[ mali mrav @ 26.09.2007. 00:23 ] @
Zanima me koliko je Joomla! dobra stvar i da li treba trositi vreme i trud na nju i slicne CMSe ako se misli napraviti neshto ozbiljno i sigurno.
Procitao sam neke teme po forumu ali nisam nasao nista konkretno.
[ misk0 @ 26.09.2007. 19:25 ] @
Objasni sta je za tebe pojam 'ozbiljan software'? Tj napishi zahtjeve koje imas pa ces na osnovu toga dobiti i odgovor.
[ mali mrav @ 26.09.2007. 22:43 ] @
Nisam upucem u bas sve mogucnosti Joomle!, pa ne znam koliko siroko je sa njom moguce ici.
Imam neko predzanje u programiranju pa kalkulisem u kojem pravcu da usmerim svoje vreme i interesovanje.

Znaci, zanima me koliko je komplikovano i isplativo praviti sopstvene templejte, module itd. zbog recimo nekih specificnih zahteva klijenta. Da li se na primer stranica sporije izvrsavati usled velike posecenosti u odnosu na ekvivalentnu stranicu uradjenu bez koricenja CMSa.
Da li je mozda kada je u pitanju veci i komplikovaniji projekat, bolje stranicu praviti u cistom PHPu uz pomoc nekog frameworka i template enginea.

Malo sam citao po forumu JoomlaSerbia i video sam da se dosta ljudi zali na bezbednost, pa se stice utisak da nije bas najbezbediniji sistem.

U sustini kada kazem ozbiljno mislim na nesto vise od obicnog portala za razmenu poruka i prepravljenog templejta.
[ misk0 @ 27.09.2007. 09:07 ] @
Sigurno je da zadovoljava te uslove 'ozbiljnosti'. Template nije tesko napraviti, a komplikovanost nekog modula ili komponente zavisi od funkcije koju vrshi. Velike sajtove je jako tesko odrzavati ako nemas CMS, a Joomla ce jako dobro da se izbori i sa velikom kolicinom clanaka i materijala. Logicno da ce HTML sajtovi brze da se ucitavaju od PHP, ali kako ces promjeniti header na 1000 HTML stranica.

Sto se tiche sigurnosti, siguran je koliko ga odrzavas takvim i pazis sta instaliras.