[ magic @ 10.09.2007. 19:46 ] @
Aparat sam kupio pre godinu dana, ali sam skoro primetio neki cudan sum u zvuku koji se konstantno ponavlja kod snimaka u video modu(cuje se i na aparatu i na kompu). Takodje kod slikanja sa opcijom red-eye reduction, blic nikad ne opali vise puta vec samo jednom pa su na nekim slikama oci crvene. Ima li neko slicna iskustva?
Hvala
[ biber021 @ 11.09.2007. 13:14 ] @
Red eye reduction na Canonu, bar na A seriji, funkcioniše tako štoneposredno pre fotografisanja upali diodu koja istovremeno služi i za fokusiranje. Takođe, obzirom da je blic u takoreći istoj osi kao i objektiv, efekat crvenih očiju je neizbžan i veoma izrazen na Canonovoj A seriji. U principu efekat crvenih očiju se u ovom slučaju uspešno obavlja u nekom od specijalizovanih programa za naknadnu obradu fotografija.

Pozdrav
[ zorg @ 12.09.2007. 10:09 ] @
Zujanje, ne obracaj paznju na to :) Ja sam, kada sam kupovao S80, proverio 5-6 primeraka, svi su imali taj 'defekt', ali sam nasao jedan sa manje izrazenim zujanjem. Valjda citave serije idu takve kakve su na trzista slicna nasem. Kao i dead pixeli na CCD-u.
[ castello @ 15.09.2007. 00:42 ] @
Ja takodje imam A620 i koliko sam primetio blic opali duplo samo u AUTO modu (pa opet ima crvenih ociju) a u svim drugim modovima po jednom. Znaci to je normalno. Soni ima visestruki blic.