[ kompaq99 @ 26.09.2007. 21:52 ] @
Potrebna mi je pomoc oko podesavanja grupne polise za domen,gde bih samo nekim korisnicima(otprilike pola njih)zabranio ctrl+alt+del : task manager!
Ako iko zna kako,bio bih mu zahvalan!
Probao sam da podesim polisu za domen i odredjenu grupu korisnika posebno,ali se polisa odrazila na ceo domen,tako sto je svima zabranjen task menadzer,pa cak i administratoru servera!
[ AleksandarNS @ 26.09.2007. 21:54 ] @
Kako to misliš da se primenila na ceo domen? Da li u svom SBS-u imaš Group policy management konzolu? Tamo možeš da biraš na šta će se dotična polisa primeniti.
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 10:25 ] @
Citat:
kompaq99: gde bih samo nekim korisnicima(otprilike pola njih)zabranio ctrl+alt+del : task manager

možeš probati ovo na kompovima osoba koje koriste iste
Code:

DISABLE

Windows Registry Editor Version 5.00

FOR CURRENT USER
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000001                 

FOR ALL USER
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000001

#########################

ENABLE

Windows Registry Editor Version 5.00

FOR CURRENT USER
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000

FOR ALL USER
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000

######################

CODE
Hive: HKEY_CURRENT_USER 
Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System 
Name: DisableTaskMgr 
Type: REG_DWORD
Value: 1=Enablethis key, that is DISABLE TaskManager
Value: 0=Disablethis key, that is Don't Disable, Enable TaskManager 

#######################

a evo ti i link http://support.microsoft.com/kb/555480
[ Miroslav Jeftić @ 27.09.2007. 10:41 ] @
To može preko registra ako imaš jedan ili dva računara, ako ih imaš puno više, onda je težak smor - zato i postoje grupne polise, sve gotovo u par klikova.

@kompaq99

Verovatno da nisi dobro podesio OU za koji si vezao tu polisu, ako je podesiš za ceo domen, naravno da će važiti za sve korisnike.
[ kompaq99 @ 27.09.2007. 11:16 ] @
Ja sam sto se tice grupnih polisa pocetnik. Da li treba ta konzola na
SBS-u da se posebno instalira i kako se kreira grupna polisa za odredjenu
grupu user-a?
Ja sam nesto probao ali mi sbs uvek daje samo testiranje grupne polise i
ne shvatam gde treba da kreiram pravu polisu a ne test polisu ?
Hvala unapred
Pozdrav
>
[ kompaq99 @ 27.09.2007. 11:18 ] @
>
Ja sam pocetnik sto se tice grupnih polisa. Citao sam o njima u knjizi
server 2000 do kraja M.Minasi-ja ali nikad nisam radio sa njima. Kod sbs
2003 servera nista ne shvatam! Mozda mi treba nova knjiga ?
Srdacan pozdrav
[ Miroslav Jeftić @ 27.09.2007. 11:34 ] @
Nisam radio sa SBS-om, već sa standardnim 2003, ali trebalo bi da je sličan postupak (ovde uprošćeno, ne znam kakvi su ti sve zahtevi): u Active Directory kreiraj OU sa korisnicima kojima ne treba task menadžer, properties od tog ou, group policy, new/edit, i onda namesti u toj polisi što ti treba i to je to. Kažem, možda je malo drugačije na SBS, ali trebalo da možeš da se snađeš.
[ AleksandarNS @ 27.09.2007. 11:41 ] @
Ako imaš staru verziju SBS 2003 onda nemaš instalirano po defaultu. Pronađi i downloaduj GPMC.msi.
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 11:50 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: To može preko registra ako imaš jedan ili dva računara, ako ih imaš puno više, onda je težak smor - zato i postoje grupne polise, sve gotovo u par klikova.

Miroslave toga sam svjestan , no s obzirom da @kompaq99 nije naveo broj kompova a iz prvog posta sam nekako zaključio da mu je to problem sa radom u polisama a to vidim i iz zadnjih postova ( kao i meni ).

Išao sam na pretpostavku da možda ima mrežu od npr: dvadeset kompova a želi polovini zabraniti taskmgr. Ja bi jednostavno uzeo jedan dan i odradio 10 kompova i riješio problem. ( to je "naporan" posao i znam da se može u nekoliko klikova ali treba to znati, no ja to u ovom momentu ne znam ) Windows 2003 server administracija je u budućnosti grana koju želim detaljnije proučavati.

Ja uvijek idem od možda težeg riješenja ali način riješavanja za mene i nije bitan , važano mi je konačno riješenje. Stoga sam ponudio rješenje za koje sam mislio da će mu odraditi posao.

No, znao sam da će se još netko javiti, sa bržim i boljim rješenjem pa stoga pomalo i sam pratim takve postove. Uvjek se nauči nešto novo , tako je i ovaj tvoj post meni ukazao na bolje i sigurnije riješenje a time i drugim posjetiocima ove teme, gdje će uvidjeti ( oni koji razmišljaju kao ja ) da postoji lakši način odraditi nekakav posao.

[ Miroslav Jeftić @ 27.09.2007. 12:51 ] @
Ma ne kritikujem ja tebe, daleko bilo. Samo radije zaobilazim editovanje registra kad god je to moguće - i ovako je ponekad teško se snaći, a pogotovo zapamtiti gde šta sve menjano u registru. Naravno, jedna izmena u registru ne smeta, ali ako ih ima više, bude nezgodno. Moj komentar je više sugestija.
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 13:00 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Ma ne kritikujem ja tebe, daleko bilo.

nisam to ni shvatio kao kritiku

Citat:
Moj komentar je više sugestija.

stoga i je vrijedna pažnje za sve čitaoce ove teme

no da ne budemo offtopic
[ kompaq99 @ 27.09.2007. 18:36 ] @
>
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.5.488 / Virus Database: 269.13.32/1033 - Release Date:
> 9/27/2007 11:06 AM
>
>
[ kompaq99 @ 27.09.2007. 18:41 ] @
>
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.5.488 / Virus Database: 269.13.32/1033 - Release Date:
> 9/27/2007 11:06 AM
>
>