[ stryder @ 07.09.2007. 15:55 ] @
| Imam jedan sklop koji se sastoji od dva podsklopa i nekoliko partova. U jednom od dva podsklopa imam jedan part koji ima 2 konfiguracije. Pokušavam napraviti 2 konfiguracije u assembly gde ću imati obe verzije parta. Napravio sam novu konfiguraciju u assembly-ju i aktivirao je. U feature manager stablu sam pronašao part kome hoću da promenim konfiguraciju i promenio je. Kada sam se vratio na prethodnu konfiguraciju tamo sam imao part sa identičnom konfiguracijom. Pokušavam i pokušavam, ali nikako mi ne uspeva. Ima li neko rešenje?? |
[ PH42-CNC @ 07.09.2007. 18:55 ] @
I nisam neto razumeo poruku, ali evo kako ja to radim.
1. Napravim part sa različitim konfiguracijama.
2. Uvezem u asembli sve potrebne delove sa potrebnim konfiguracijama
3. Pravim novu konfiguraciju asemblija, imenujem je i aktiviram.
4. Nakon toga odem na stamlo i klikmem jednom na kompomentu čiju ću novu konfiguraciju da ubacim. Tatim kažem "Component Propertis" pa nađi "Configuration specific properties" pa onda "Referenced configuration" i u belom proizorčiću imaš spisak konfiguracija tog dela. Ti naravno izaberi ono šta ti treba i kažeš ok i to je to.
5. Još da naglasim da ako si već generisao drowinge onda ideš na svaku proekciju i kažeš "Properties" pa ti se u delu sa "Configuration information" u padajućem meniju nalaze sve konfiguracije i onda odatle odaberi kojućeš konfiguraciju da ti prikaže. To je brži način nego da ponovo generišeš .sldwg što je besmisleno.
Ndam se da sam bar malo pomogao
S poštovanjem,
Milija MARKOVIĆ
[ IvanRD @ 08.09.2007. 00:18 ] @
Stryder, koliko te ja razumem sta pokusavas da uradis - deluje mi kao da treba da napravis dve konfiguracije i u tim pod-sklopovima, a ne samo u glavnom sklopu. Onda u glavnom sklopu pozivas pod-sklopove sa razlicitim konfiguracijama, a oni pozivaju delove sa razlicitim konfiguracijama.
Ivan
[ stryder @ 08.09.2007. 09:02 ] @
Ok, malo sam zbunjujuće postavio pitanje, ali razumeli ste me. Konačno sam uspeo. Caka je bila u tome da i part i podsklop mora imati dve konfiguracije. Ja sam pokušavao sa dve konfiguracije parta i jednim podsklopom. Hvala obojici za pomoć!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.