[ Djuka_Bg @ 29.09.2007. 02:22 ] @
Da li moze CHIP na gore pomenute automobile i koliko bi se dobilo KS i NM i za jednog i za drugi? (ako neko radi ovde na forumu chip tuning moze cenu da mi posalje na PM i za jedan i za drugi ako ne moze ovde da se objavi)? Prvi je 1.2 60KS 2002. god. Presao je 105 000km (prema servisnoj knjizici iz italije). Drugi je 1.9D 60KS 2001. god. Presao 114 000 (isto prema servisnoj). Inace benzinac ima fabricki ugradjen plin Lov Eco pro (to je obican Venturi sistem ali sa kompjuterskim odredjivanjem smese) ali to koliko sam se raspitao be bi predstavljalo problem jer Lov Eco moze da se nasteluje prema novim parametrima ECU-a, samo moje pitanje glasi da li bi se i na plinu osetilo minimalno poboljsanje performansi posle CHIP tuning-a? Da li bi efekti chip tuning-a bili veci ako bi benzincu uradio neki malo veci tuning tipa nova bregasta, izduvna grana, "brijanje" i sredjivanje glave itd.? P.S. Znam da se mozda ne isplati raditi tuning na ovako slabasnim motorima ali ne znam koliko bi mi se isplatilo ubacivanje jaceg motora u ovaj benzinski i sta bi sve trebao da menjam, s obzirom da ovaj fabricki ima ugradjen LPG, a kod diselke su velika ulaganja takodje u menjanju motora sa 1.9D na 1.9JTD. |