[ vladimir_zecevic @ 28.08.2003. 01:02 ] @
Da li iko zna kako da podesim lilo da bih mogao podignuti knoppix(koji je instaliran na hard).Probao sam brdo stvari ali lilo se nikako nece lepo instalirati na MBR!Inace lilo je slack-ov
[ Mitrović Srđan @ 28.08.2003. 01:23 ] @
hmmm jel se ono knopix dize sa cd...mozda
[ tdjokic @ 28.08.2003. 01:35 ] @
Imao sam slican problem. Instalirao sam Knoppix na HDD, sve lepo i fino, ali sam morao da ga pokrecem disketom jer Lilo nikako nije hteo da se instalira na MBR. U mom slucaju je problem bio u tome sto je hdd bio Slave, zbog kablova. Kad sam preokrenuo kablove tako da je hdd postao Master problema vise nije bilo. Radi se o onim kablovima za ATA 66. Kako si instalirao Knoppix na hdd? Za svaki slucaj cu navesti kako ja instaliram:

- pokrenem Knoppix uobicajeno
- kad se pojavi KDE i ostalo i smiri se, otkucam Ctrl+Alt+F1
- upisem knx-hdinstall, Enter
- pojavi se dijalog, jedno po jedno objasnjenje, particionisanje i ostalo
- kopiranje programa
- zatim jos neke aktivnosti - pasvord i slicno
- tu se pojavljuje i pitanje da li da instalira Lilo na mbr i to bi bilo priblizno to.

Ja licno ne znam ciji je Lilo, to se obavi automatski sa istog CD-a tako da tu nemam sta da kazem. Verovatno ti je poznato da mbr treba ocistiti komandom fdisk /mbr, iz DOS-a. Nekad mi je islo i bez toga ali mi se desavalo i da javi da je mbr pun. Javi sta si uradio.
[ random @ 28.08.2003. 03:12 ] @
I dosta više s tim lilom. Grub je exp(10,6) puta bolji.
[ vladimir_zecevic @ 28.08.2003. 14:25 ] @
Sto se tice ciscenja MBR-a, probacu da li moze to uciniti cfdisk posto nemam trenutno nista od M$-ovih proizvode na racunaru...
Knoppix sam instalirao upravo sa knx-hdinstall i sve je proslo ok, hdd imam jedan, no knoppix-ov lilo nije prepoznao slack-ovu particiju da bi je boot-ovao. Boot disketa je krajnje resenje! Sada cu malo jos da prckam pa cu javiti sta sam ucinio...
[ Dejan Lozanovic @ 28.08.2003. 20:42 ] @
Citat:
random:
I dosta više s tim lilom. Grub je exp(10,6) puta bolji.

Potpuno se slazem sa vrzom, batalite lilo, grub je mnogo bolji.
[ vladimir_zecevic @ 29.08.2003. 00:53 ] @
Ljudi skinux Grub ali kako ovo radi????Nista mi nije jasno skinuo sam neki za konzolni rad...
Da li postoji neki graficki???Ako ne kako ovaj da podesim...Unapred hvala
[ Dejan Lozanovic @ 29.08.2003. 13:24 ] @
info grub