[ blagoja76 @ 09.09.2007. 14:38 ] @
Model sr 283 VT
Potrebna mi e pomos sta je najbitnije kaj jedan tjuner koji volti treba da ih ima merim na jedna noga ima 12v na drugu ima 33v.
[ BLEND @ 09.09.2007. 20:10 ] @
tuner
[ SaleSk @ 09.09.2007. 23:59 ] @
skini tjuner i preletuj ....

....dalje...menjaj....

[Ovu poruku je menjao SaleSk dana 12.09.2007. u 15:27 GMT+1]
[ gaostolski @ 11.09.2007. 14:53 ] @
Pa ako ti je ona sasija sa dva tjunera VHF i UHF,onda trebas videti dali tjuneri imaju napajanje,dal;i dolazi varikap napon na njima i dali uopste imas varikap napon(to ti je onaj napon koji se menja od 0 -33v)kada pustis tv i programiras-trasiz kanale,dali uopste ima snega na slici jer ako nema onda ti i mf stepen neradi i sl.Opisi malo opsirnije sta si merio kako se tv ponasa i sl.
Citat:
BLEND:.
tuner

ovakvom konstatacijom moj je prijatelj kolima promenio celu prednjicu , a ustvari problem je bila samo jedna jabucicana levom tocku
p.s. nikog nisam hteo da uvredim i unapred se izvinjavam.

Probaj na eservice info mislim da tamo imas semu.
[ Bdjoka @ 11.09.2007. 23:14 ] @
Kolko se sećam ta šasija ima jedan tjuner i to PLL tako da ima napajanja 30V, 13V i 5V i sve komande idu preko IIC busa osim ARP-a
[ filka @ 12.09.2007. 11:39 ] @
""BLEND""-tuner. Da Da gaostolski to je konstatacija coveka koji zna sta pise i zasto to pise,jer da je taj tv kod njega sigurno ne bi izasao na forum sa pitanje sta i kako sa tunerom koji ne radi...
[ gaostolski @ 12.09.2007. 12:36 ] @
Nisam nista lose i licno mislio citatom i nesumjam u strucnost osobe koja je to odgovorila,samo mislim da osoba koja je to pitala i nije bas toliko strucna pa mozda bi uz objasnjenja koje sam naveo moze i nesto vise da nauci,ali kako sto ustanovismo da se radi o sasiji sa pll tjunerom i biranjem onda molio bih vas da mu objasnite kako da ustanovi da mu nije ispravan tjuner.
Jos jednom se izvinjavam i nisam nista licno mislio u ovome i nisam hteo nikog da uvredim i sl.
Pozdrav.