[ Gojko Vujovic @ 08.09.2007. 09:42 ] @
e-Start je savremeno strukovno udruženje koje se na osnovu najboljih iskustava inostranih profesionalnih organizacija, bavi edukacijom, standardizacijom, afirmacijom profesionalnog i etickog poslovnog ponašanja, domacom i internacionalnom promocijom clanova, kao i ostalim aktivnostima u cilju razvoja i unapredjenja razlicitih profesionalnosti iz oblasti ePoslovanja i Internet industrije u celini.

Rad clanova organizacije e-Start organizovan je u skadu sa oblastima interesovanja clanova: Web design, Web development, Web hosting, Internet marketing, E-trgovina itd. u zavisnosti od interesovanja clanstva i potreba tržišta.

Sprovodjenjem aktivnosti udruženja artikulisace se konkretne potrebe struke i nacini rešavanja nagomilanih problema koji su u vezi sa ePoslovanjem i Internet industrijom.

Rad u okviru udruženja e-Start organizovan je po grupama, za svaku od strucnih oblasti u okviru delovanja udruženja. U okviru svake grupe deluje strucni odbor koji upravlja radom grupe. Operativnim delovanjem grupe ( kreiranje strucnih dokumenata, predloga standarda profesionalne prakse, etickih kodeksa …) rukovode istaknuti clanovi Internet zajednice i dokazani strucnjaci u oblasti rada grupe.

E-Start promoviše zaštitu struke od zloupotreba putem uspostavljanja kodeksa ponašanja (code of ethics, code of professional conduct), poštovanja estetskih i profesionalnih kriterijuma, poštovanja pravila lojalne konkurencije, edukacije clanova itd.

http://blog.e-start.org/
[ jmile @ 13.09.2007. 23:14 ] @
Postovani kolega, pozdrav i sve pohvale za pokretanje teme a i sajta sa blogom.
Sta reci osim da niste sami i nismo sami. Jedan deo aktivnosti koje ste spomenuli
vec je pre vise od godinu dana zapocela takodje jos jedna grupa entuzijasta, i nase predloge i ideje su svi hvalili i ponekad nas tapsali po ramenu pa smo se cak drznuli da i mi pokrenemo udruzenje: Centar za unapredjenje trgovine na Internetu - CUTI, postavili smo i sajt (www.cuti.org.yu). Puni elana i poleta krenuli smo da realizujemo ideje. A onda smo krenuli ka uspostavljanju kontakata sa drzanim institucijama. Tu se pojavio zid i to jos uvek neoboriv zid.
Ili neko nece to sto svi mi hocemo, a to nije nista drugo nego nesto sto u svetu (i to ne bas dalekom) postoji normalno ili misli da ce tu sada neki nepoznati pojedinac obogatiti nedaj boze.
Bilo kako bilo, sa sajta mozete videti nase ideje predloge pa i dosta konkretne predloge, koje smo iznosili predstvnicima pojedinih drustava i udruzenja i drzavnih institucija. I dalje smo voljni da radimo i realizujemo deo jednog novog 21 veka u kojem zelimo da damo pre svega svoj doprinos. Naravno ukljucicemo se u vase diskusije i spremni smo za saradnju, kako bismo, nadam se, zajednicki sve ove i ovakve dosadasnje i nove ideje sa nivo entuzijazma izdigli na neki zvanicni institucionalni nivo. Tek taj nivo omogucice da se na njemu nastavi nadgradnja. Za nasu oblast mislim da smo konacno nasli put ka institucionalizaciji, ali nadam se o tome vise pocetkom oktobra.

Pozdrav Miroslav Jovanovic

[ Dragan Varagic @ 11.01.2008. 09:34 ] @
U sredu 23.01.2008. g. sa početkom u 19:00, u zgradi Beograđanke - kafić Plato, održaće se osnivačka skupština strukovnog udruženja za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva "E-start".

Lokacija je Beogradjanka - Plato ( gmaps link ) , ulica je ugao Masarikove i Kralja Milana (bivši Srpskih Vladara ), peti sprat, kada se udje u zgradu idite liftom (isto mesto gde je bilo DPT okupljanje).

Na skupštini će se zvanično izabrati organi Udruženja, i nakon ispoštovane zakonske procedure, Udruženje će početi ubrzo sa zvaničnim radom.

Prema predlogu koji poslat kandidatima za članstvo u Upravnom odboru (UO) Udruženja, predložene su sledeće osobe:

1. Goran Pilipović (status: obavešten)
2. Vladan Zirojević (status: prihvatio)
3. Stevan Majstorović (status: prihvatio)
4. Miloje Sekulić (status: prihvatio)
5. Dragan Varagić (predlog - Predsednik UO)

Za Generalnog sekretara Udruženja predložen je Nebojša Đurić.

Do same Skupštine, na blogu Udruženja (http://blog.e-start.org) i eventualno na nekom od foruma, biće postavljeni linkovi do dokumenata koji bi trebalo da budu pripremljeni za samu skupštinu, sa kojima treba da se upoznaju potencijalni članovi. Radi se o Statutu Udruženja, ciljevima, kriterijumima i cenama članstva, itd.

Na osnivačkoj skupštini poželjno je prisustvo svih onih koji su zainteresovani za rad ovakvog strukovnog udruženja (ulaz je slobodan za sve zainteresovane).

[Ovu poruku je menjao Dragan Varagic dana 14.01.2008. u 07:13 GMT+1]
[ Nemanja Dubravac @ 12.01.2008. 13:50 ] @
"generalni sekret" <--- HA HA! :)
[ krdr @ 25.07.2008. 22:15 ] @
Ja sam poslao pismo, sa zeljom da pristupim udruzenju i cime bih se bavio, ali mi nije stigao odgovorl. Cak ni automatski.