[ kaza @ 09.09.2007. 17:37 ] @
Imam 2 lokalne mreze na dvije udaljene lokacije. Mreza A ima 3 PC i jedan mrezni uredjaj sa svojom IP adresom (terminal za evidenciju prisutnosti) na switch-u i internet na ADSL-u, mreza B ima 1 PC i uredjaj a konekcija u najgorem slucaju DialUp a vjerovatno isto ADSL. Trebam umreziti te 2 lokacije da bih mogao da "kupim" registracije sa lokacije B. Znaci PC na kojoj je instaliran program za EP mora da "vidi" mrezu B i IP adresu uredjaja na mrezi B. Sa mrezama sam tanak pa vas molim da odgovori ne budu prekratki pa da ako nesto treba da uradim ne znam i kako to da uradim. Rjesenje treba da je sto jednostavnije i jeftinije. Ja sam nesto probao kuci sa VPN i napravio neku konekciju sa udaljenim PC ali nisam uspio da vidim sherovane direktorije iako mi prikazuje da je konekcija uspostavljena. Da li trebam jos nesto ukljuciti, gdje grijesim.

Hvala unaprijed!
[ kaza @ 29.10.2007. 22:19 ] @
Situacija je sad ovakva:
Mreza A je spojena na ruter. Terminal radi na svojoj IP adresi i portu u LAN-u. DNS sam postavio na dyndns i kad pingam dobijem IP adresu. Napravio sam portforwarding na ruteru i unutar LAN-a a preko WAN adrese lako pristupam terminalu. S druge strane (sad mreza B) imam 2 PC-a spojena preko switch-a na modem za kablovski internet. Pokusao sam iz mreze B pomocu aplikacije s kojom podesavam terminal da pristupim ali mi prijavljuje gresku Winsock error: 10060 Aplikacija se konektira na IP (IP router-a) i porta (portt erminala). Kako pristupiti terminalu? Sta je sad problem?