[ zeljo.vb.net @ 29.08.2003. 15:43 ] @
Interesuje me na koji nacim mogu da podesim radnu formu nekog programa koji sam napravio u Visual Basicu v 6.0. Da kada instaliram program koji sam napravio na neki drugi PC gdje je rezolucija nap. 800x600 a ja sam radio program na rezoluciji 1024x768i pokrenem ga da mi se prilagodi rezoluciji desktopa na PC na kome ga instaliram tako da ne dobijem prosirenu Formu da je moram skrolovati- povlaciti misem vec da bude u normali potpuno identicna onoj formi na mom PC na kome sam pravio program.

Ja sam vec nesto vec uradio u kodu i prilagodio odredjeni dijo forme ali problem mi jos pravi ADO.NET i DATA.GRID ove dvije komande ne mogu nikako da rijesim da u njima rijesim Font size velicinu.

Ako neko moze da mi pomogne na osnovu dole navedenog koda ili ima neki predlog nek mi se javi unapred se zahvaljujem !

[email protected]

Za ovaj dio koji sam rijesio kod ide ovako :

Private Sub Form_Resize()

xE = Me.Width / 11880 'Me.Width / (Frame2.Width + fraUnos.Width)
yE = Me.Height / 8880 'Me.Height / (Frame2.Height + fraLista.Height)

If xE > 1.1 Then

With fraUlaz
.Width = .Width * xE
.Height = .Height * yE
.Top = .Top * yE
.Left = .Left * xE
End With

For i = 0 To cmdKom.Count - 1
With cmdKom(i)
.Width = .Width * xE
.Height = .Height * yE
.Top = .Top * xE
.Left = .Left * xE
.FontSize = .FontSize + 2 * CInt(yE)
End With
Next

With cmdBackUp
.Width = .Width * xE
.Height = .Height * yE
.Top = .Top * xE
.Left = .Left * xE
End With

For i = 0 To fraKomande.Count - 1
With fraKomande(i)
.Width = .Width * xE
.Height = Me.Height
.Top = .Top * xE
.Left = .Left * xE
End With
Next

For i = 0 To Command1.Count - 1
With Command1(i)
.Width = .Width * xE
.Height = .Height * yE
.Top = .Top * xE
.Left = .Left * xE
End With
Next

End If
End Sub
[ mladenovicz @ 29.08.2003. 16:10 ] @
Vec je bilo reci o ovome http://www.elitesecurity.org/tema/16444/
ili potrazi neku ActiveX kontrolu na netu koja ce da odradi posao

[ rajic1 @ 02.09.2003. 07:27 ] @
ZASTO PODESAVATI PROGRAM PREMA DATOJ REZOLUCIJI, KAD MOZES DA NAPISES KOD KOJI OMUGUCAVA DA SE REZOLUCIJA PROMENI U ODGOVARAJUCU, RECIMAO SA 800X600 NA 1024X768.JEDINI PROBLEM JE TU TO STO NEKI KOMPIJUTERI NE PODRZAVAJU DATU REZOLUCIJU...MOZDA.
[ zeljo.vb.net @ 02.09.2003. 19:36 ] @
Pa ja i hocu da napisem kod ali kako da mi podesava i ove dvije kontrole odnosno font u njima u ADO.NET i DATA.GRID. Ali kako zna li ko ?

Pozdrav !
[ degojs @ 04.09.2003. 05:30 ] @
rajic1:
zato što ne treba program da menja rezoluciju kako mu treba - to je do korisnika, kako on odluči. A tek zamisli da imaš dva (ili 10) programa otvorenih u isto vreme: jedan prebaci u 800x600, drugi u 1280x1024, treći.. sve dok ne crkne monitor :)

Željo:
o kakvom ADO.NET-u je reč (ADO.NET je podskup .NET frameworka, nema mnogo veze sa VB6)? Ili je samo reč o nekoj kontroli koja ima takvo ime? Šta je problem sa DataGrid kontrolom ? Ako može neki detalj..

Što se automatskog podešavanja veličine i pozicije kontrola evo pogledaj npr.
http://www.bykeyword.com/pages/detail5/download-5212.html

ja nisam proverio radi li to gore, ali ako odeš na Google i ukucaš nešto poput: resize control visual basic 6 trebao bi da dobiješ gomilu linkova..

Pozdrav.
[ VladaSu @ 07.12.2004. 16:29 ] @
Jednostavno:
me.width=Screen.width/3

Prozor ce uvek biti trecina ekrana u svim rezolucijama.
Menjati rezoluciju je najgore resenje!
[ GoranVucicevic @ 07.12.2004. 22:42 ] @
Ja mislim takodje da se ne bi trebala menjati rezolucija kod korisnika, ali takodje mislim da ne treba ici na proporcionalno skaliranje komponenti, fontova itd.
Moja strategija je da obradjujem u Form_Resize dogadjaju sirinu i visinu samo onih komponenti kod kojih to ima smisla (npr. tabele, liste...)
[ VladaSu @ 08.12.2004. 21:14 ] @
:)
Nisam naisao na neki program koji proporcijalno rezoluciji odredjuje velicinu svih komponenti.
[ vujkev @ 09.12.2004. 14:26 ] @
Pravio sam jedan program koji je bas to radio. Istina fontove nisam menjao, ali sam pomerao objekte po formi u zavisnosti od rezolucije. Koristio sam sličan metod kao što je zeljo.vb.net napisao i moram reći da ovo dobro radi.