[ evolution @ 07.09.2007. 18:25 ] @
Najnoviji servis Telenor Muzika omogucava download dodatnih muzickih sadrzaja, i to celih pesama i celih spotova putem WAP-a, WEB-a i SMS-a. Telenor na ovaj nacin postaje jedini operator u Srbiji preko koga se legalno mogu kupiti cele pesme putem WEB-a i WAP-a, uz placanje autorskih prava za sve muzicke sadrzaje distribuirane preko Telenor mreze. Takodje, Telenor je jedini sklopio ugovor o saradnji sa SOKOJ-em u cilju direktnog placanja autorskih prava.

Na realizaciji ovog servisa pored Telenor d.o.o. i Telenor Grupe, ucestvuju i isporucioci sadrzaja (content provider-i), ali po prvi put i muzicke izdavacke kuce, koje ce zapravo vrsiti selekciju dostupnog sadrzaja. Telenor je sklopio ugovore o strateskom partnerstvu sa inostranim i domacim izdavackim kucama, poput Warner Music, PGP RTS, B92, City Records, Grand Production, Multimedia Records, Dallas Recods (EMI Music), Mascom (CDC), Avalon Production...

Multimedijalni sadrzaji u okviru ovog servisa su zasticeni DRM (Digital Rights Management) tehnologijom, koja zapravo sprecava dalju distribuciju sadrzaja, koju pojedine izdavacke kuce smatraju nelegalnom. Iz tog razloga, pojedini muzicki sadrzaji su zasticeni DRM-om, koji ce spreciti slanje kupljenih sadrzaja drugim korisnicima preko Bluetooth-a, IR-a, e-mail-a. DRM tehnologija je uskladjena sa standardima muzicke industrije u pogledu autorskih prava.

Servis Telenor Muzika dostupan je na web adresi http://www.telenor.co.yu/muzika, kojoj se pristupa preko racunara, ali i na WAP adresi http://wap.telenor.co.yu/muzika, kojoj se pristupa direktno preko mobilnih telefona

Sa Telenor Muzike je moguce preuzeti sledece vrste muzickih sadrzaja:
- Cele pesme
- Celi spotovi
- melodije - realtone i polifone,
- kolor slike - (Wallpapers)
- kratki video klipovi
Prilikom kupovine muzickog sadrzaja, korisnicima ce uvek na vidnom mestu stajati informacija o ceni, zajedno sa uracunatim PDV-om.

Tokom preuzimanja, odnosno downloada muzickih sadrzaja, protok podataka putem GPRS/EDGE/3G/HSDPA se nece dodatno tarifirati, odnosno protok podataka ce biti besplatan, dok ce korisnici platiti iskljucivo cenu multimedijalnog sadrzaja. Drugim recima, protok podataka je ukljucen u samu cenu multimedijalnog sadrzaja.

Van teritorije Srbije, odnosno ukoliko korisnici kupuju sadrzaje iz roaming-a, protok podataka ce se tarifirati po vazecem cenovniku!

Formati sadrzaja u okviru Telenor Muzika servisa su razliciti i namenjeni su vecini mobilnih telefona. Dostupni formati su MP3, WMA, WMV, AAC, 3GP..., a formati ce automatski biti dostavljeni korisnicima u odnosu na model telefona koji koriste.

Kupovinu muzickih sadrzaja moguce je izvrsiti preko WAP portala, WEB-a, ali i naruciti pesmu slanjem kratkog koda na broj 9900. Slanje poruke ka broju 9900 se naplacuje po tarifnom paketu korisnika i ulazi u kategoriju besplatnog saobracaja (ukoliko korisnik ima tarifni paket sa uracunatim besplatnim porukama).


Detaljnije: http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=4097


[Ovu poruku je menjao djuice dana 10.09.2007. u 16:04 GMT+1]
[ bakara @ 10.09.2007. 13:02 ] @
Sve ce da bude i muzika i telefoni, samo cenu razgovora da ne spuste
[ agasoft @ 10.09.2007. 14:02 ] @
Ljudi, kakva njihova muzika! Pa to je skupo bre, em skupo, em nekvalitetno!
Neću sad da kažem, kog izvođača sam gledao, na njima je da me provale, piše
da ima osam albuma, kad ja otvorim albume, a ono samo po jednapesma. hahaha
A da... i imena albuma nisu tačna...
I dalje, piše da je taj album izdala neka ITV nultimedia D.O.O.
Ja prvi put čujem da je taj izvođač tamo ikada izdavao... ha ha ha...
Sramota za petu IT kompaniju u svetu...
[ evolution @ 15.11.2007. 23:24 ] @
Telenor Muzika Vam ekskluzivno predstavlja potpuno besplatne spotove Rihanne na WAP-u! Dovoljno je da odaberete nacin prenosa podataka, u zavisnosti od modela telefona koji koristite.

http://wap.telenor.co.yu/view.php?page=76145

INFORMACIJA: Streaming i gledanje video spotova Rihanne na mobilnom telefonu se ne naplacuje, odnosno servis je besplatan za sve korisnike Telenor mreze.
[ Catch 22 @ 16.11.2007. 12:39 ] @
Citat:
Search Results for “rihanna”:
1 - 20 of about 76,300

http://www.youtube.com/results...uery=rihanna&search=Search
[ bakara @ 16.11.2007. 14:09 ] @
@Catch 22

Pa fora je u tome da se to obicno placa a telenor daje dzaba.

To sto te stvari i onako imamo dzaba se precutalo...
[ Slobodan Milivojevic @ 16.11.2007. 17:11 ] @
Odgledao sam oba spota i iako mi telefon trenutno koristi samo EDGE, 3G signal trenutno nemam na telefonu gledao sam spotove u kategoriji UMTS/HSDPA i rade bez bufferovanja. Velicina spotova je ~3MB po spotu, sto bi kostalo po ~150din za jedno gledanje. Tako da je ovo super. Sad sto mi je se baterija "malo" ispraznila Nisam u skorije vreme prenosio toliko podataka za kratko vreme
[ evolution @ 16.11.2007. 17:45 ] @
@catch22: Velika vecina ljudi jos nema ni racunar, i prednost je sto je ovo u stvari mobilno resenje, sto znaci moze se korstiti bilo gde na podrucju koje pokriva Telenor GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA mreza, a koriscenje Youtube-a preko mobilnog telefona kao solucija jos nije prihvatljive cene, tako da je ovo za sada, lepo... i sto je najbitnije dostupno svima u Telenor mrezi besplatno, bez nadoknada, i uslovljavanja oko APNova..
[ bakara @ 16.11.2007. 19:40 ] @
Kako svima?

Ja imam kompjuter (i youtube) ali nemam 3g telefon...
Skinem spot i ubacim u telefon i to dzaba
[ Slobodan Milivojevic @ 16.11.2007. 20:36 ] @
Bakara, pa sasvim lepo radi i na Telenor EDGE mrezi, kao sto vec rekoh, gledao sam spotove preko EDGE-a, i to one na vecem bitrate-u. Ne bufferuje.
[ bakara @ 16.11.2007. 21:53 ] @
OK, verujem ti, ali moj komentar se vise odnosio na ponovno reklamiranje magle...

Kakvu korist imaju korisnici od par "free" spotova?
[ evolution @ 16.11.2007. 23:21 ] @
Kada sam rekao "svima u Telenor mrezi" odnosilo se konkretno na dostupnost usluge, jer je primera radi, kod mt:s-a besplatan streaming dostupan samo onima koji placaju pretplatu/aktivaciju 3G servisa, i koji su pokriveni 3G mrezom, a kod Telenora je to dostupno svima po defaultu, samo je potreban odgovarajuci telefon da bi se usluga mogla koristiti.

Kakvu konkretniju korist iko moze ocekivati od nekog spota? U ovom slucaju, korisnik ga ne mora cuvati u telefonu, zauzimati memoriju, a velika vecina saznaje da im je od sad i tako nesto dostupno preko mobilnog telefona.[Ovu poruku je menjao djuice dana 17.11.2007. u 00:31 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 17.11.2007. 07:58 ] @
U svakom slucaju pohvalno od telenora sto je tako nesto ponudio svojim korisnicima. Ne vidim sto bi se neko bunio sto ima mogucnost da nesto besplatno pogleda na svojoj mrezi? To sto to ima besplatno na netu nije bitno, jer nemaju svi net, niti znaju da ga koriste. Korisnici ocigledno imaju korist bakara - ne moraju da traze i usput to jos imaju bez nadoknade. Ne vidim sta je lose u tome, jos bolje kad bi ponudili vise toga, i da to uvedu i drugi operateri.

P.S. Jos kad bih znao ko je ta Rihanna...
[ bakara @ 17.11.2007. 10:22 ] @
Citat:
Jbyn4e

P.S. Jos kad bih znao ko je ta Rihanna...

Upravo o tome i pricam, meni zaista nista ne znaci niti slusam tu vrstu muzike, ja bih vise cenio da mi daju par minuta "free"
[ evolution @ 09.02.2009. 15:52 ] @
Neograničen pristup najvećoj digitalnoj muzičkoj bazi na Balkanu - Telenor Muzika bez limita

9. februar 2009
– Četvrt miliona pesama svih muzičkih žanrova, bez ikakvih ograničenja, od danas je na raspolaganju svim Telenorovim korisnicima za mesečnu pretplatu manju od cene jednog domaćeg diska.

Pesme različitih žanrova – od alternative, etna, popa, roka, latina, metala, instrumentala, klasike, kantrija, densa, repa do zabavne domaće i narodne – korisnici mogu preuzimati sa Telenorovog WAP portala.

Svi Telenorovi korisnici koji do 31. marta uplate mesečnu pretplatu u iznosu od 460 dinara, dobiće dodatnih mesec dana besplatnog preuzimanja pesama iz najveće digitalne muzičke baze na Balkanu.

Detaljnije: http://www.telenor.rs/?section=about&page=6402&pn=1
[ Jbyn4e @ 09.02.2009. 18:25 ] @
Lepo telenor, svaka cast.
[ evolution @ 06.03.2009. 18:32 ] @
Telenor Muzika Youtube channel : http://www.youtube.com/telenormuzika
[ yeki @ 18.03.2009. 19:46 ] @
Citat:
Sve ce da bude i muzika i telefoni, samo cenu razgovora da ne spuste

Upravo... Nema sta nece izmisliti da namame sto vise korisnika...