[ gogi100 @ 22.09.2007. 12:45 ] @
imam mrezu od kojih 30-tak racunara koji su u domenu. server je pod win 2003. na radnim stanicama je win xp pro. u jednoj kancelariji imam 5 racunara. na jednom od njih zbog rada pojedinih aplikacija nije moguc rad u nalogu koji je postavljen za logovanje u domen vec nalog koji je postavljen kad je instaliran win xp. na tom racunaru sam uspeo da proguram internet koji imaju sve radne stanice koje su u domenu. takodje stampac koji je zakacen na jednoj radnoj stanici u toj kancelariji a koji je serovan takodje se moze koristiti i na ovom racunaru iako se ne koristi nalog za logovanje na domen. sada pitanje. pokusavao sam vise puta ali mi ne uspeva. potrebno je ovaj stampac zakaciti na tu radnu stanicu, serovati ga ali ta radna stanica mora biti u lokal nalogu i ostali racunari bi trebalo da koriste ovaj stampac. ja sam pokusavao vise puta ali nista kad god pokusam da pronadjem na tim kompjuterima ovaj stampac kroz opciju add printer izbacuje mi poruku da putanja do ovog stampaca nije nadjena i ako mi u domenu ova radna stanica je prikazana iako nije ulogovana na domen. Dakle da li je moguce koristiti ovaj stampac preko ovog racunara koji nije ulogovan na domen vec lokal nalog? ako postoji kako? Hvala |