[ maydan @ 10.09.2007. 23:33 ] @
U komsiluku smo se umrezili sa 8 racunara (bez servera), ukljucujuci i moja dva racunara. Svako ima serovan po neki folder ili particiju na mrezi. Problem je u tome sto nekako ja uvek imam neke novitete na mome kompu koje su vecini na mrezi interesantne. I kada svi povucu od mene za mene ne ostane nista bukvalno se komp ukoci. Kako bih mogao da limitiram brzinu ponaosob svakome u mrezi kada vucu od mog kompa. Na primer ta i ta IP adresa mogu 2MB/s, ta i ta IP adresa 3MB/s ... Dali postoji takav program? Molim za pomoc. Uzgred trenutno koristim Vistu Ultimate x64.
[ daywalkerzr @ 11.09.2007. 00:56 ] @
probaj sa netlimiterom,ne znam da li podrzava vistu http://www.netlimiter.com/
[ miki_250 @ 11.09.2007. 10:30 ] @
kupis lepo jedan mikrotik ruter i resis problem mozes sve zivo da ogranicavas samo moras malo u podesavanja razumes
[ maydan @ 11.09.2007. 15:18 ] @
Ali kako u netlimiter da postavim da mi ta i ta IP adresa vuce samo 1mb, posto sam probao sa netlimiterom i funkcionise super ali on mi pojavi ip adresu korisnika samo kada on povuce nesto od mene i ja tek tada mogu da ga limitiram cim se iskljuci meni se to limitiranje izgubi. Sto znaci da moram non stop da dezuram pored kompa.
[ SashaM @ 13.09.2007. 18:22 ] @
Nisam testirao ali ovako bi trebalo da ide: udjes u Netlimiter -> View -> All Tools -> Filter Editor

Dole odaberes "Add new", u name upises ime filtera (npr. kompa ili grupe koju ogranicavas), "Applications" ostavis prazno a u "IP address Ranges" upises jednu ili vise ip adresa. Ides na "Save" i u listingu gde ti se prikazuju aplikacije ce se pojaviti i naziv tog filtera. Tu mu mozes postaviti kakva zelis ogranicenja.
Nemoj da zaboravis da gore u Zone prvo postavis "Local Network".