[ anakin14 @ 23.09.2007. 18:47 ] @
problem je malo slozeniji: imam 5 sheeta koji nose nazive kupca i svaki od njih sadrzi datum sifru proizvoda i dalje kolone vezane za proizvod(jm,cena...) i na kraju zaduzenje u 6 sheetu hocu da napravim pomocni sheet koji ce mi pomoci da detljnije pregledam podatke po: kupcu,proizvodu, i nedelji. Ne mislim da mi niko radi posao vec mi samo treba savet kako to da izvedem najlakse i najbrze i sa najmanjem opterecenjem formulama. ideja je da se u ova dva dropdown polja izaberu 1)sifra proizvoda 2)sifra kupca i da se izlistaju podaci u datoj tabeli.znaci ako izaberem kupac broj 1 i proizvod broj 1 u koloni zaduzenje dobijam koliko je u kojoj nedelji kupac broj 1 zaduzio proizvod 1.Nadam ste da ste me razumeli.Sto se tice proizvoda lako bi bilo za istog kupca listati razlicita zaduzenja po proizvodima posto su u istoj tabeli pa se koristi sumif funkcija ali kako da odradim ovo za razlicitim kupcima posto su u razlicitim sheetovima??? mnogi mi predlazu da koristm access ali jednostavno posto koristim dosta funkcije u excelu nije mi jasno kako bih mnogo toga izracunao u accessu? Ja se nesto ne razumem mnogo u access,tj u baze podataka ali koliko se razumem u njima jemoguce samo skladistiti podatke a ne i imati polja koja automatski vrse proracune i postaju dodatna informacija? imam i jos jedno pitanje: da li je moguce formulu naciniti osetljivom na listu-to jest na filter.Sta hocu da kazem ako sortiram po proizvodu da mi izbaci zbir samo tih proizvoda ali kumulativno u poljima koji su vezani za redove u kojima se nalaze ti proizvodi a ne samo da izbaci jednostavno polje koje je u tom redu ali vrednost polja je on stara.mislim koliko znam filtriranje je obican hide/unhide proces... Hvala puno |