[ _v!rus_ @ 06.09.2007. 22:21 ] @
Imam problem sa karticom ATI Radeon 2900 XT. Kupio sam je novu i stavio u 2 meseca star komp (Gigabyte 965P-DS3, C2D E6600, 4Gb Ram 800Mhz, 700W PSU). Prvi dan sam naleteo na probleme, naime kada kartica radi pola sata-sat zamrzne se komp i prikaze pixel-garbage na ekranu, onda se ili ugasi monitor ili BSoD. Pritom se problem nije desavao pod opterecenjem, nego tokom normalnog rada. Sutradan sam sa posla nazvao retailer-a i rekao za problem, onda su mi servirali standarndu zvaku (moje neiskustvo, drajveri, bios, napajanje, marsovci...), i traze da im donesem karticu na "testiranje". Kontaktriao sam cak i ATI i Sapphire. Ja sam mislio sam da je problem sa Vistom i ATI drajverima (7.8), medjutim kada sam dosao kuci kartica je pocela da blokira i na POST screen-u pre nego sto uopste pocne sistem da se dize (!!!), da bi posle se pola sata komp upalio uz samo zujanje (uopste se nije ni monitor palio). Karticu sam odmah sutradan odneo nazad na reklamaciju, medjutim danas mi javljaju kako kartica vec 8 sati radi Lost Planet DX10 demo i da radi "ko sat". Zadnja dva dana koristim svoju staru nVidiu 7800 GT Gold (takodje trazi dodatno napajanje) i radi ko blesava. Bios je najnoviji (v. F12), svi drajveri su najnoviji i clean instalirani, mada cela prica o drajverima i nema nekog smisla kada kartica blokira na post-u. Sutra ujutru idem po svoju "ispravnu" karticu koju nece da mi zamene i ne znam sta da radim. Btw. napajanje je novo, i to 3-rail sistem od 700w i na karticu su bila prikljucena oba dodatna napajanja. |