[ edisdj @ 27.09.2007. 14:39 ] @
| Pozdrav.
Pitanje će,naravno,biti početničko. :) Sinoć sam počeo "koristiti" joomlu i jutros imam fin site. Naravno još moram dooosta čitati,ali ne mogu da skontam slijedeće stvari:
1. Instalirao sam komponentu. npr. guestbook,i vidim je u komponentama,ali ne znam kako da je integrišem (ubacim) u stranicu
2. Čemu služe moduli ?
3. Čemu služe mamboti ?
Hvala lijepo na odgovorima. Pozz
|
[ edisdj @ 27.09.2007. 19:41 ] @
:) Skontao sam kako postaviti module. Ostaju mi još komponente i pluginovi.Drugovi pomozite ! :)
[ misk0 @ 27.09.2007. 21:15 ] @
A kako bi bilo da se bacis na citanje helpa a ne da bauljas ko slijepac?
Nije to velika nauka, odvoji 2 sata i skontaces odgovore na pitanja.
[ edisdj @ 28.09.2007. 06:52 ] @
Upravu si ... Pozz
[ edisdj @ 28.09.2007. 19:58 ] @
Nikako ne mogu da skontam kako koristiti instalirane komponente. Npr. instalirao sam Easy Guestbook ali ne znam kako da je postavim na stranicu,tj. da bude vidljiva. :( Može mali tutorijal ?
[ dmd @ 29.09.2007. 02:28 ] @
Uđeš u meni(izabereš koji),na primer glavni meni pa klikneš novo (Dodavanje Meni Stavke),desno imaš komponente koje možeš da koristiš,pa na radio dugme izabereš komponentu knjiga gostiju,onda zelena strelica dalje i tu nazoveš u tekstualnom polju na primer Knjiga Gostiju.Onda se javlja u datom meniju naslov i putanja ka komponenti(kod tebe knjiga gostiju).
[ edisdj @ 29.09.2007. 06:19 ] @
Hvala,bilo mi je pred nosom. :)
[ modran @ 13.05.2008. 18:16 ] @
Komponente služe jednostavno rečeno za dopunjavanje servisa ili ponude jednog sajta i za njihovo instaliranje ne treba neko znanje ali za podešavanje da.plugins su pak dodatci koji omugzćavaju neke finese u izgledu vase web strane.Moduli su mnogo jednostavniji za podesavanje i služe za modifikaciju joomle.Uglavnom na svim stranama koji se imaju ponudu joomla modula i komponenti ima oznaka o čemu se radi jer to ti je jako bitno kod instalacije.Ne možeš ništa pokvariti ali neće biti ni uspjeha.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.