[ zeljo.vb.net @ 29.08.2003. 15:43 ] @
Interesuje me na koji nacim mogu da podesim radnu formu nekog programa koji sam napravio u Visual Basicu v 6.0. Da kada instaliram program koji sam napravio na neki drugi PC gdje je rezolucija nap. 800x600 a ja sam radio program na rezoluciji 1024x768i pokrenem ga da mi se prilagodi rezoluciji desktopa na PC na kome ga instaliram tako da ne dobijem prosirenu Formu da je moram skrolovati- povlaciti misem vec da bude u normali potpuno identicna onoj formi na mom PC na kome sam pravio program. Ja sam vec nesto vec uradio u kodu i prilagodio odredjeni dijo forme ali problem mi jos pravi ADO.NET i DATA.GRID ove dvije komande ne mogu nikako da rijesim da u njima rijesim Font size velicinu. Ako neko moze da mi pomogne na osnovu dole navedenog koda ili ima neki predlog nek mi se javi unapred se zahvaljujem ! [email protected] Za ovaj dio koji sam rijesio kod ide ovako : Private Sub Form_Resize() xE = Me.Width / 11880 'Me.Width / (Frame2.Width + fraUnos.Width) yE = Me.Height / 8880 'Me.Height / (Frame2.Height + fraLista.Height) If xE > 1.1 Then With fraUlaz .Width = .Width * xE .Height = .Height * yE .Top = .Top * yE .Left = .Left * xE End With For i = 0 To cmdKom.Count - 1 With cmdKom(i) .Width = .Width * xE .Height = .Height * yE .Top = .Top * xE .Left = .Left * xE .FontSize = .FontSize + 2 * CInt(yE) End With Next With cmdBackUp .Width = .Width * xE .Height = .Height * yE .Top = .Top * xE .Left = .Left * xE .FontSize = .FontSize + 2 * CInt(yE) End With For i = 0 To fraKomande.Count - 1 With fraKomande(i) .Width = .Width * xE .Height = Me.Height .Top = .Top * xE .Left = .Left * xE .FontSize = .FontSize + 2 * CInt(yE) End With Next For i = 0 To Command1.Count - 1 With Command1(i) .Width = .Width * xE .Height = .Height * yE .Top = .Top * xE .Left = .Left * xE .FontSize = .FontSize + 2 * CInt(yE) End With Next End If End Sub |