[ Billy_boy @ 28.09.2007. 17:55 ] @
Okineš kabel sa koji se spaja na izlaz iz UPS-a i montiraš šuko utičnicu. Spojiš dvije bočne stopice svaku na svoju "rupu" na utičnici, a onu srednju malo izdignutu na uzemljenje. Najčešće ti je uzemljenje žuto-zelena žica. Ovo radiš na svoju odgovornost. Ispitati možeš tako da spojiš direktno, znači taj kabel u onaj kabel koji ide od zidne utičnice u UPS (ne preko njega nego direkt). Sad spojiš utikač u zidnu utičnicu i provjeravaš ti montiranu utičnicu. Prije nego ispitaš nemoj dirati uzemljenje jer može biti pod naponom ako si pogriješio. U jednoj rupi probna lampa mora svijetliti, a u drugoj i na uzemljenju ne. Sad izvučeš utikač iz utičnice i okreneš ga za 180 pa ubodeš opet. Sad ti treba svijetliti u onoj drugoj rupi, a u prvoj i na uzemljenju ne.
[ calexx @ 28.09.2007. 18:49 ] @
Najjednostavnije rešenje, uzmeš neki običan produžni kabl, skineš mu šuko, umesto njega staviš onaj koji ide u UPS (nikad nisam provalio jel on muški ili ženski) ;) i kraj priče. Ja sam tako uradio pošto imam prilično sitnih potrošača koji bi trebalo u UPS a ovaj ima samo dva normalna priključna mesta.
[ sasa022 @ 29.09.2007. 02:46 ] @
Da li si siguran da je Trust 800VA dovoljan za 2 kompa i 2 monitora ???
Ako jesi uradi kako calexx kaze....
[ calexx @ 29.09.2007. 10:07 ] @
Valjda će da izdrži par minuta do gašenja a posle nije bitno. Ja imam neki Inform krš od mislim 650VA i takođe dva kompa ali jedan monitor i završava posao. Ipak, mislim da ne mogu da uradim ono što sam planirao pa ću onaj što stalno cucla da vratim direkt. Ostaje mi produžni koji sam prepravio da u njega uključim razne modeme, rutere, ISDN, lampe, telefone ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.