[ toxi_programer @ 03.09.2007. 17:54 ] @
Evo mene opet... Pravim "nešto" što treba da "komunicira" preko interneta. OK, radi ponegde, odnosno znam da pošaljem i primim podatke ali... Ovo obično radi, ali ne na svakom računaru. Recimo da neko ko ima ruter( ja doduše pojma nemam kako sve to radi) 'oće da mi pošalje preko mog program neke podatke. Ja imam dial-up i to radi sve. A kad ja hoću njemu( onom koji ima ruter) da pošaljem podatke to ne može da se ostvari. Ne mogu ni da se "konektujem" na njegov IP. To je valjda zato što se na ruter mogu priključiti i dva računara i onda bi oni imali isti IP, pa bi se "neko" zbunio i ne bi znao gde treba da pošalje podatke( na koji od računara). IP adresu na koju šaljem podatke dobijem sledećim kodom: Code: Dns.GetHostAddresses(Dns.GetHostName())[0]; to je ustvari adresa lokalnog računara koja se zatim pošalje na neki server i ja je odatle preuzmem i onda se na nju konektujem i pošaljem podatke. Mislim da bi trebalo da se na neki način funkciji Connect Socket klase kao parametar da IP adresa i rutera i samog tog računara, a verovatno grešim i verovatno mi je pretpostavka smešna ![]() Any help? |