[ Dejan Lozanovic @ 12.09.2007. 13:45 ] @
Ah da sada cemo mi opet da vrtimo istu staru pricu ali da li sam ja tolika talija ili pak i dalje nije nista novo , naime nov HP-ov laptop sa legalnom vistom nakon mojih sat vremena koristenja samo je izbacio BSOD, moram da priznam da su se stvari dosta promenile, sada 10 sekundi sinhronizuje sve podatke sa hardoom, lepo uredno flushuje sve fajlove, i posle toga resetuje komp i nakon prvogboota izbaci dialog da li da posalje podatke MS-u , a na klik na show more details izbaci sledeci text, nema sta momci za M$ vreme je stalo negde u 95 godini koliko vidim, sve se samo plavi.

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional information about the problem:

BCCode: a

BCP1: FFFFFF2B353EFF2A

BCP2: 0000000000000002

BCP3: 0000000000000000

BCP4: FFFFF8000186AA06

OS Version: 6_0_6000

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\Mini091107-01.dmp

C:\Users\dejan\AppData\Local\Temp\WER-46769-0.sysdata.xml

C:\Users\dejan\AppData\Local\Temp\WERCA6F.tmp.version.txt

Read our privacy statement:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409
[ Tyler Durden @ 12.09.2007. 14:06 ] @
Trebao si neki screenshot uzeti. Za Dimkovica, on to samo na slikama moze da vidi :)
[ ventura @ 12.09.2007. 14:07 ] @
Imaš li ti neku fotku toga?

Da ne bude kao onaj expert xtraja...
[ Dejan Lozanovic @ 12.09.2007. 14:59 ] @
nemam fotku, jer se momak sam resetuje nakon nekih 5-10 sekundi, ali imam sacuvane dump-ove.
[ Ivan Dimkovic @ 12.09.2007. 16:55 ] @
Pa vrati laptop tamo gde si ga kupio, ocigledno je neispravan. Kazes da je nov, puca svakih 10 min sa Vistom - to po meni definitivno nije ispravna masina.

Ne znam zasto odmah krivis OS za blue-screen, blue-screen je dobar za tebe pre svega, jer OS ne zeli da nastavi da radi u okruzenju gde su podaci u kernel-domenu postali korumpirani tokom rada i gde bi stradali tvoji dokumenti zbog nepredvidljivog rada OS-a. A razlozi za blue screen mogu biti mnogostruki - ali obicno je u vecini slucajeva kriv hardver, ili neispravan/neodgovarajuci drajver.

Inace ne znam zasto mislite da meni trebaju nekakvi snimci - nije li neki UbuntuLider insistirao da mu ja snimim Ubuntu kako se zaglupljuje :)

BugCheck je pojava koja se desava u Windows-u naravno, ali razlozi obicno nemaju veze sa Windowsom uopste osim ako nije neki bag.

Osim pingvinima, naravno ;-)
[ Dejan Lozanovic @ 12.09.2007. 17:14 ] @
Nisam rekao puca svakih 10 minuta :), ali pukao je 3 puta do sada, hmm malo je wicked da ga vracam u USA, posto takav model u srbiji ne prodaju jer nazalost nismo trziste za Hi-End lap topove, pa ih domaca ispostava HP-a nema na lageru. Sa druge strane fedora nije ni jednom pukla do sada i sve hardverske testove je prosla. No mozda su drajveri problem posto koliko vidim puca prilikom koristenja DX10 aplikacija :)

No pusti sada ubuntu ili linux u globalu, ja sam u svom zivotu video kernel panic samo tri puta da se desio (2 puta sa 2.2 verzijom i jednom sa 2.4, na 2.6 jos to nisam video) tema je Blue Screen
[ vindic8or @ 12.09.2007. 20:24 ] @
Citat:
Dejan Lozanovic: Nisam rekao puca svakih 10 minuta :), ali pukao je 3 puta do sada, hmm malo je wicked da ga vracam u USA, posto takav model u srbiji ne prodaju jer nazalost nismo trziste za Hi-End lap topove,

Hi-end i ne moze da vozi vistu? al su tebe zajebali :))
[ degojs @ 12.09.2007. 22:38 ] @
Citat:
ali pukao je 3 puta do sada

Pa burazeru, onda je ili mašina neispravna ili drajveri prave probleme.

To se fino uzme i vrati gde si kupio.
[ biotech @ 12.09.2007. 22:44 ] @
kad nece linux da se instalira onda je to greska u OS-u a kad ti puca windows onda je to los hardware i treba odmah da se zameni jer ne valja.
[ vindic8or @ 12.09.2007. 23:08 ] @
to je verovatno zato sto svi proizvodjaci dizajniraju hardver za maksimalnu kompatibilnost pod linuxom i svih 1,34% trzista.
[ degojs @ 12.09.2007. 23:38 ] @
Citat:
kad nece linux da se instalira onda je to greska u OS-u a kad ti puca windows onda je to los hardware i treba odmah da se zameni jer ne valja.

Razlika je ogromna, jer Deki nije kupio samo laptop pa išao da stavlja sam na njega OS, već je kupio sve u kompletu od tog proizvođača. Ako ne radi, treba ih pitati šta su mu prodali.. jednostavno.

Isto tako, ako kupiš Linux+hardware, sve prepodešeno i preinstalirano, ima da radi. Ako ne radi, ne treba gubiti vreme.
[ Dejan Lozanovic @ 13.09.2007. 01:57 ] @
Citat:
vindic8or: Hi-end i ne moze da vozi vistu? al su tebe zajebali :))

Au, jel ja pricam kineski moza ? Nisam rekako da ne moze, vec da je vista nekoliko puta pukla, do hardvera nije definitivno jer sam pod linuxom pokrenuo raznorazne testove, nad hardverom i sve je proslo bez problema. A i gnjavio sam ga pod linuxom poprilicno i opet nista.

U principu drivers&vista 64 kombinacija je nesto sto je problem e sada ko je tu krivac ne ulazim znam samo da NE RADI kako treba.
[ degojs @ 13.09.2007. 05:21 ] @
^Deki, javi mi se na PP, imam ja da ti prodam kompjuter sa preinstaliranim ________ (upiši operativni sistem po izboru). Ako ne bude nešto radilo, kriv je proizvođač tog operativnog sistema.

Pa jesi ti pri sebi?
[ Nedeljko @ 13.09.2007. 10:16 ] @
degojs, jel možeš meni da prodaš taj kompjuter, ali sa multiple boot-om? Želeo bih MacOS X, 32-bit Linux i 64-bit Linux, Vistu, WinXP, WinCE i Solaris. Ne pitam za cenu.

Dejane,

stvarno, mogao bi da vrneš komp tamo gde si ga uzeo, pa ako i drugi ne bude radio, onda si u pravu. Ovako, ako Fedora radi savršeno, a Vista ne radi kako treba, još uvek problem može biti do hardvera, jer Fedora ne koristi pun skup P4 instrukcija. Možda baš procesor zeza na nekim instrukcijama koje Vista koristi, a Fedora ne.

@degojs

Dejan je već kupio kompjuter i ima pravo da mu radi za pare koje je dao. Zašto bi davao pare opet?
[ Nedeljko @ 13.09.2007. 10:17 ] @
Dejane,

Zar HP nema neki servis u Srbiji?
[ tdjokic @ 13.09.2007. 11:27 ] @
Ja i ostali: "A sto ga ne vratis?" Dejan Lozanovic:
Citat:
malo je wicked da ga vracam u USA, posto takav model u srbiji ne prodaju jer nazalost nismo trziste za Hi-End lap topove, pa ih domaca ispostava HP-a nema na lageru.
Dobro bre ljudi, pa lepo kaze covek da ga je kupio TAMO a ovi OVDE nemaju da mu zamene! A na kraju krajeva, sto i da mu ga menjaju kad radi? Doduse na Linuxu, ali bi to po definiciji trebalo da bude jos jaci dokaz da je hardver ispravan nego da radi na visti a da ne radi na Linuxu. Ovo sto kaze degojs - kupis komplet, mora da radi, nije vazno koji OS - je u pravu, ali je mnogo nezgodno kad nemaju bas taj model.
[ Nedeljko @ 13.09.2007. 11:37 ] @
Imaju. Neka naruče iz Amerike. Uostalom, ne treba da bude njegov problem da li oni imaju isti model, jer on ima garanciju koja još uvek važi. Kakva je to firma koja ne stoji iza svoje garancije?

A ako su mu prodali hardver sa vistom (koja je plaćena), njegovo je pravo da mu radi sve što je platio. Dakle, i hardver i softver.
[ Slobodan Miskovic @ 13.09.2007. 11:47 ] @
I to naravno nema nikakve veze ni sa Vistom ni sa Microsoft-om jer je OEM u ovom slucaju HP tako da...
[ tdjokic @ 13.09.2007. 12:24 ] @
Lepo je sto ste optimisti. Ali izgleda da se skoro niste opekli na nasu realnost. Ti kategoricki trazis svoja prava po garanciji. Oni zasucu rukave, presaviju tabak i pocne birokratija. "Donesite svoj aparat i predajte ga nama. Dodjite nakon 3 meseca da vidite kako stvar napreduje. Stojimo vam na usluzi za sva dodatna obavestenja." Ali, nece covek obavestenja, nego spravu koja radi, a ovde ima da je ceka pola godine.

Svojevremeno (pre 30-tak godina) moj brat je imao ruski auto. Ovde delovi stizu dva puta godisnje, ulete privatnici u prodavnicu, kupe sve i gotovo. U zvanicnom servisu nemaju delova, pa moras kod privatnika derikoze.

Odemo u Austiriji u Klagenfurtu / Celovcu u servis (i prodavnicu) ruskih automobila. Imaju delove, sve sto hoces, i za ugradnju i za prodaju. "A desi li se da nesto nemate?" "Da, onda porucimo to sto nemamo iz Beca i stigne obicno za 24 sata."

Isti auto, ista garancija, ista prava kupca, ali okolnosti malo drugacije. Tako je i ovde. HP ne verujem da mu negira pravo na zamenu, ali kad uhvate da ga melju nasi carinsko-birokratski mlinovi ima da poludi!

Kaze jednom Stefan Milenkovic, violinista: "Kad me uhvati nostalgija, ja se samo setim zasto sam otisao i odmah mi lakse."
[ Slobodan Miskovic @ 13.09.2007. 12:33 ] @
Citat:
Dodjite nakon 3 meseca da vidite kako stvar napreduje. Stojimo vam na usluzi za sva dodatna obavestenja." Ali, nece covek obavestenja, nego spravu koja radi, a ovde ima da je ceka pola godine.

Ugovorom je lepo definisano koliki je rok za resavanje problema ;)

Citat:
Tako je i ovde. HP ne verujem da mu negira pravo na zamenu, ali kad uhvate da ga melju nasi carinsko-birokratski mlinovi ima da poludi!

I sta su tu konkretno krivi MS i Vista? :)
[ Mitrović Srđan @ 13.09.2007. 12:50 ] @
Cekaj Tomo to sto Linux radi a Vista ne radi je dokaz cega? Procitaj opet Nedeljkov post
pametno je rekao :-)
[ dr ZiDoo @ 13.09.2007. 13:56 ] @
Zdravo drugari,

Ma to je do drivera. Ja sam Vistu sreto do sada na jedno 20ak racunara i svi su muku mucili sa drajverima za Vistu
[ degojs @ 13.09.2007. 14:20 ] @
Citat:
degojs, jel možeš meni da prodaš taj kompjuter, ali sa multiple boot-om? Želeo bih MacOS X, 32-bit Linux i 64-bit Linux, Vistu, WinXP, WinCE i Solaris. Ne pitam za cenu.

Može sa multiple boot-om. Košta će te sve to skupa.. $10,000. Prvo da vidim pare :-)
[ Mitrović Srđan @ 13.09.2007. 15:21 ] @
Cudan je fenomen da svim linuxasima Vista ne radi :) A opet svim win advokatima
linux nikako da proradi :)
Ja sam instalirao Vistu na svega 5-6 racunara do sada i jedino sam jedno vreme
imao problema sa nekim LBP Canonom (stampac) ali sam i to resio sada
kada postoje ofisl driveri :-)
[ tdjokic @ 13.09.2007. 15:47 ] @
Citat:
Mitrović Srđan: Cekaj Tomo to sto Linux radi a Vista ne radi je dokaz cega? Procitaj opet Nedeljkov post
pametno je rekao
U redu, prihvatam kritiku i kajem se :-(. Znaci, to sto neki Linux radi, nije garancija da je hardver OK.

Takodje prihvatam i onu drugu kritiku, da ove vratolomije oko zamene nikako ne znace da je kriva Vista ili MS.

Zaboravio sam da pitam - da li se uz laptop dobija i DVD sa Vistom ili je ona instalirana u fabrici i to ti je sto ti je? Cak i u tom slucaju, zar ovi u Beogradu nemaju nacina / ovlascenja / znanja da reinstaliraju Vistu na konkretnom laptopu?
[ Slobodan Miskovic @ 13.09.2007. 15:53 ] @
Citat:
Zaboravio sam da pitam - da li se uz laptop dobija i DVD sa Vistom ili je ona instalirana u fabrici i to ti je sto ti je? Cak i u tom slucaju, zar ovi u Beogradu nemaju nacina / ovlascenja / znanja da reinstaliraju Vistu na konkretnom laptopu?

Ako je Vista OEM onda je preinstalirana pre kupovine. HP u Beogradu ima ovlascenja da uradi reinstallaciju jer je korisnik prilikom kupovine laptopa sa OEM sistemom kupio i OEM licencu za koriscenje istog cak je i u obavezi da to uradi jer je HP potpisao OEM ugovor sa Microsoftom.
[ Nedeljko @ 13.09.2007. 15:58 ] @
Citat:
degojs: Može sa multiple boot-om. Košta će te sve to skupa.. $10,000. Prvo da vidim pare :-)

Ma, nije problem za pare. Nego, kako će na istoj mašini da prorade 32-bitni i 64-bitni Linux, pa još Vista i WinCE Mobile, pa još WinXP, MacOS X i Solaris?
[ degojs @ 13.09.2007. 17:55 ] @
^Pa što mora da proradi?

Pa u tome i jeste caka. Ako ne radi, kriv je proizvođač operativnog sistema, a ne ja. Isti slučaj kao kod Dekija.

[ degojs @ 13.09.2007. 17:57 ] @
Citat:

Tomo, većina takvih kompjutera dolazi sa preinstaliranim softverom koji služi da narežeš recovery CD ili DVD.

A i iz Viste može da se uradi isto... A imaš i besplatnih aplikacija koje to rade...
[ Dejan Lozanovic @ 13.09.2007. 22:37 ] @
Citat:
tdjokic: U redu, prihvatam kritiku i kajem se :-(. Znaci, to sto neki Linux radi, nije garancija da je hardver OK.

Tomo to sto nedeljko tvrdi odnosi se samo na CPU, opet sa druge strane CPU sam proverio sa par programa i rade ok, pucamo na drajvere ili cekamo sp1 :), u servisu su probali sa drugim hadrom gde je vista 32 bit i tamo ove specificne situacije pod kojima uspevam da zakucam masinu ne prolaze. Ali gde da stavljam 32 bitni OS pa da mi pola RAM-a stoji baceno u zaborav.
[ Dejan Lozanovic @ 13.09.2007. 22:42 ] @
Citat:
degojs: ^Pa što mora da proradi?

Pa u tome i jeste caka. Ako ne radi, kriv je proizvođač operativnog sistema, a ne ja. Isti slučaj kao kod Dekija.

:) cekaj jel mozes ti da mi dokazes da 100% problem sa drajverim-a a da nije problem sa necim u visti ?
[ degojs @ 13.09.2007. 23:55 ] @
Naravno da ne, ali sudeći po tome da je to najčešći problem sa Vistom (BSOD usled neispravnih drajvera), možemo da pretpostavimo, zar ne? Ako će da te uteši i ja sam na Visti imao BSOD zbog drajvera od nVidije. Vratio sam stariju verziju i nije bilo problema. Kad je izašla sledeća verzija, stavio sam je i radi OK.

Zar nisi i sam napisao da se problem javlja kod korišćenja DirectX 10?
[ Nedeljko @ 14.09.2007. 10:51 ] @
Citat:
degojs: ^Pa što mora da proradi?

Aaaa, tako znači. Pretpostavljam da ćeš namerno da namestiš komp da prorade XP i Vista, a da ne rade konkurenti. Tako li se dakle okrivljuju proizvođači operativnih sistema.

Znači ponuda dekiju bi se mogla shvatiti ovako: Ako poželi Windows, namestiće mu se da radi da ne bi bio kriv Majkrosoft. Ako poželi Linux, namestiće mu se da ne radi nebili se okrivio distributer. Pa, lepa ponuda mogu ti reći. I to sve za samo 10.000$. Trebao si ti da se baviš hardverom, a ne oni dripci iz kojekakvih firmi koje razmišljaju drugačije. Uzimam te za ličnog dobavljača hardvera.
[ Nedeljko @ 14.09.2007. 11:00 ] @
Sećam se kada je izašao Mandrake 9.2 da mu je instalacioni program kvario neke LG čitače, koji su korektno radili pod Windows-om. Na kraju se ispostavilo da je instalacioni program bio dobar, ali da je koristio jednu ATAPI funkciju koja nije korektno radila na tim uređajima krivico LG-ja. LG grešku u firmveru nije otkrio, jer je uređaje testirao samo na Windows-u, koji tu ATAPI funkciju ne koristi.

Svašta može da bude, mada ako se ljudi žale na drajvere za vistu, ona očigledno još uvek nije zrela za neku ozbiljniju upotrebu.
[ Nedeljko @ 14.09.2007. 11:11 ] @
Što se drajvera tiče, zvanični drajver za štampač Kyocera Mita 1000+ za Windows XP skinut sa Kyocerinog sajta mi nikada nije radio kako treba, dok drajver ugrađen u Windows XP radi kako treba. Drajver za HP LJ 1100 ne radi kao treba sa dokumentima koji imaju bitmapirane fontove, dok Linux drajver za isti štampač radi 100% korektno.
[ tdjokic @ 14.09.2007. 14:12 ] @
E sad, malo je nezgodno da kupis racunar od ugledne firme, a da njoj nije uspelo da instalira OS da radi. Sta bi tek uradila "prosecna americka domacica" da je morala licno da instalira OS? Time se vracamo na naslov teme . Nije kriv MS, nije kriva Vista, nije kriv HP(?) nego drajveri! A tu se drajveri ne pisu na volonterskoj bazi - "radi, al'ne mora da bidne" nego normalno, zvanicno, komercijalno, red bi bio da rade. Onda bolje uzeti kupusaru - em dzabe, em isto ne valja (mada meni radi kolor laser na Mintu, da se pohvalim 478-i put).
[ Nedeljko @ 14.09.2007. 15:44 ] @
Vađenje na drajvere je isto što i "Modemi su krivi što ne rade pod Linuxom.". No, dobro, kada je Linux u pitanju, on je bullshit, pa se zna ko je kriv (kao pred kraj filma "Ko to tamo peva"). E, ako je Windows u pitanju, MS je već ozbiljna firma, kao i HP, tako da se opet zna gde treba tražiti krivca.

Ipak mislim da bi Deki mogao da prošeta do nekog HP servisa, ali, šta god da ispadne, zna se ko je kriv za to što ovaj komp ne radi - Linux.
[ degojs @ 14.09.2007. 16:46 ] @
Citat:
tomo
Nije kriv MS, nije kriva Vista, nije kriv HP(?) nego drajveri! A tu se drajveri ne pisu na volonterskoj bazi - "radi, al'ne mora da bidne" nego normalno, zvanicno, komercijalno, red bi bio da rade. Onda bolje uzeti kupusaru - em dzabe, em isto ne valja (mada meni radi kolor laser na Mintu, da se pohvalim 478-i put).

1. Nije baš da većina stvari ne radi, nego obrnuto. Problem mu se javlja samo sa DX10.
2. Mene samo interesuje koje igrice će on to da igra da trebaju DX10?
3. I dalje, DX10 naslovi (koliko ih uopšte ima? 1? 2?) je prilično zahtevan, te ne znam šta on uopšte pokušava da uradi sa laptopom? Da se igra pošteno?
4. Ako je do igranja igrica - čemu 64-bitni Windows?

Sve u svemu.. Deki radi gluposti. Neka uzme lepo standardnu 32-bitnu Vistu, pa da vidimo šta će biti.
[ java lang @ 14.09.2007. 21:27 ] @
Citat:
degojs:Sve u svemu.. Deki radi gluposti. Neka uzme lepo standardnu 32-bitnu Vistu, pa da vidimo šta će biti.

Deki je probao da vidi samo kako ce lap top da tera celu stvar , ali ako hoces bas da znas u pitanju je bio BioShock , e sada ne nameravam da se igram na tome, jer da mi je do toga jeftinije je da uzmem neku konzolu ili desktop. A sa druge strane 32 bit je kako da kazem no-way, jer to ne moze da alocira 4 gb ram memorije . No sve u svemu kao sto rekoh fedora je tu. Mada doduse verovatno bih bio sretniji da sam mogao da ga uzem bez ikakvog os-a, medjutim uz ovaj model dolazi vista 32 home premium, i na nju daju free upgrade na vista 64 ultimate.

Ali najjaci utisak je ostavila sledeca scena , posto na bioshoku imas mogucnost da "hakujes" neke terminale, pritisnem ja dugme kao ocu da ga haknem, kada ono plavi ekran, prvo sam poceo da se smejem jedno 5 sekundi tipa fenomenalna fora, a onda je smeh blago utihnuo kada sam video da se masina rebutovala.
[ sasa_vu @ 14.09.2007. 22:08 ] @
Ma da, umesto 32 bita, on namerno uzeo 64 samo da bi pisao kako mu baca BSOD.
Nije u redu, stvarno....
[ degojs @ 14.09.2007. 22:15 ] @
Pa dobro, a kako rade te DX10 igrice na Linuxu, 32 ili 64-bita?
[ tdjokic @ 14.09.2007. 22:15 ] @
Citat:
degojs: Neka uzme lepo standardnu 32-bitnu Vistu, pa da vidimo šta će biti.
Degojs, sada zvucis kao mi kupusari - "uzmi drugu distribuciju". Drugo, najnovija verzija MS OS-a a on sada treba da izbegava neke igrice (ili bilo sta u tom smislu)? Dobro, ti si covek prakticar, racionalan, na to gledas normalno, a zamisli da dva IT laika pocnu da se nadmecu sa svojim najnovijim laptopovima (kupila im tetka), ciji moze vise i brze i onda jednome iznenada BSOD - mnogo nezgodno. Ja bih razumeo da se igrica vuce, da je spora ili nesto slicno, ali da sve zajedno mrkne je bas nezgodno za vrhunski model sa vrhunskim OS-om. Izgubise kupca zauvek.
[ degojs @ 14.09.2007. 22:21 ] @
^Pa ne baš --- koje su to razlike između 32- i 64-bitne Viste, sa izuzetkom tog što jeste vezano za adresni prostor? Mislim, nešto je bitno drugačije u radu sistema sa stanovišta korisnika?

Mislim, DX10 na 64-bitnoj Visti, na laptopu.. Ma dobro, baca mu BSOD, ali... wtf --- da vidimo kako će da igra tu igricu na Linuxu, 32- ili 64-bita, nebitno.

Druga stvar tomo, ja imam i 32 i 64 bitnu Vistu, ali jednostavno nisam ni razmišljao da stavljam 64-bitnu zbog poznatih problema sa drajverima i slično. A Deki to stavlja na laptop (opa miki, laptop sa 4+ GB memorije, vala mašala)... da bi igrao DX10 igrice?? Koja je to grafička u tom laptopu? Deki koji tačno model laptopa imaš?

Sve to lepo, OK, neće na 64-bitnoj Visti. Samo, nije mi nešto pokazao kako igra tu igricu na Linuxu.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 14.09.2007. u 23:39 GMT+1]
[ sasa_vu @ 14.09.2007. 22:44 ] @
Pusti sad linux, nije on tema.
A kako ce da gura tu igricu na 64-bitnoj Visti? Ups, vec znamo kako gura, malo malo pa bsod i restart:-)

A vidis sad, kad se za Linux neko javi da mu nesto ne radi, onda je to kupusara, polufabrikat, djubre od OS-a i sta god. A kad neko kaze nesto slicno za Windows, a onda okrenemo plocu pa kazemo
Citat:
Ma dobro, baca mu BSOD, ali... wtf

ili
Citat:
Ako je do igranja igrica - čemu 64-bitni Windows?

Ma najbolje da se kupuju kompovi dok ne naletis na neki gde ti sve radi. Ostale bacis, a taj zadrzis.
Yeah, right:-)
Znaci od sada, ako se neko zali na Linux, instalaciju, grafiku, fontove na Advocacy, komentar je-ma dobro, nema veze, wtf
:-)
[ degojs @ 14.09.2007. 22:44 ] @
Citat:
Deki
No mozda su drajveri problem posto koliko vidim puca prilikom koristenja DX10 aplikacija :)

Koliko vidim:

Citat:
Minimum Requirements

CPU - Pentium 4 2.4GHz Single Core processor
System RAM - 1GB
Video Card - Direct X 9.0c compliant video card with 128MB RAM (NVIDIA 6600 or better/ATI X1300 or better, excluding ATI X1550).
Sound Card - 100% direct X 9.0c compatible sound card

Ne vidim ništa vezano za DX10 Deki? Druga stvar, nešto piše "100% direct x 9.0c comp. sound card" --- tvoj laptop ispunjava te uslove sigurno? Ne znam, pitam. Treće, koja grafička je u laptopu? Tu lepo piše koje kartice su min.
[ degojs @ 14.09.2007. 22:45 ] @
Citat:
Pusti sad linux, nije on tema.
A kako ce da gura tu igricu na 64-bitnoj Visti? Ups, vec znamo kako gura, malo malo pa bsod i restart:-)

Kako nije tema? Pa ako ne radi na 64-bitnoj Visti kod njega, da vidimo kako je to Linux bolji, pa tamo radi. Ako ni tamo ne radi, wtf.. koja je poenta??? Ne radi ni ovamo, a ni tamo.

Da vidimo mi prvo lepo koji hardver Deki ima, pa da li to uopšte paše onome što je proizvođač igrice naveo kao potrebni min.
[ sasa_vu @ 14.09.2007. 23:01 ] @
Pa nije tema jer njemu puca Vista, ne Linux, Solaris ili Mac.
Pa necemo sada valjda fontove da uporedjujemo a tema Vista 64 bita bsod? Pri tome nije neka torrent Vista, vec original softver.
[ degojs @ 14.09.2007. 23:04 ] @
^A da, ne puca mu Linux kad pokrene Bioshock.. :-)

I da sačekamo da se javi Deki, pa da vidimo koji hardver tačno je u pitanju, da uporedimo sa potrebnim min. specifikacijama. Screenshot.

Ako ispunjava to, onda možemo da vidimo tek kako radi na Linuxu. Ako ne radi ni tamo.. ne znam šta je poenta priče uopšte?

[ sasa_vu @ 14.09.2007. 23:14 ] @
Pa bolje ako ispunjava specifikacije da vidite sto ne radi na Visti, Linux je ionako polufabrikat:-)))))
[ degojs @ 14.09.2007. 23:16 ] @
^Pa koja je to priča?

-Ne radi mi aplikacija X na Windowsu. Windows sux. Linux rula.
-Ovaj, znači radi na Linuxu?
-Pa...

:)

I da, ipak je malo veća razlika između nemogućnosti da uopšte instaliraš sistem (slučaj kod Ivana) i nemogućnosti igranja neke igrice (pri čemu tu igricu na drugom sistemu ne možeš ni da pokreneš).
[ sasa_vu @ 14.09.2007. 23:24 ] @
Pa nije, nego
-ne radi mi aplikacija X na Visti 64 bita, puca bsod.
-pa dobro, nema veze, uzmi onu od 32. A i sta ce ti 64 bita za aplikaciju X?

A druga verzija ima vise varijanti
-ne radi mi aplikacija Y na Linuxu
-ahahahahha, Linux sux, 0,000001% trzista, cestitamo na pobedi, ahahahahha

Kapiras?
[ degojs @ 15.09.2007. 01:03 ] @
Ama.. Kod Ivana nismo došli do bilo kakve aplikacije, sistem nije hteo ni da se instalira.

Nego, gde se izgubi ovaj Deki? Hoćemo li da vidimo screenshot hardverske konfiguracije ili ne? Mislim, malo mi čudno da mu je teško da to uradi..? Da nije otišao tetki lek da odnese? ;)
[ MladenIsakovic @ 15.09.2007. 01:13 ] @
Citat:
degojs: ^Pa koja je to priča?

-Ne radi mi aplikacija X na Windowsu. Windows sux. Linux rula.
-Ovaj, znači radi na Linuxu?
-Pa...

Oo, pa ima i takav primer: recimo Need For Speed Most Wanted (a i Carbon) ne rade na Vista 64-bit Ulitmate, a radi na Linuxu sa Cedega emulatorom Jbg...
[ sasa_vu @ 15.09.2007. 01:32 ] @
Nisam mislio konkretno na Ivana, nego vise uopsteno, kao primer kakvi su komentari kad ne radi nesto na Windowsu, a kakvi kad ne radi na Linuxu.

Znas, bsod na visti-ma nema veze, wtf, big deal, uzmi drugi komp, shit happens:-))))
Al dobro, eto, sad cekamo da proverimo hardver, pa videcemo dalje.....
[ degojs @ 15.09.2007. 02:04 ] @
Citat:
Oo, pa ima i takav primer: recimo Need For Speed Most Wanted (a i Carbon) ne rade na Vista 64-bit Ulitmate, a radi na Linuxu sa Cedega emulatorom Jbg...

Ako kažeš, ja ti verujem, nemam šta da dodam :-)
[ degojs @ 15.09.2007. 02:06 ] @
Citat:
Znas, bsod na visti-ma nema veze, wtf, big deal, uzmi drugi komp, shit happens:-))))

Pa nema veze, jer ako ne radi ta ista aplikacija na Linuxu, onda si na istom i sa jednim i sa drugim po pitanju te aplikacije. Šta je tu teško da razumeš? Osim toga, u pitanju je 64-bitna Vista.. ne znamo radi li na 32-bitnoj, ja koliko vidim oni tamo kažu da igra zahteva ili XP SP2 ili Vistu, tako da pretpostavljam da neće baš biti da ne radi na Visti nikako.

Vi tražite Windows koji je ipak retkost i kombinaciju softvera i hardvera na kom ta igrica neće da radi. Ivan je uzeo Ubuntu CD pošto je čovek nešto laprdao za isti, ubacio u kompjuter i sistem nije hteo ni da se instalira. To je daleko od Dekijevog slučaja - da ne radi neka igrica.

I da se razumemo - ako je nekom stalo do igranja, ne verujem da je 64-bitna Vista dobar izbor.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 15.09.2007. u 03:58 GMT+1]
[ xtraya @ 15.09.2007. 03:22 ] @
uh, dugo me nije bilo, konacno evo malo kontra-hvalospeva na racun degejs korporacije.

Citat:
Vi tražite Windows koji je ipak retkost i kombinaciju softvera ...

I da se razumemo - ako je nekom stalo do igranja, ne verujem da je 64-bitna Vista dobar izbor.

Konacno i ti da priznas da nesto ne moze, hehe, jel za kaznu bese treba da istetoviras pingvina ili da de-tetoviras billy-ja ?

A sto nije 64-vista dobar izbor? Cekaj, platio si? Mora da radi zar ne? Ups,mozda nisam dobro
procitao najsitnijim od najsitnijih slova, ono dole na dnu dna 64bit EULA-e da mozda nece da radi?
Jel tu ima osnova za pevaru? Ako ima zasto se onda prodaje papreno? Kome da se zalimo? Prodavcu naochara jer ne vidimo sitna slova u EULA? Prodavcu hardvera? Pa to na kupusari radi na 0? Degejs, vracaj pare

Ups, izvinite na ovom sindikalnom post-u, jednom i Degejs opravdano da dodje na tapet...
[ degojs @ 15.09.2007. 05:10 ] @
^Trajo, dugo te nije bilo, pa dugo nismo imali priliku da se smaramo sa tvojim glupostima. O tvom slučaju BSOD-a, sve znamo.

Koliko sam nešto pogledao - ta igrica radi na Visti 64, pa ostaje da vidimo onaj hardver kod Dekija. Mada, kako gledam linkove sa Google, dosta ljudi takođe javlja da Bioshock puca. Pitanje je koliko to uopšte ima veze sa Vistom (64).

Koliko ja čitam šta je Deki napisao - Vistu je on instalirao OK i radi.

Screenshots, please. Nema šta da se priča dok ne vidimo konfiguraciju.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 15.09.2007. u 07:01 GMT+1]
[ Marko_L @ 15.09.2007. 07:26 ] @
Hmmm... ako je u pitanju samo to što Bioshock ne radi kako treba, onda čisto sumnjam da je problem do Viste. Bioshock je tek izašao, i kao i svaka igra, sigurno ima problema sa raznim bagovima i nekompatibilnošću sa određenim hardverom, i sličnim stvarima, kao i svaka druga igra koja tek izađe na tržište. To se tek posle par meseci rešava raznim patch-evima. Trebalo bi proveriti da li je grafička karta na tom kompu uopšte podržana za igranje te igre. Često to ume da bude problem.
[ Mitrović Srđan @ 15.09.2007. 08:40 ] @
Koliko sam citao po bencmarku dosta njih imaju problema sa pucanjem Bioshocka tako
da problem uopste ne mora da bude do Viste.
[ Nedeljko @ 15.09.2007. 10:52 ] @
Citat:
degojs: Pa nema veze, jer ako ne radi ta ista aplikacija na Linuxu, onda si na istom i sa jednim i sa drugim po pitanju te aplikacije.

Nismo, jer si u slučaju Viste u minusu $399 u odnosu na Linux.
[ sasa_vu @ 15.09.2007. 12:33 ] @
Upravo tako Nedeljko, pisem ovde, citam odgovore i cekam da li ce neko to da se seti i da napise:-)))))
A ako Vista 64 bita nije dobar izbor za igrice, zasto bi to onda bio Linux na primer? Ajmo malo realnije da gledamo neke stvari, please:-))))
[ degojs @ 15.09.2007. 17:29 ] @
Bioshock, kako čitam, radi na Visti 64, a Dekija sa screenovima nema, pa nema.

Verovatno u Visti 64 ne može da se napravi screenshot, ko zna šta je..

[ xtraya @ 15.09.2007. 17:57 ] @
degejs , vracaj pare! hehe, 400 $ ju ju, sramota...
bitno je da je degejs priznao da je ovaj proizvod neupotrebljiv za odredjene pirmene...
[ degojs @ 15.09.2007. 19:48 ] @
^traljo, aj vidi ti sa Dekijem šta bi, pošto imaš iskustva: ista situacija je bila sa tobom - priča o BSOD-u, pa kad si trebao fajlove da postaviš, nešto si se izgubio.. I fajlove nikad nisi poslao. Jebi ga, sa vama uvek ista priča.

Šta bi sa čovekom, ne može da nađe screenove te opisane konfiguracije ni pomoću Google? :)

[ Nedeljko @ 16.09.2007. 00:47 ] @
A zašto misliš da su svi ludi za advokatisanjem? Ovde svako učestvuje onoliko koliko hoće i koliko mu obaveze dozvoljavaju. Mogao si da ga kontaktiraš putem PP ako te je toliko zanimalo što se ne javlja.

No, koji je na kraju zaključak? Dejan laže, šta li?
[ degojs @ 16.09.2007. 01:10 ] @
Citat:
A zašto misliš da su svi ludi za advokatisanjem? Ovde svako učestvuje onoliko koliko hoće i koliko mu obaveze dozvoljavaju. Mogao si da ga kontaktiraš putem PP ako te je toliko zanimalo što se ne javlja.

Paaa Neđeljko.. pokrenuo je čovek temu, pa mislim... otkud sad ne zanima ga?

Ne kažem da laže, samo pitam da čovek postavi detalje konfiguracije, a njega baš od tada nema - pa mi čudno? Ne znam, da li bi trebalo da nije? Do tada je bio tu i javljao se na temu.

Jeste, malo mi je čudno sve skupa, celo vreme na temi neodređeno govori o tome koju konfiguraciju ima, pogledaj sam. Mogu valjda da izrazim sumnju, mislim da nije bez osnova (pogotovo što sam pogledao na netu i čini mi se da baš taj Bioshock radi na Visti 64). Neka se javi i stvar rešena, zar ne?

Možda čovek radi za kakvu Ciju, pa ako nam kaže moraće da nas ubije? ;-) Možda bolje da ne pitamo ;)

P.S.
Inače, to sa tim lažiranjem BSODova je krenulo od ovog gore traje, stoga i venturina poruka na ovoj temi:

Citat:
ventura:
Imaš li ti neku fotku toga?

Da ne bude kao onaj expert xtraja...

Razumi da smo malo sumnjičavi.. Loša iskustva sa kupusarima.. ebi ga :)

[Ovu poruku je menjao degojs dana 16.09.2007. u 04:40 GMT+1]
[ xtraya @ 16.09.2007. 02:02 ] @
ha ha, cospiracy degeys ...

posle kupusara kuje teorije zavere ...

jeste, sve u 16 sam lazirao... digli ste dreku i istrovali temu, a posle se ispostavilo da je na najfenserastijoj preskupo placenoj HP masini crkla memorija , pa je potpuno normalno da zabode BSOD na 1.

i bilo je i slika, al to bese pre 3 godine, ko ce da se sad smara sa searchom...
[ degojs @ 16.09.2007. 02:29 ] @
Ma važi..

Eto vidi i kod Dekija da nije isti slučaj.. I kod njega skupa HP mašina, BSOD.. a ti imaš iskustva sa tim situacijama :))

Kad se čovek pojavi i dostavi podatke, možemo dalje.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 16.09.2007. u 04:00 GMT+1]
[ degojs @ 17.09.2007. 00:34 ] @
Šta je, nema mog imenjaka ni danas.. Da nije zapio i laptop i Vistu negde u petak, pa sad nema kako da se javi?

Da cimamo mi randoma i cabooma za Dekijev broj telefona, možda mu se, ne daj bože, šta desilo?
[ xtraya @ 17.09.2007. 10:33 ] @
www.novetehnologije.com --- CNAME --- 10 ---- www.m$-sindikalac.com
[ Dejan Lozanovic @ 17.09.2007. 12:47 ] @
Sorry degojs, nije me bilo uz net par dana model je : "HP Pavilion HDX" monitor je 20'1 inc kome je povecan disk na 320 mb, sa 4 gb rama, i procesor je dinut na 2.6 GHz.

[ degojs @ 17.09.2007. 16:01 ] @
Nemoj bre da zajebavaš --- ili ćeš lepo da pokažeš konfiguraciju ili da završimo priču. Mogu i ja da Googlam pa nađem šta mi odgovara i pojavim se ovde. Video sam i ja da HP ima te HDX modele.. Daj bre screenove, da vidimo hardver i sve.

Da se razumemo - hoću da vidim hardver pošto ljudi kažu Bioshock radi na Visti 64, te nešto mora da je do toga ili drajvera.

A to što toliko otežeš da postaviš obične screenove, meni već sada govori da nešto petljaš. Hebote, nisam te pitao da daš litru krvi.
[ xtraya @ 18.09.2007. 03:04 ] @
CNAME CNAME CNAME ... sad ozbiljno, degejs, da li M$ ima svoj sindikat?

[ biotech @ 23.09.2007. 01:19 ] @
mozda ti urade downgrade za dzabe
http://digg.com/microsoft/The_XP_alternative_for_Vista_PCs