[ Transcont @ 23.09.2007. 02:42 ] @
Koristio sam wireless ADSL u mrezi sa 4 kompjutera uz pomoci ruter ASUS RX3041. Sada zelim koristiti ADSL sa brzinom 2048/256 i tu konekciju zelim podeliti na 6 kompjutera u mrezi. E sada imam nekoliko pitanja: 1. Posto ruter e sa 4 porte interesira me dali bi moglo i dali bi radio ADSL bez problema dokoliko ruter povezem sa switch i dali svi 6 kompjutera bi mogli koristiti internet istovremeno? 2. Dali kada ruter povezem sa switch moji kompjuter mora biti stalno ukljucen za da druge kompjutere imaju internet ili ce biti kako i do sada t.e. kompjuter ne mora biti ukljucen posto ima ruter (odnosno ruter vrsi tu funkciju koju bi trbalo vrsiti kompjuter dokoliko nemalo ruter)? 3. Dali ovako se povezuju ruter i switch: Kabel koji e od ADSL stava se u vlez u ruter, pa od jedan od te 4 porta koje su izlez se stava kabel i se povezuje so switch, pa od svi porte koji su izlez na switch se stavaju kable koje posle se povezuju sa komjuter. 4.Zamolio bih vas dokoliko mozete mi dati vase mislenje dali je isplatljivo jedna konekcija sa brzinom 2048/256 deliti na 6 komjutera (dali brzina bi bila solidna ili spora) 5. Dali uz pomocu ruter i switch svi 6 kompjutera koristiti jednakvu brzinu, dali brzinu 2048/256 bice podjednakvo podjelena na svi 6 kompjutera ili svi kompjuteri ce koristiti razlicnu brzinu? 6. Zamolio bih vas dokoliko mozete mi reciti koje je vase iskustvo sa ADSL, dali ste zadovoljni sa ADSL-om 7. Dali brzina 2048/256 koristi samo jedan korisnik koji stavio ADSL ili se deli na veci broj korisnika (ne mislim na korisnika koji deli jednu konekciju u mrezi, nego na korisnike koje koriste razlicne konekcije) na primer ja koristim ADSL i moji komsija koristi ADSL da naglasim da su to posebne konekcije (e sad dali ta brzina 2048/256 bice podelena izmedju mene i moj komsija ili ta brzina bice samo za mene)? 8. Spored vas koji internet je bolji Wireless ADSL ili ADSL? Unapred hvala |