[ scele @ 03.09.2007. 10:34 ] @
Dakle, kad se konektujem ISDN-om na jedan servis što koristim na poslu (nebitno koji) u ruting tabeli kompa se doda još nekoliko redova u skladu sa IP adresom koju dobije moj ISDN interfejs, da mi on bude i gateway i glavni mrežni interfejs sa Metric 1 i tako dalje kako već to ide. E sad, postoji li mogućnost da kad se ja konektujem na taj servis koji koristim, da se ne dodaju nikakve nove rute, nego da se automatski upišu samo dvije rute koje su mi potrebne, tačnije da se izvrši neka naredba slična ovoj (ili ista) Code: route add 10.32.6.228 mask 255.255.255.255 <ovde bi trebala da dođe IP adresa koju ISDN adapter dobije od DHCP-a, to mi je najveća dilema kako da to "upišem"> METRIC 3 IF 2 route add 10.32.6.226 mask 255.255.255.255 <opet IP adresa ISDN adaptera...> METRIC 3 IF 2 Znači tu konekciju koristim da bi se konektovao samo na dva ova servera što su navedena u rutama. Poenta priče je da na kompu imam internet konekciju preko lokalne mreže, i kad se konektujem na ovaj servis što koristim "izgubim" internet, tačnije rutiranje se, da kažem, poremeti i svi paketi idu preko ISDN-a, a to neću. Ima li mi pomoći? :) |