[ ianfrazer @ 23.09.2007. 20:25 ] @
'vako, koristim ADSL (BIHnet ISP), i 'ocu da ga iskljucim. Zanima me, da li bih mogao koristiti account od prijatelja koji takodje koristi BIHnet, nakon sto bi ja odjavio svoj account? Hvala :)
[ ptak 13. @ 23.09.2007. 20:48 ] @
Nisam siguran ali mislim da moze.
pozdrav od Nikole ! ! !
[ tdjokic @ 23.09.2007. 21:59 ] @
Nije li to hardverski uslovljeno? Tvoje zice za telefon idu do centrale a tamo ulaze u TVOJ onaj DSLAM ili kako se vec zove. Ako odjavis, oni te tamo obrisu i kad zoves - nema nista. Bar ja tako razumem tu stvar, a mozda nije tako. Drugo je recimo dial-up. Mozes zvati odakle bilo, kad se konektujes upises svoju sifru i user i ukljuci te, jer je sve u softveru.
[ ianfrazer @ 23.09.2007. 22:30 ] @
tdjokic, u pravu si, samo sto tel. zice ne ulaze u MOJ DSLAM, vec u provajderov DSLAM. Jedan DSLAM moze "primiti" vise DSL prikljucaka. I mene zanima, jeli obicaj nakon otkazivanja ugovora, iskljuciti moj broj tel-a, iz tog DSLAM uredjaja? Al' posto odgovor na to pitanje zahtjeva malo vece znanje, jednostavno, jeli neko ima da je bio ADSL pretplatnik, nakon nekog vremena otkazo racun, i nastavio koristiti prijateljev DSL account npr. ??
[ pisac @ 23.09.2007. 23:04 ] @
Kakva ideja. To je isto kao da pitaš da li će ti otkačiti telefonske žice ako odjaviš telefon. Pa naravno da hoće, to je suština otkazivanja ADSL-a.
[ Reignman @ 23.09.2007. 23:06 ] @
Po pravilu ti se port ukida jer nisi ti zakupio port (ti si platio uslugu,servis) vec tvoj originalni provajder od telekoma,ako ti njima otkazes uslugu,onda ce ISP ili da posalje zahtev telekomu da se port demontira ili ce ga ustupiti nekom drugom korisniku na tvojoj centrali koji je na cekanju...ali sigurno provajder nece nastaviti da placa taj port telekomu ako na krajnjoj strani nema korisnika da placa uslugu BihNET-u kao provajderu.

Sa druge strane,nadam se da znas da i ako bi nekim chudom tvoj port ostao aktivan ...ti i tvoj drugar ne bi mogli istovremeno biti online....ne mogu Pera iz Bijeljine,Djura iz Brckog i Toma iz Banja Luke biti istovremeno online sa Perinim username-om....to ako otkazhes ADSL...tvoj username za konektovanje se gasi.
[ ianfrazer @ 24.09.2007. 01:42 ] @
Citat:
pisac: Kakva ideja. To je isto kao da pitaš da li će ti otkačiti telefonske žice ako odjaviš telefon. Pa naravno da hoće, to je suština otkazivanja ADSL-a.

A sta si ti, Nikola Tesla, pa te ovakva pitanja ljute? Moroncino..
[ PanicP @ 24.09.2007. 06:21 ] @
Citat:
A sta si ti, Nikola Tesla, pa te ovakva pitanja ljute? Moroncino..

A cemu takvo vredjanje korisnika na forumu?
[ ptak 13. @ 24.09.2007. 13:58 ] @
Citat:
ianfrazer: A sta si ti, Nikola Tesla, pa te ovakva pitanja ljute? Moroncino..

Koliko ja poznajem pravila ES ovaj post se nekako provukao moderatoru ovog dela sajta,verovatno ce biti brisniut u bliskoj buducnosti.
Pozdrav od Nikole ! ! !
[ ianfrazer @ 24.09.2007. 22:40 ] @
Holly tolido, vi ljudi imate ozbiljnih problema u privatnom zivotu, cim vrijeme trosite na diskusije ovakvog tipa. G-E-T-A-L-I-F-E nerds
[ PanicP @ 25.09.2007. 05:56 ] @
@ianfrazer

Citat:
Holly tolido, vi ljudi imate ozbiljnih problema u privatnom zivotu, cim vrijeme trosite na diskusije ovakvog tipa. G-E-T-A-L-I-F-E nerds

hm...ti si izgleda jedno veoma isfrustrirano, jadno stvorenje,sa prilicnim manjkom reci u recniku i samopouzdanja u zivotu,cim mozes tako da "delis titule" pojedincima ovde...no,svejedno,siguran sam da neces dobiti nikakvu pomoc od dobronamernih ljudi ovde,bas iz tog razloga,jer sve i svakog vredjas.zalosno...
[ virus_crew @ 25.09.2007. 20:54 ] @
Ljudi prekinite sa svadjom nista se ne moze njome resiti, a uz to mislim da to i nije bilo pitanje.
Pozzdrav svima
[ pisac @ 03.10.2007. 09:06 ] @
Citat:
ianfrazer: A sta si ti, Nikola Tesla, pa te ovakva pitanja ljute? Moroncino..

Pitanje je veoma naivno, a nije me uopšte "ljutilo".
Pozdrav