[ jelt @ 07.09.2007. 01:53 ] @
Napisati aplet koji ce da pomera text od gore na dole. Sadrzaj texta treba da se menja iz leve u desnu stranu.

Treba neko samo da mi dovrsi...

import java.awt.*;
import java.applet.*;
/*
<applet code="Natpis" width=300 height=50>
</applet>
*/

public class Natpis extends Applet implements Runnable{
String poruka="bla, bla, bla, bla...";
Thread t=null;
int stanje;
boolean oznakaZaKraj;

//Podesavamo boje
public void init(){
setBackground(Color.cyan);
setForeground(Color.red);
}
//Aktiviramo nit programa
public void start(){
t=new Thread(this);
oznakaZaKraj=false;
t.start();
}
//Pocetna tacka u niti koja izvrsava pomeranje natpisa
public void run(){
char ch;

//Prikazujemo natpis
for( ; ; ){
try{
repaint();
Thread.sleep(250);
ch=poruka.charAt(0);
poruka=poruka.substring(1,poruka.length());
poruka+=ch;

if(oznakaZaKraj)
break;
}catch(InterruptedException e){}
}
}

//Zaustavlja natpis
public void stop(){
oznakaZaKraj=true;
t=null;
}

//Prikazuje natpis
public void paint(Graphics g){
g.drawString(poruka, 50, 30);
}
}

Ovaj bold-ovan deo treba da se promeni, tako da natpis ide onako kako je u zadatku navedeno..
[ nemnesic @ 07.09.2007. 03:17 ] @
i? sta sad?
jel hoces da ti uradim zadatak?
evo odmah cu...saljem ti odgovor za 2 sata...jel mozes toliko da cekas ili 'oces ranije?

more....
[ jelt @ 07.09.2007. 08:13 ] @
...sto si zanimljiv...strasno...
[ Java Beograd @ 07.09.2007. 08:54 ] @
Nemam pametnija posla, a i baš sam dobre volje. Pa sam uz'o da pogledam. Za divno čudo, ovo radi, tj. tekst se pomera ! Šta si zapravo još htela ?
[ chupcko @ 07.09.2007. 10:20 ] @
Boze, zar i na Javi ima ljudi koji traze da im neko uradi zadatke.

E da sam samo procitao magicnu rec "MOLIM VAS" mozda bi i pokusao nesto, ovako mi nije jasno sto ovo jos nije obrisano zakljucano ili sta vec ...

Mozda ljudi misle da ovde cuce mali frikovi koji jedva cekaju da nekome urade domaci zadatat ??? Pa na zalost jelt, nije tako. Ali evo, koliko para nudis da ti to odradimo :).
[ Java Beograd @ 07.09.2007. 10:32 ] @
Ma "meni se javlja" da je jalt jedna lepa, slatka plava novosađanka, a takve su mi slabost. Pa još kad onako, novosadski, malo razvuče - ma napisaću joj još 10 appleta, nema frke !
[ anon315 @ 07.09.2007. 12:17 ] @
Citat:
Java Beograd: Ma "meni se javlja" da je jalt jedna lepa, slatka plava novosađanka, a takve su mi slabost. Pa još kad onako, novosadski, malo razvuče - ma napisaću joj još 10 appleta, nema frke !
Citat:
Java Beograd: Nemam pametnija posla, a i baš sam dobre volje. Pa sam uz'o da pogledam. Za divno čudo, ovo radi, tj. tekst se pomera ! Šta si zapravo još htela ?

Java Beograd, sumnjiv si mi, kako znas da je zensko, kad se to iz teksta nigde ne vidi? :P
[ Java Beograd @ 07.09.2007. 13:19 ] @
Ma nisam siguran, naravno, ali po reakciji:
Citat:
jelt: ...sto si zanimljiv...strasno...
bih rek'o da je žensko. Muškarac bi se nemnesicu već najebo keve, oterao u tri lepe ili nešto slično. Ma sve je zezanje, naravno.

Mada je nemnesić u pravu, definitivno. I ja uvek popizdim kad vidim tako, maltene naredbu na forumu, tipa: "rešiti zadatak: ". Alo brate ? Kome ti to ?

[ anon315 @ 07.09.2007. 13:35 ] @
Hahaha

@Java Beograd: hvala hvala
e pa nema vise

[Ovu poruku je menjao nemnesic dana 07.09.2007. u 14:48 GMT+1]