[ Bope @ 01.09.2007. 22:41 ] @
Ljudi pomagajte! Prica ide ovako: Imam adsl,u pocetku sam za povezivanje sa netom koristio neki [B]AOL plavo-beli usb adsl modem[/B].Od kada sam instalirao Ubuntu kupio sam nov modem zato sto pomenuti usb modem nisam mogao da nateram da prihvati linux (ili obrnuto,svejedno). Taj [B]novi modem je U.S. Robotics 'sureconnect' adsl eth modem[/B].Radio je savrseno,bez drajvera i pod linuxom i pod win-om sve do sinoc.Sinoc sam premestio komp iz jedne sobe u drugu i kada sam ga ponovo ukljucio,modem nije hteo da se konektuje ni pod win-om ni pod linuxom,iako je do pre par minuta radio savrseno! Prilikom konektovanja javljao je "phone line busy" gresku pa sam pomislio da je to zbog nekog rada na centrali (prvog septembra je bilo najavljeno (i izvrseno) ubrzanje download-a). Danas sam ceo dan pokusavao da se konektujem,zvao sam tehnicku podrsku i oni su mi rekli da je pomenuta greska dosta retka,da su radovi na centrali odavno gotovi ali da ce ipak zvati telekom da jave itd...U ocaju probao sam onaj stari usb modem kad - on radi!!!! Nakon toga sam ponovo prikljucio eth modem i sve je delovalo ok - sve tri lampice na njemu (power,eth i adsl) su svetlele zeleno,zelena lampica iznad eth konektora na ploci je svetlela,linux je prepoznavao modem (prilikom sudo pppoeconf ponasao se naj normalnije) ALI MODEM NE MOZE DA SE KONEKTUJE! O cemu se radi? Molim Vas za pomoc ovo sto mi se desava je stvarno 666 999 (zlo i naopako),nisam vise pametan! |