[ medixsa @ 29.09.2007. 11:07 ] @
| Da li neko radi sa IBO komponentama.Imam jedan problem ,polje sam kreirao kao Autoincrement , i kada
u dizajnu programa ,tj. u pisanju koda uradim slijedece...
npr. tblBroj.Append;
tblBroj.Post;
tblBroj.Refresh;
tblBroj.LAst;
edit1.text := inttostr(tblBroj.Field[0].asInteger);
i kada sve to kompajliram i ponovo pokrenem program izbaci mi gressku: "Invalid INSERT statament:No Columms"
nedozvoljava da upise u dataset odnosno u IBOTable1 |
[ savkic @ 29.09.2007. 13:56 ] @
> Da li neko radi sa IBO komponentama.Imam jedan problem ,polje sam kreirao kao Autoincrement , i kada
> u dizajnu programa ,tj. u pisanju koda uradim slijedece...
FB/IB ne poznaju termin autoincrement i kod IBO to ima drugo značenje od onoga koje ti očekuješ. Kreni sa uputstvima na ibphoenix i IBO sajtu.
> npr. tblBroj.Append;
> tblBroj.Post;
> i kada sve to kompajliram i ponovo pokrenem program izbaci mi gressku: "Invalid INSERT statament:No Columms"
Očekivano, ovde nema ni jedne promenjene vrednosti, stoga neće biti ni kolona u insert izrazu.
[ medixsa @ 29.09.2007. 18:46 ] @
OK Hvala!!!
[ priki @ 29.09.2007. 21:57 ] @
uzmi Zeos komponente
em su brze, em su stabilne, em su besplatne
[ medixsa @ 29.09.2007. 22:40 ] @
Hvala drug konacno da sam dobio odgovor koje komponente su najbolje za FB....
[ medixsa @ 29.09.2007. 23:04 ] @
Priki molim te mozes li mi tacno kazati adresu odnosno link do zeos komponenti ,nisam mogao nigdje da nadjem tacan link..
Molim te odgovori ,hitno mi je.Zapoceo sam jedan program sa IBO ali ne ide mi oko autoincrement.Da mi je konacno doci do komponenti za FB da mogu krenuti sa programiranjem...
Hvala puno !!!!
[ chachka @ 30.09.2007. 00:26 ] @
[ savkic @ 30.09.2007. 06:53 ] @
> Hvala drug konacno da sam dobio odgovor koje komponente su najbolje za FB....
To je veoma diskutabilno i odgovor na to pitanje zavisi od konkretnih potreba i preferencija. Inače po brzini je UIB na prvom mestu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.