[ millevlada @ 28.09.2007. 08:47 ] @
Cao svima. Pokusavam da se iz Delphi aplikacije nakacim na bilo koji ftp server (probao sam cak i na ftp koji sam podigao na svojoj masini). Iz artikala na netu sam procitao da je za to sasvim dovoljan skup metoda WinInet unita. Ali, kako god da popunim parametere nikako ne uspevam da uspostavim ftp konekciju, a ako pokusam da pristupim iz IE bez problema se konektujem (npr, ftp://localhost radi i prikazije strukturu fajlova root-a od ftp inetpub foldera). Kod koji koristim je sa neta, standardno treba popuniti servername, userID, password, i posle uspesno dobijenog hendla sa InternetOpen, posle InternetConnect hSession mi uvek ostane nil. hSession:=InternetOpen('MyApp',INTERNET_OPEN_TYPE_PRECONFIG,nil,nil,0); if Assigned(hSession) then begin //dovde uvek prolazi bez problema, hSession <> nil hConnect:=InternetConnect(hSession, PChar(ServerName), // probao sam i 'localhost' i 'ftp://localhost' i '127.0.0.1' INTERNET_DEFAULT_FTP_PORT, // probao sam i sa 0 PChar(UserID), // pobao sam i sa praznim stringom, is sa nekom string vrednoscu PChar(PassWord), // pobao sam i sa praznim stringom, is sa nekom string vrednoscu Internet_Service_Ftp, INTERNET_FLAG_PASSIVE, // probao sam i sa 0 0); if Assigned(hConnect) then begin //ovde nikad nisam stigao jer je uvek hConnect=nil. ... Jel neko radio slicnu stvar? Jel imao slican problem? Osecam da je neka trivijalna |