[ zl666iii @ 14.09.2007. 18:02 ] @
Ukoliko neko ima neke korisne tutoriale ili predloge kako da napravim aukcijski sajt neka mi pomogne. Hocu da napravim sajt ovakve prirode ali ne znam odakle da pocnem... Hvala unapred Pozdrav |
[ zl666iii @ 14.09.2007. 18:02 ] @
[ Nemanja Avramović @ 14.09.2007. 18:40 ] @
Krećeš od <?php, kao i svaku drugu web aplikaciju što počinješ tako da pišeš
![]() Šalu na stranu, ako nikad nisi ništa (slično) pravio u PHP-u, pogledaj ovu temu i obrati pažnju na to kako se završila. Drugim rečima: kreni od nečeg jednostavnijeg... [ zl666iii @ 14.09.2007. 18:52 ] @
Ma jok pravio sam dosta sajtova i skripti sa PHP-om...nego mene malo j**e ono uklapanje sa MySQL-om. Ne pitam za dizajn nego cisto za neke tutoriale koje bi mi malo pojasnile kako sve to funkcionise.
Pozdrav [ pajko111 @ 14.09.2007. 21:57 ] @
E pa funkcionise tako sto prvo moras da odlucis kakve sve aukcije hoces da imas na sajtu(Standardne,Obrnute,Trampa),pa onda kako ce one da se zavrsavaju (Automatski posle isteka vremena,Vlasnik bira pobednika,...),pa kakav sistem kategorija hoces da imas na sajtu i koliko slobode ces da das korisnicima u upravljanju kategorijama,pa sta ce sve da sadrze korisnicki profili,pa ....,pa ...,pa ....,....
U odlucivanju o tome pomoci ce ti da pogledas barem 5 razlicitih vec postojecih resenja na internetu(Ebay,Uship,....) Ako si vec krenuo sa pravljenjem pa ti nesto ne ide postavi konkretan problem. Tesko ces naci neki tutorijal koji ce ti opisati kako da napravis aukcijski sajt. Takvi sajtovi su poprilicno veliki i sa dosta razlicitih funkcija. [ Miroslav Ćurčić @ 15.09.2007. 19:24 ] @
Uzmi nešto gotovo sa:
http://www.hotscripts.com/PHP/...d_Programs/Auctions/index.html pa preradi po potrebi. [ mrax @ 24.10.2007. 14:52 ] @
skini webauction i malo ga preradi. Njihova verzija koja jwe free je bugovita.
Kod već postavljene aukcije postavi oznaku zatvorena aukcija. Ima problem sa substring varijablama i adresiranjem. Ja sam je preradio i ako je postaviš ja ću ti poslati izmjenjene fileove da ih zamjeniš. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|