[ laketaaco @ 04.09.2007. 23:12 ] @
| Procitao sam dobar dio foruma na ovu temu,probao par programa ali nijedan mi neispunjava zahtjeve.
Dakle sta mi treba. Internet dobijam preko mikrotika koji je povezan sa 16-portnim svicem na koji je povezano 16 racunara (mikrotik je zasticen pasword-om izbor provajdera).Da li postoji program pomocu koga mogu sa jednog racunara u lan-u u svakom trenutku da nadgledam koliku brzinu protoka prema internetu imaju svi racunari koji su u toj mrezi i po mogucnosti da regulisem protok po potrebi za svaki racunar pojednacno.Racunari su ograniceni sa netlimiter-om.Ukoliko neko zna nesto na ovu temu ili ime nekog programa bio bih zahvalan.
Unapred hvala. |
[ easyyu @ 05.09.2007. 05:05 ] @
Nadgledanje saobracaja svakog od racunara je moguce ako ti je u MT-u omoguceno pracenje saobracaja upisivanjem IP adrese MT-a pa onda klik na "these graphs".
Limitiranje po potrebi moguce iz MT-a preko winboxa kao i nadgledanje brzina korisnika!
[ laketaaco @ 05.09.2007. 07:30 ] @
MT mi je zasticen pasword-om ,njega je pdesio provajder i zakljucao .Znaci ja imam pristup svim racunarima u mrezi.
[ drvlada75 @ 05.09.2007. 08:59 ] @
Probaj Net Peeker-om
[ laketaaco @ 05.09.2007. 13:05 ] @
Probao sam dobar prgram , ali mi neradi posao.
hvala
[ easyyu @ 05.09.2007. 15:40 ] @
Probaj PRTG Traffic Grapher.On je iskljucivo za statistiku potrosnje...ali ne i za limit
[ laketaaco @ 05.09.2007. 21:43 ] @
Probao sam . Sva statistika se vrti oko download-a i upload-a racunara sa koga gledas. Mene interesuje protok u svakom trenutku recimo sa nekog racunara iz mreze do MT-a ,a da ja ne nadgledam sa tog racunara.
U svakom slucaju hvala.
[ laketaaco @ 06.09.2007. 12:25 ] @
Zna li neko da li postoji ovakav program?
[ easyyu @ 07.09.2007. 05:14 ] @
Cekaj...sa PRTG-om..mozes da posmatras sa bilo kog racunara protok bilo kog racunara cak i van LAN-a sa interneta.Imas web interface za to.Tebe ustvari zanima nadgledanje pubic odnosno local interface-a?Pa za to ti ne treba pass da bi pristupio web monitoring-u u MT-u!Samo trebas zamoliti onoga koji ti je konfigurisao MT da ti obezbedi da mozes da posmatras grficki prikaz saobracaja,a cini mi se da je po default-u to i tako na MT-u.Znaci IP adresa od MT-a i klik na these graphs!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.