[ Goraan @ 23.09.2007. 16:05 ] @
| Cao,
Moja baza pored ostalog radi evidentiranje prodaje artikala. Zeleo bih da artikle koji su evidentirani u tabeli, odnosno koji se nalaze na trenutnom racunu (obracunu), povremeno posaljem u fiskalnu kasu. Odnosno da baza povremeno odigra ulogu BARCODE READERA... (posle cega bi rucno na fisk. kasi bio potvrdjen TOTAL)... Da li iko zna vise o tome.. Pokusao sam da pronadjem slicne teme ali nigde nisam pronasao konkretne odgovore na bilo koje pitanje vezano za ovu temu...? Hvala na pomoci! |
[ savkov @ 24.09.2007. 12:06 ] @
Koja fiskalna kasa je u pitanju? Da li ti u stvari zelis da ti kasa radi ko fiskalni stampac ali samo za pojedine racune koje ti odaberes?
[ Goraan @ 24.09.2007. 13:59 ] @
Bazu trebam postaviti u lokale gde vec postoji fiskalna kasa. Trenutno se radi o: GALEBOVOJ 55-ici i o: WINCOR NIXDORF smart III i naravno tu nije kraj, zato i razmisljam da baza radi kao barcode reader, prilikom aktiviranja komande da artikle koje su u tabeli posaljem u kasu i da posle slanja konobar potvrdi TOTAL i uradi stampu racuna, tako ce i kase koje ne mogu raditi kao fisk. stampaci to zapravo postati (uz malo angazovanja radnika, naravno)... U nekim slucajevima to ce se raditi uvek i na formi ce postojati samo jedno "potvrdi racun" dugme, a negde gde nema potrebe svaki racun poslati na kasu postojace dva command dugmeta, gde ce ono drugo artikle slati u ostale tabele i azurirati sva ostala potrebna stanja... Ne zelim slati nove artikle ili bilo sta menjati u vezi artikala u kasi tako da mi ne treba ni jedna druga razmena podataka sa kasom.. Dakle da se baza ponasa samo kao barcode reader... ??
Hvala na pomoci
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.