[ djila76 @ 12.09.2007. 14:44 ] @
Totalna sam neznalica po pitanju makroa. Skinuo sam sa ovog sajta makro koji pretvara broj
u slova. Rezultat sabiranja se nalazi u ćeliji I30, a rezultat treba da piše slovima u ćelijama B,C,D..32-pojasnite mi kako!!!!
Unapred hvala!!!!
Veliki pozdrav za sve na sajtu!
[ Jpeca @ 13.09.2007. 07:50 ] @
Radi se o korisničkoj funkciji. Da bi je koristio potrebno je da kod sa sajta "ubaciš" u svoju radnu svesku koristeći VBE. Za detalje pogledaj http://www.elitesecurity.org/t222802-0#1222614
Ako funkciju hoćeš da koristiš u različitim radnim sveskama potrebno je da je ubaciš u Personal workbook. Vidi: http://www.praktikum.co.yu/office/excel/xl_062.htm

Dalje - ako si prethodno dozvolio izvršavanje makroa - funkcija se koristi se kao i svaka druga funkcija. U ćeliji u kojoj želiš da ti bude ispisan broj slovima (recimo B32) upišeš formulu:
Code:
=slovima(I30)


Obrati pažnju da je rezultat samo u jednoj ćeliji - ne znam šta si mislio da ti bude u navedene tri ćelije? Ukoliko ispis teksta ne može da stane u jednu ćeliju on će se automatski proširiti na susedne prazne ćelije. Ukoliko je zbog formatiranja, izgleda ili nečeg drugog potrebno možeš i ručno da od tri ćelije napraviš jednu komandom Merge: Selektuješ susedne ćelije pa Format->Cells, u kartici Alignment štikliraj opciju Merge Cells.