[ Kolins Balaban @ 19.09.2007. 14:05 ] @
| Ova tema je vec bila pokrenuta, ali nije bilo korisnih odgovora :( znaci, imam par definisanih QUEUE pravila, i kad resetujem tik, ona se resetuju na nulu. Kako da ih zapamtim? U prethodnoj temi je receno, da mi treba jos jedan comp, koji ce skupljati te podatke u neku bazu. OK, imam taj comp, koji softver trebam instalirati na njega, da mi pamti te podatke? Na tom compu je instaliran Windows2000. Da li postoji neki softver, koji ce mi reci, koliko je upload i download-a napravio comp sa odredjenom IP adresom, a da radi pod WIN?? Znam da to radi Usermanager na tiku, ali na 2.9.27 se UM ne moze povezati sa PPP serverom, tako da ga ne mogu koristiti. Da li postoji nesto tipa UserManagera za Win, kojeg bih povezao sa tikom??Nadam se, da admin nece obrisati moj post, jer na neki nacin pokrecem istu temu. Unaprijed HVALA na svakoj pomoci.Pozz |
[ Kolins Balaban @ 21.09.2007. 20:53 ] @
pa zar niko nema da mi pomogne? :(:(
[ yolja624 @ 22.09.2007. 19:59 ] @
tebi koliko kapiram treba evidencija protoka po korisniku? E za to treba neko billing rjesenje. Nisam sigran da postoji rjesenje za Win platformu - ali znam da ima za *nix - freeradius + "nesto" .
Mislim da se o tome vec pisalo po forumu... ili proguglaj, siguran sam da ces nesto vec naci. Sve ostalo bi bilo reklama ;)
Pozdrav
[ Kolins Balaban @ 22.09.2007. 21:18 ] @
ne treba to meni radi naplate, nego cisto da vidim koliko ko vuce prometa, da ga mogu malo vise ograniciti. u pitanju je skola, a ne nesto tipa providera ili neka profitabilna firma. znaci, treba mi besplatno rjesenje, ako postoji.
[ bisenic @ 24.09.2007. 10:57 ] @
Podigni neki MRTG server,ima i na windows platformi koji rade.
[ Sa$a @ 06.10.2007. 01:55 ] @
Citat:
bisenic: Podigni neki MRTG server,ima i na windows platformi koji rade.
Nakon toga skini i instaliraj
http://www.mikrotik.com/download/TrafficCounter.zip
i iz loga koji pravi mrtg mozes da vidis koliko je odredjeni korisnik(queue) napravio saobracaj za odedjeni vremenski period
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.