[ bokiss @ 27.09.2007. 19:16 ] @
Kako podesiti u nekom dokumentu da se odredjeni deo teksta ne stampa, tj. u dokumentu se tekst vidi i cuva ali ga printer ne stampa?
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 19:26 ] @
Citat:
bokiss: Kako podesiti u nekom dokumentu

u kojem dokumentu Wordu ili Excelu.? Budi malo precizniji i daj malo više informacija
btw: u pretragu upiši štampanje i otvorit će ti se nekoliko linkova na ovu temu
[ bokiss @ 27.09.2007. 20:13 ] @
Izvini, u pitanju je Excel. Probao sam sa pretragom medjutim nista konkretno. Treba mi da podesim da stampa A2, B2, C2 kolone a da ne stampa A1,B1 i C1 u kojima takodje ima teksta koji mogu da vidim ali ne zelim i da ga stampam.
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 20:36 ] @
evo ti link valja ćeš se snaći
http://www.elitesecurity.org/t267571-0#1685712
[ ptak 13. @ 27.09.2007. 20:37 ] @
Ako sam te ja dobro razumeo imas tekst u kolonama A2, B2, C2 ali samo u njima a ove druge ne.Ako je to tako kao sto sam ja razumeo mozes logicno na dva nacina prvi je da otvoris nov exel dokument i u istim kolonama prekopiras tekstkoji zelis da stampas i onda ostampas to nemoj da mnogo lutas kroz razne opcije ali ako vec hoces bas nesto da naucis a da ne ides ovim putem ja to cenim.
Drugi nacin je da selektujes delove koje nezelis da stampas i da obojis slova u beloj boji a zatim ostampas,medjutim ovu drugu soluciju mozes da uradis samo pod uslovom da slova koja ne stampas obojis u boji papira na koji stampas.
Znaci ovo su ti moja dva najlogicnija resenja za taj problem ako sam dobro razumeo to sto selis da uradis,pre stampe pogledaj opciju prin privju ali to verovatno vec znas.
Pozdrav od Nikole ! ! !
[ Ivek33 @ 27.09.2007. 20:50 ] @
ajde da ne kompliciramo, ako te ovo zadovoljava
Citat:

@jpeca
Postoji više načina da se to uradi.
I
1/ Selektuj opseg ćelija koji hoćeš da štampaš
2/ Iz File menija izaberi Print...
3/ U Print dijalogu, unutar sekcije Print What, izaberi Selection
4/ Klik OK da startuješ štampu ili Privew da vidiš pregled pre štampa.

II
Ukoliko stalno štampaš isti opseg ćelija u radnoj svesci, bolje je da unapred definišeš opseg za štampu (Print Area), kako bi izbegao selektovanje svaki put. http://gaetc-ejournal.org/tuto...xcel/teachexcel/print/area.htm


III
Aktiviraš prikaz Page Break Privew (iz View menija)
Podesiš prelome strana. http://office.microsoft.com/en-us/excel/HP052030491033.aspx
Onda u dijalogu za štampu izabereš štampu samo one stranice koja ti treba

Ukoliko je potrebno da unutar selektovane oblasti ne štampaš neke redove/kolone možeš prethodno da ih sakriješ: Selektuješ red/kolonu, pa izabereš Hide iz kontekstnog menija


tebi bi mogla odgovarati opcija I
selektiraj raspon ćelija ili ćeliju po ćeliju koju želiš štampati pa Print i čekiraj opciju ( print what => odabrano tj. selektirano
[ bokiss @ 28.09.2007. 16:54 ] @
Uspeo sam na veoma prost nacin

Trebalo mi je ovako nesto: Napravim u excelu fakturu, na laserskom stampacu odstampam sablon fakture sa logoom, tabelama, podacima itd. Onda na drugi racunar prebacim taj fajl i popunim ga. E posto taj racunar ima samo matricni stampac ja lepo u njega stavim pripremljen sablon fakture i on mi na taj sablon odstampa samo slova (Ime kupca, sume, artikle...).
Javio mi se problem sto deo fakture koji ja popunjavam vec imam odstampan na tom pripremljenom sablonu, i ne zelim da ga stampam ponovo. Za sliku je to OK, odem u propertis i izaberem, No print, i ona se vidi u dokumentu ali se ne stampa. Najveci problem mi je bio tekst. Medjutim posle 100 nacina uspem na jedan krajnje prost. Posto sam vec imao naprevljenu fakturu kao Sheet 1, obuhvatio sam ceo dokument i iskopirao ga u Sheet 2. Onda sam obrisao sav tekst i slike, tako da mi ostanu samo dimenzije celija. Onda sam uradio ovako: Ako u Sheet 1 u C5 unosim podatke koje zelim da stampam onda odem u Sheet 2 i ukucam " =Sheet1!C5 " i on onda upisuje u Sheet 2 C5 ono sto vidi u Sheet 1 C5, i tako za svaku celiju koju zelim da mi se stampa. Na kraju stampam samo Sheet 2 na sablon fakture i to je to. Jedina mana kad sacuvam dokument on cuva sa Sheet 2 na kome ima samo podataka za stampu, ali mi to i nije neki problem.

Hvala svima na pomoci....