocne Wi-Max bitka, bice zabavno, a hoce...Telekom Srbije je u CG najavio FIXNE LINIJE I ADSL preko Wi-MAXa, pa ce valjda i ostali u Srbiji da se pridruze...
Ziveli drugovi ratni profiteri....
[ bachi @ 06.09.2007. 11:56 ] @
... May the force be with you nvukelic Skywalker, that is your destiny!
Po 10010101010 put: http://www.sceneaccess.org/signup.php -
odličan private tracker, trenutno otvoren za registracije, pa - navalite
narode.
[ freak_lick @ 06.09.2007. 13:28 ] @
Citat: Goran Nikolovski: Posto su axxo-vi filmovi na JAVNIM trackerima vise i nemozes da ocekujes, zato prestani da se bunis... Niko nikoga tu nije prevario, nego malo razmisli ...
Mojne da pričaš neke stvari koje nemaju veze sa vezom - brzina ti uopšte nezavisi od toga da li je treker privatan ili public već od toga koliko ljudi seed-uje i sa kolikim uploadom.
Jer ja i na axxo filmovima izvučem 160 kBps
[ misko_bg @ 06.09.2007. 14:31 ] @
Kad već spominjete demonoid...
Nisam čuo da su nekoga banovali zbog ratia.
A poznajem kraljeve koji samo što nisu ušli u minus :-D.
[ Goran Nikolovski @ 06.09.2007. 15:37 ] @
Izmedju javnih i privatnih trackera ima razlike i to VELIKE.
Prvo na javnim trackerima svako moze da upload-uje torrent. Na privatnim ne moze. Da bi mogao da uplodujes moras da imas 5 ili 10 Mbit u upload-u. To znaci da je inicajalno seedovanje mnogo jace nego na javnim.
Axxo-vi filmovi dugo,dugo imaju los "health", zbog toga sto ima puno ljudi, koji uz toga i ne brinu za ratio, pa stave upload 1KB/s.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|