[ Cola @ 26.09.2007. 14:59 ] @
Ne znam gde da stavim ovu temu, mislim da je ovde najprikladnije, ali ako nisam u pravu neka neko do mederatora premesti na odgovarajuce mesto ali interesuje me sledeca stvar:

- kao sto vidite u naslovu, interesuju me faktori koji su potrebni da bi Forum zivnuo ili tako nesto, naravno ne mislim na ovaj forum koji je savrsheno ziv i najbolji forum inace bar za mene a nadam se i za vecinu vas
- kako organizovati forum
- ...
- saveti za moderatore
- ukratko sve sto mislite da bi pridonelo uspehu foruma tj sto je vezano za naslov
hvala

[Ovu poruku je menjao Cola dana 26.09.2007. u 19:05 GMT+1]
[ srlexic @ 27.09.2007. 17:24 ] @
Forum kao vrsta komercijalne aplikacije je, po meni zastareo, da li si razmišljao da pokreneš neki social-networking portal, sa svim opcijama? Mislim da možeš sasvim pristojne skripte da nađeš i zatim nadograđuješ.

Ukoliko se ipak odlučiš za forum, za pokretanje ti je potrebno da temama/podforumima okupiš ciljnu grupu koja bi posećivala taj forum. Iako većina to ne priznaje, forum se najbolje ''razrađuje'' lažnim nadimcima i učešćem samih administratora/moderatora/okupljenih prijatelja. Naš forum je nastao tako što se okupila grupa stručnjaka kojoj je trebalo mesto na Internetu za razgovore o trgovanju na Berzi, zatim se povećanjem popularnosti trgovanja i ulaskom nivoh članova, Forum sam od sebe proširio i danas predstavlja najveći investicioni forum na Balkanu.

Pazi da se ne upecaš u sledeće zamke, kao ovaj (''drugarski'' forum, postovi ne prelaze 2-3 reči) ili ovaj Forum (gušenje diskusija od strane Administratora).

[ Nemanja Avramović @ 29.09.2007. 23:09 ] @
Citat:
Iako većina to ne priznaje, forum se najbolje ''razrađuje'' lažnim nadimcima i učešćem samih administratora/moderatora/okupljenih prijatelja.

semi/offtop: To mogu da rade samo oni koji imaju vremena na pretek