[ mornar2007 @ 29.09.2007. 11:05 ] @
Imam 15 racunara u mrezi na kojima se nalazi windows xp i jedan server racunar. Zanima me kako zabraniti pristup odredjenim stranicama na webu za ovih 15 racunara koji su umrezeni? |
[ mornar2007 @ 29.09.2007. 11:05 ] @
[ Remorseless @ 29.09.2007. 15:30 ] @
ISA Server ili neki drugi firewall koji ima kontrolu pristupa resursima
ili ako ti je to previse/preskupo, mozes preko hosts file-a postici isto, samo uz malo vise muke prvo prekopiraj hosts file na neku drugu lokaciju tipa desktop i otvori ga sa Notepad-om videces zapise tipa: 127.0.0.1 (www)domen.com e, sve sto hoces da zabranis radis tako sto ispod zadnjeg zapisa u hosts file-u dodajes 127.0.0.1 <tab> pa ime domena koji ti se ne svidja ovakav hosts file mora postojati na svakom racunaru za koji ne zelis da pristupa tim domenima poz [ mornar2007 @ 29.09.2007. 16:05 ] @
Hvala, mozes li mi samo reci gdje se nalazi taj host file i u koji folder da ga stavim na racunarima na kojima ne zelim da se pristupa tim domenima.
Hvala [ Remorseless @ 29.09.2007. 17:32 ] @
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
obavezno sacuvajoriginalni fajl negde kao backup ne mozes nista strasno da zeznes ovime ali za svaki slucaj =)) takodje, pogledaj http://www.hostsfile.org/ a http://www.hostsfile.org/BadHosts.zip sadrzi nekih 15+ hiljada "bad hosts" zapisa tako da nije lose da uzmes taj i dodas jos te domene za koje ne zelis da im se pristupa. tako izmenjeni Hosts prebaci u gore-navedenu putanju. opet ti kazem, ovo nije centralizovani nacin kontrole, na svakom kompu originalni Hosts moras zameniti ovim novim, ali s obzirom da nemas veliki broj klijenata (posebno ako su na istoj fizickoj lokaciji - tipa jedna zgrada/sprat) onda zasto da ne. Pozdrav [ mornar2007 @ 29.09.2007. 19:07 ] @
Izvinjavam se , u kojoj od ovih datoteka se nalaze ti fajlovi i gdje ih ja dodajem?
[ Remorseless @ 30.09.2007. 01:54 ] @
Kad unzip-ujes BadHosts.zip, imas fajl: Hosts
njime zameni originalni Hosts koji stoji u C:\WINDOWS\system32\drivers\etc znaci, copy ovaj iz BadHosts foldera i paste u C:\WINDOWS\system32\drivers\etc ovaj novi samo dopuni novim domenima. mozes da ga izmenis Notepad-om isto uradi na svakom klijentu koji ne treba da pristupa domenima koje smatras losim. odnosno, samo iskopiraj ovaj jedan novi na sve ostale racunare, naravno u isti direktorijum C:\WINDOWS\system32\drivers\etc pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|