[ EWalter @ 24.09.2007. 06:31 ] @
Moze li mi neko objasniti kako mogu koristiti ovaj IZUZETNO dobar sotware na QTEK 2020i - Windows Moble 2003 SE. Uspijem se konektovati i vidim da sam online, ali ne radi ni ping ni trace-route, a nijedna stranica iz browsera se ne moze otvoriti ?
Hvala unapred,
[ zecos @ 25.09.2007. 17:06 ] @
Po cemu vidis da si konektovan? Tacnije na cega se konektujesh? HotSpot, AP ? Jesi li proveravao da li dobijes IP ? Pojasni malo problem

Jedan od mogucih problema jeste da si predaleko od APa i da vidis signal, i "nekako" se konektujes, ali uredjaj nema toliku snagu da bi poslao pakete do predajnika!
[ EWalter @ 25.09.2007. 17:40 ] @
Vidim da sam konektovan na AP lokalnog provajdera, jer na monitoru vidim AP na koji sam konektovan (kao stub sa zelenim svjtlom na vrhu, a jacina signala je oko 40%) i vidim da imam saobracaj (statistics). Takodje sam provjerio da dobijem IP adresu, ali....
Nisam daleko od predajnika, nalazim se na udaljenosti od oko 50 metara vazdusne linije.
WiFi mi javi da AP nema enkripciju, ali ja znam da ima !
Imas li neki konkretan prijedlog ?
Hvala
[ rapidlord @ 26.09.2007. 15:30 ] @
Najverovatnije vam se ne poklapaju tipovi enkripcije, ima ih vise vrsta. Raspitaj se kod svog provajdera koju enkripciju koriste.
Takodje neki provajderi zahtevaju PPoP konekciju.

Mozda neki poseban IP, Gateway. Ima mnogo parameta koji mogu da dovedu do neuspostavljanja konekcije. Najbolje je da odneses PPC kod tog provajdera i pokusate zajedno da ga podesite.