[ larsson @ 26.09.2007. 17:05 ] @
Zdravo,Imam neverovatan problem sa slanjem poruka u mrezi, Kad krenem sa slanjem poruka korisnicima konstantno mi javlja gresku,ili mi javlja (SENDING FILES IS NO LONGER SUPORTED) kada probam sa NET SEND /DOMAIN, poruka biva poslata ali samo DC-u. Messenger je ukljucen, Firewall je iskljucen, korisnici su XPsp2. Inace radi se o Virtualnoj mrezi sa win2003 serverom.
Ako neko zna u cemu je problem?
Hvala
[ Ivek33 @ 28.09.2007. 23:08 ] @
I ja imam sličan problem. U pitanju su dva PC sa XP+sp2, mreža je OK i sve funkcionira ali ova komanda NET SEND ne funkcionira. Messenger je isključen ali ni sa uključenim ne funkcionira.
Jel ova komanda radi na XP-u?

[ Remorseless @ 28.09.2007. 23:30 ] @
da bi Net Send komanda radila potrebno je da Messenger service bude startovan.
poruka se salje u formatu: "net send ip/host name poruka" - bez navodnika =)

@ ivek33

vidim da si slao poruku na "PC2" - ako nisi instalirao NetBIOS protokol to nece da radi =)
moraces preko IP adrese

poz =)
[ Miroslav Jeftić @ 28.09.2007. 23:31 ] @
Radi na XP-u, ali messenger servis mora biti uključen (na SP2 po default-u je isključen) i svi eventualni firewall-ovi takođe moraju biti isključeni. Probaj i net send IP adresa primaoca ako i dalje neće (ali ono iz prve rečenice mora biti ispunjeno pre toga).
[ zoom-bn @ 28.09.2007. 23:39 ] @
Na vindowsu xp sp2 znaju da se desavaju ti problemi, ima vec jedna tema o ovome ne secam se sad imena, a mozes pogledati i na microsoftowom sajtu.

Pozdrav.
[ Ivek33 @ 29.09.2007. 10:15 ] @
Hvala dečki na trudu, nisam opet uspio :( isprobao sam sve što ste naveli,
mora da mi je veći problem a moram se pozabaviti i sa firewalom
[ Remorseless @ 29.09.2007. 15:34 ] @
Gasenje FW da bi jedan service proradio je cista glupost po meni,
zar nije lakse samo napraviti definiciju nove aplikacije/porta i dozvoliti komunikaciju
u samom FW servisu ?

btw, zaboravih da napomenem da Messenger servis mora biti ukljucen na oba compa
i na onom koji salje i na onom koji prima poruku na ovaj nacin
[ Miroslav Jeftić @ 30.09.2007. 19:47 ] @
Što se mene tiče, predložio sam da ugasi FW više da bi video da li mu to pravi problem ili ne. Inače sama aplikacija je sigurnosna rupa i u principu je ne bi trebalo ni koristiti.
[ Ivek33 @ 30.09.2007. 21:41 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: sigurnosna rupa i u principu je ne bi trebalo ni koristiti.

hm, baš danas sam dobio sličan savjet da ne koristim ove stvari jer su sigurnosne rupe. Tako da sam definitivno odustao.
I sada razmišljam da potražim neki jednostavan program koji nije potrebno baš instalirati i podešavati. Klasičan exe i da fercera. Treba mi samo zbog jednostavnih poruka u mreži, a da nema slučajnih prikrivenih izleta na internet dok je aktivan itd.....
Hvala svima koji su mi pomogli u riješavanju problema i konačne odluke.
[ Kljajoni @ 01.10.2007. 13:22 ] @
Fomine Net Send GUI

Ovaj program ti bukvalno emulira net send. Probaj
[ Ivek33 @ 01.10.2007. 20:17 ] @
Citat:
Kljajoni: Fomine Net Send GUI

TNX na savjetu, skinut ću ga večeras.
btw: imaš li iskustva sa ovim programom po pitanju instalacije dodatnih protokola, MSN ili slično ?