[ proximus1212 @ 16.09.2007. 00:36 ] @
Pozdrav ljudi!!

Imam probelm sa drugim korisnikom adsl-a na jednoj mrezi!

Ovako:

Ja i brat koristimo adsl preko alfa rutera, koji razdeljuje siglal da oboje mozemo koristiti internet istovremeno.
Medjutim on puno downloaduje sa interneta (skoro non-stop) i tada meni net jako slabo radi.
Pokusavao sam dogovore sa njim milion puta,ali ne vredi:)
Da li je izvodljivo da mu ograncim (ugasim) download po potrebi - npr. kad ja koristim net i treba mi puna brzina?
Ja mislim da je ovo vec hakerisanje:) , ali bas mi bi trebalo!

Hvala unapred!

POzdrav
[ Marcony @ 16.09.2007. 09:07 ] @
Mozes da mu instaliras na njegovom kompjuteru program bandwith manager, a da on ne zna, pa da mu ogranicis download.
Na samom ruteru ne mozes da ga ogranicavas, mozda samo da mu kompletno zabranis pristup Internetu.
[ proximus1212 @ 16.09.2007. 15:34 ] @
A da li taj program moze da se kontrolise iz mog kompa (preko mreze), da samo povremeno "ukinem" download?

Hvala
[ mleposavic_lepi @ 16.09.2007. 23:01 ] @
Mozes da ukines net u router-u kad god hoces za odredjenu IP ili MAC adresu i da ga pustis na net. Pronadji ako postoji u tom routeru podesavanje "MAC Address Filtering" i tu podesi, evo slike kao primera....

[ proximus1212 @ 17.09.2007. 20:55 ] @
Nemam nesto takvo, ali imam ovo.(ovo je od alfe,od sagema nema nista slicno-ili ja ne mogu da pronadjem. evo slike.

Posto imam 2 rutera u kuci, prvi (sagem) prima signal adsl-a, pa iz njega ide u alfa ruter koji razdeljuje signal na vise kompova.
Da li moram iz sagema da ugasim net ovom drugom kompu, ili mogu i iz alfe?

I kako da znam njegovu mac adresu, znam ip.

Hvala, pozdrav
[ mleposavic_lepi @ 18.09.2007. 13:43 ] @
Iz tog Alfa rutera koji razdeljuje net na vise kompova bi trebalo da gasis i palis net. MAC adresu bi trebalo da saznas iz tabele prikacenih klijenata na routeru... Evo opet slike kao primera:

Pogledaj malo po uputstvu router-a kako da nekom zabranis ili dozvolis pristup net-u, trebalo bi da pise negde...