[ cocovd @ 21.09.2007. 11:07 ] @
Zanima me kako mogu slati narudžbe bežićno sa kompjutera iz sale u kuhinju koja se nalazi u podrumu ispod sale.Jeli imate neki prijedlog koji bi bija najbolji?
[ Kolins Balaban @ 21.09.2007. 21:00 ] @
nisi dao konkretne podatke, gdje ce se stampac i comp nalaziti, kakvi su zidovi tog objekta itd itd? sve je izvodljivo. mogao bi npr. da uzmes jedan laserski printer hp1300n (ne mora biti bas taj, ali mi je on prvi pao napamet, jer isti koristim), uz koji dodje print server i na koji bi ti spojio access point. gore, gdje ti je comp, takodjer uzmes jedan access point, povezes ga sa compom, i napravis bridge izmedju tog dole i tog gore access pointa. na compu instaliras driver za mrezni printer hp1300n, i bez problema stampas. posto nisi dao nikakvih konkretnih podatka, ne mogu ni ja biti konkretan. nacrtaj nekakvu skicu, sa naznacenim polozajima gdje bi bio comp, printer, debljine zidova, podova...., pa ce ti onda neko dati konkretne podatke. pozz
PS: printeru se dodijeli IP adresa, i on postaje integralni dio mreze kojeg cine tvoj comp, i ta 2 access ponta.
[ cocovd @ 22.09.2007. 11:11 ] @
Evo kompjutor mi je u restoranu,a kuhinja mi je u podrumu i tamo bi bija printer koji je otprilike udaljen od komjutera 15m,i razdvaja ih znači samo ploča koja je debljine negdi 25cm.Hrana bi mi išla liftom odozdo prema gori.Eto reka si za printer,sad mi malo objasni za print server i access point,i dali moram biti na internetu.Evo ti broj moga mobitela pa mi pošalji svoj da te mogu kontaktirati-00385915347920