[ Kokan - YU @ 30.09.2007. 09:51 ] @
Otvaram ovaj post samo da bi ovi iz Sezama videli pravo stanje stvari. Korisnik sam ADSLa evo sad će godina a nikakve pogodnosti ne dobijam od njih. Plaćam isto kao i onaj što se prvi put nakači kod njih. Mislim da to nije u redu pogotovo što su se pojavili ostali provajderi sa paketima i pogodnostima za svoje starije članove (mislim na ptt, telekom,...). Tamo na primer svakih par meseci dobijaš pogodnost umanjenja pretplate. Tako da ja za paket od 512/64 kod sezama plaćam isto kao i neko ko je kod ptta i koristi 1240/128. Mislim da to nije u redu.
Iznesite svoje zamerke da bi se ovi iz sezama uverili koliko nas je nezadovoljnih i možda nam i izađu u susret pa nam uvedu neke privilegije!
[ virus_crew @ 30.09.2007. 10:06 ] @
Pa sta ja sam korisnik aDSL-a kod sezama 2 godine pa nemam nikakvih pogodnosti u odnosu na tebe pa se ne zalim kao ti sta mislis kad bi svi poceli da se zalimo na sta bi to licilo, nego jesi li ti zadovoljan uslugom koju placas bolje da si tako nazvao svoj post, ali nema veze naravno da bi loleo da placam manje (ko nebi) ali mi je jako bitna usluga koju dobijam za iste a ne da placam 200-300 din manje a usluga katastrofa.
Pozz
[ Kokan - YU @ 30.09.2007. 10:37 ] @
E zato sam i postavio ovaj post da bi se raspravljalo o tome. O tome sam i počeo. Znam još dosta prijatelja koji su članovi po dve i više godina i nemaju nikakvu privilegiju. Zbog doga su ogorčeni i žele da pređu kod drugih provajdera. To ogorčenje sam i ja prihvatio. Da su to vreme proveli kod nekog drugog provajdera imali bi ogromni popust! Ako neveruješ pogledaj cenovnik!
To dali sam zadovoljan uslugom (dok ovo pišem 3 puta mi je pukla veza) ostavljam za drugu priliku! Ovde želim samo mišljenje korisnika da bih mogao da pokažem rukovodstvu sezama koliko sam u pravu i da nam omoguće neke privilegije!
[ Dragan1979 @ 30.09.2007. 11:14 ] @
pa kao prvo i ja sam korisnik sezampro-a i to od samog pocetka! mogu da kazem da sam jedan medju prvih deset ljudi koji su dobili adsl u novom sadu kod sezama!
e sada zasto je postavljen ovaj topik? pa kao drugo kokan je moj prijatelj i mi smo se dogovorili da otvorimo ovo iz razloga zato sto ama bas nemamo nikakve pogodnosti kod sezama! pa kao sto je kokan rekao sto bi ja morao da placam isto ko i onaj sto je dosao juce i ima iste pogodnosti ko i ja koji sam korisnik sezama od samog pocetka! pa ako nece bar da nam daju neke olaksice prilikom placanja mogili bi svremena na vreme te stare clanove da nagrade za redovna izmirenja adsl usluga i za odanost! aj neka mi neko kaze dali je dobio i jedan dan produzenja adsl-a a da nije to bilo zbog nekih radova nego cisto ovako kako nagrada za vernost! nije niko ako se nevaram! a sto nebi i sezampro mogao da uvede da isto posle par meseci da se adsl paketi placaju manje nego dana kada si dosao u sezampro i samim tim podstice tog novog korisnika da bude sto duze tu da bi dosao do privilegije da placa adsl zavisi koji paket je odabrao ali bi mu bilo znatno jeftinije, pa uzmimo primer poceo je sa pakettom 512/64 a posle skoro godinu dana za te iste pare i jos malo vise moze da uzima 1024/128 paket i sto to onda nebi iskoristio nego svaki mesec kod sezama placao jednu istu cenu i da me jos neko za to sto placam jos zajebava? i ovako bi moga da pise ceo dan i opet nebi skazao svoje nezadovoljstvo prema sezamu ali jos koliko u ponedeljak idem u grad i da se malo porazgovara sa celnicima u sezampro-u u novom sadu a ako nece nista da urade a ja lepo odo do telekoma i ptt da se raspitam o pogodostima i uslovima placanja!
[ night-shift @ 30.09.2007. 11:16 ] @
Ako ti puca veza, zovi korisnički centar, jednostavno, zar ne?

Ako puca i dalje, promeni provajdera...

Edit:

Postavljanjem teme na ES ne znam da li ćeš nešto postići, najbolje pošalji mail upravi Sezama, pitaj ih šta misle o tome.
[ bobanvs @ 30.09.2007. 11:26 ] @
pa ako ti Sezam ne odgovara sto smaras ljude?Predji kod nekog drugog provajdera,bar sada moze da se bira.Dosyta vremena provodim po forumima ali nisam primetio da se ljudi zale na Sezam.Ja koristim Telekomov ADSL i zadovoljan sam. Sta bi ti hteo ? Spomenik da ti podignu za vernost?Oni prodaju uslugu ,ti kupujes .Pa ako nisi zadovoljan menjaj provajdera.

Kakav smo mi to narod?Stalno nam nesto smeta.Niko nam ne valja.Ja sam koristio Sezamov dial up 5 god i bio sam prezadovoljani uslugom i ljubaznoscu ljudi u korisnickom servisu.
[ Dragan1979 @ 30.09.2007. 11:33 ] @
uslove
Citat:
bobanvs: pa ako ti Sezam ne odgovara sto smaras ljude?Predji kod nekog drugog provajdera,bar sada moze da se bira.

pazi sada ovog bisera!!! pa necu svaki dan da menjam provajdera nego hocu da podstaknemo ove iz sezama da nam omoguce malo bolje uslove za koriscenje adsl usluga! ako moze ptt i telekom da omoguci svojim korisnicima neke pogodnosti pa sto se onda nebi i sezam malo spustio svoje standarde i bio mozda koji mesec na gubitku ali bi sigurno kasnije profitirao i ovako da nam da neke olaksice na placanje bar ljudima koji su kod njih preko godinu dana!

pa necu spomenik za vernost ali hocu neke olaksice kao sto ih imaju i daju neki drugi provajderi! ali krajnja je solucija da cu menajti provajdera ako nista neuspemo da uradimo!

[ markomix @ 30.09.2007. 11:43 ] @
Izvini a o kakvim ti pogodnostima Telekoma govoris? Em su medju skupljim, em si vezan govorom od 12 meseci i placas 5900 ako raskines, a na start 256 paketu si vezan ugovorom cak 18 meseci, a nikakvih popusta nema, tako da meni nije jasno o kakvom popustu ti govoris!!!!!
[ bobanvs @ 30.09.2007. 11:46 ] @
Hvala za misljenje. Vi iz velikih gradova ste stalno nesto nezadovoljni.Prvi ste dobili ADSL,ja ga koristim tek 6 meseci.Pa nisam bio ljubomoran na vas.Ipak smo mi citaj Vrsac provincija.Navedi mi jedan razuman razlog zasto bi oni tebi izasli u susret? Mislis da oni zavise od tebe i par istomisljnika?Grdno si se zeznuo.Nije mi namera da se prepucavam sa tobom,ali si me iziritirao svojim postom.Pola Srbije nema neormalan net a ti histerises ko razmazeno deriste,hocu popust!!!Ne znamkoliko imas godina ali imam osecaj da si jako mlad i da ce ti trebati vremena da shvatis neke stvari. Izvinjavam se sad sam tek video da si 79 godiste,ja sam 66 na poslu koristim racunar 15-tak godina,jako dobro znam sta je brz internet.Kao sto sam ti vec rekao budi zadovoljan time sto imas,.Mi kod telekoma jedinu povoljnost koju imamo je sto ne placamo internet unapred i to je sve.
[ Kokan - YU @ 30.09.2007. 11:54 ] @
Opet kažem nije problem u pucanju veze! To mi se dešava u poslednjih par dana i post nije posvećen kvalitetu usluge. O tome možemo raspravljati na drugom postu.
night-shift znaš i sam koliko smo dugo čekali adsl! O tome smo pričali ovde! Bile su ponude od raznih provajdera. Da si ti izabro sezama a ja ptt ja bih sada za iste pare imao duplo veću brzinu od tebe! I jel to u redu? Nije problem promeniti provajdera. Problem je što moraš da čekaš da te odjave sa sezama, pa se prijaviti kod ptt-a, pa čekati port, pa će to da potraje.
Na kraju krajeva ako ste zadovoljni i smatrate da nisam u pravu, vi ćutite i plaćajte kvalitetne usluge! Samo da vas podsetim da pored ADSLa postoje i ostale vrste konekcija. Mreže sa lokalima, kablovski sa lokalima a gde je lokal na ADSLu? I kad će ga biti? Nikad!
Pisao sam je i sezamu ali će to ver+ovatno završiti u kanti!

I na kraju nemojte se svađati ovde! Ko je za uredu je, ko je protiv opet je u redu! Nisam hteo svađu ovim postom! Čisto iznesite svoje mišljanje i bez svađe i vređanja!
[ bobanvs @ 30.09.2007. 12:09 ] @
Izvinjavam se ako sam ikog uvredio nije mi bila namera,Kokane apsolutno si u pravu.Sto se tice lokala nigde u svetu ne postoji lokal na ADSL-U.Ne bih da zalazim u kvalitet usluge SBB-a posto ga nikad nisam koristio.Komentari ljudi koji ga koriste mislim da su dovoljni.Pozdrav svima,nadam se da cemo svi imati bolji net.
[ night-shift @ 30.09.2007. 13:13 ] @
Koristio sam ADSL uslugu nekoliko provajdera, Sezampro, Telekom kod mene, a sve ostale provajdere na drugim mestima (a i povremeni posao mi je vezan za ADSL).

Pazi, nekome je bolji ADSL kod PTT-a zbog manjih cena kako vreme odmiče, nekome više odgovara Sezampro zbog dobre tehničke podrške, dodatnih dial up sati, poruka, plaćanja online, na bankomatima. Firmama najviše odgovara Eunet zbog profesionalnosti...
Eto recimo Neobee ti je jeftin, ali kad pogledaš kakvu uslugu ti pruže, ispadne skuplje od najskupljeg provajdera.

Šta je sa fiksnim telefonima, strujom, vodovodom, tu nemaš izbor i ajde se žali nekome?
Da ne dužim, svako bira ono što mu odgovara, jer izbor postoji kod internet provajdera (jeste da cene najviše zavise od Telekoma, ali dobro).

Da Sezampro smatra da će im to doneti nove korisnike, verovatno bi to uradili, a ti kao jedan korisnik teško da možeš nešto da uradiš.
Uglavnom, pošalji mail, pitaj, šta te košta.

Edit: Lokal na ADSL-u ne postoji nigde na svetu iz tehničkih razloga.

[Ovu poruku je menjao night-shift dana 30.09.2007. u 14:31 GMT+1]
[ calexx @ 30.09.2007. 13:20 ] @
Dovoljno dobro poznajem odgovorne iz Sezama pa mogu da kažem da je ovo gubljenje vremena. Ipak, popusti koje neki daju nisu nagrada vernim korisnicima nego način da se oni zadrže. Neko radi tako, neko daje popuste, neko SMS poruke, neko dobru uslugu ili podršku. Primer PTT, prvih meseci su davali 40% popusta a posle godinu dana su to ukinuli a uveli popust za one koji su stari korisnici. Na taj način su duplo nagrađeni oni koji su imali mogućnost u prvoj turi a mi koji nismo ... Meni je u svakom slučaju važnije da imam dobru uslugu i mogućnost da u svakom trenutku imam informaciju koja mi je potrebna nego uštedu od 200-300 dinara mesečno. Ako ti je do toga, najbolje da odmah pređeš kod najjeftinijeg provajdera a jedan od takvih je tu u vašem komšiluku pa si u startu dobar. ;)
Uostalom, ni dragstor u kome svaki dan kupujem mi nije dao popust što sam redovan. Kafanu i da ne pominjem. ;)
[ Kokan - YU @ 30.09.2007. 14:18 ] @
He he! Baš sam se slatko nasmejao ! Iskreno da kažem očekivao sam veću podršku ali dobro! Za par sati (koliko post traje) ovoliko poruka za i protiv je solidan rezultat. Vreme će pokazati ko je u pravu. A ja kao pojedinac, ostajem da se borim sam i tražim šta je za mene najbolje!
Idem u drugu prodavnicu a i kafanu ću promeniti!
[ calexx @ 30.09.2007. 14:35 ] @
Naravno, pa i ja ću da promenim kafanu i prodavnicu ako mi neka druga ponudi bolje uslove. :) Da od ove akcije može da bude neke koristi, pridružio bih se pošto i ja koristim AD[S]L ali pošto znam koliko će oni da se potresu, neću da gubim vreme. Ako nađem boljeg provajdera (ne samo cena, još nešto se tu traži), neću da čekam, prelazim.
E da, Sezam daje 14% popusta onome ko uplati 12 meseci.
[ night-shift @ 12.10.2007. 01:55 ] @
I, promeni li kafanu?
[ Kokan - YU @ 12.10.2007. 08:59 ] @
He he!! Nisam je promenio ali cevčim jedno pivo pola sata i gledam kroz prozor drugu kafanu! Ali u komšiluku nema ništa bolje!

Šalu na stranu, prešao bi u PTT ali ostajem bez neta par dana zbog menjanja porta i telekom što mora da čeprka po centrali. A to mi ne odgovara. Ostaću ovde još neko vreme ko i ostali i čekati da se nešto promeni. Jako mi je krivo što smo svi nemi posmatrači naših sudbina i niko ništa nemože da učini da nam bude bolje. Eto neko kad pokuša kao pojedinac izloži se ruganju ostalih tipa: pa šta hoćeš, nemoj da daviš, ti si nezadovoljan,... A gledam hrvate za iste pare imaju brzine od preko par megabajta. Ko nam je sad kriv? Nema nikog da se vadimo na njih! Nema slovenaca, hrvata, bosanaca, makedonaca, crnogoraca da kažemo kako nam oni kradu i da nema njih nama bi bilo bolje. Evo sad smo sami i ništa neznamo da uradimo! Katastrofa!
[ night-shift @ 12.10.2007. 15:54 ] @
Niko ti se niko ovde nije rugao, ali okej.

Inače, mislim da u Futogu trenutno nema slobodnih portova, tako da sam hteo da ti kažem da se ne ispališ pa da ostaneš bez ADSL-a, znači prvo proveri pre promene provajdera da li ima slobodnih portova...

A evo i poklona korisnicima: http://www.sezampro.yu/public/page/modemuruterpoklon.asp
[ Kokan - YU @ 13.10.2007. 09:14 ] @
E hvala ti na obaveštenju! A što se tiče poklona, pa kakav je to poklon koji košta 1000din?
[ night-shift @ 13.10.2007. 19:04 ] @
Pa sad dobiješ router na korišćenje za ~1000 RSD, koji je pre koštao 1200 i kao trajan poklon, kamericu.

I onda uzmeš i neki wireless AP za laptop i umrežiš koliko hoćeš računara (pošto vidim da si se interesovao oko toga na drugoj temi).
[ dralle @ 13.10.2007. 19:18 ] @
Imam ADSL kod Sezama,tačno 32 meseca.
Na prste jedne ruke mogu izbrojati probleme ili nedostatke.
Jedini problem je bio u ruteru koji sam besplatno menjao dva puta,i svi prekidi zajedno (sa vremenom dok sam išao da menjam rutere) nisu trajali duže od tri sata.TRI sata za više od 2,5 godina.
Ne treba mi vise nista,samo neka veza bude ista.
Mogla bi cena biti niža ali pogledajte okruženje,naročito drugo oko u glavi,tamo je katastrofa.
[ Fac Ut Vivas @ 17.10.2007. 00:47 ] @
Vrlo zanimljiva tema za mene, jer je jedan moj drugar nedavno "uzeo" ADSL kod Sezama iako sam mu ja savetovao da uzme kod PTT-a, čiji net ja koristim nekih 4-5 meseci.

Moj drugar je izabrao Sezam zato što su mu prvi odgovorili na zahtev. Zamislite uspeli su da provere tehničke mogućnosti za manje od 12 sati! Pitam se kako?! Dok je PTT-u trebalo par dana.
I takođe su mu dva korisnika rekla da "..net radi ok" To je za njega bilo dovoljno. On tada nije mario za nekih 100-200 dinara razlike u ceni....

E sad, ono što je meni zanimljivo jeste zašto se drugi ljudi odlučuju za sezam. Mislim koje su to prednosti Sezama? Night Shift reče zbog "....zbog dobre tehničke podrške, dodatnih dial up sati, poruka, plaćanja online, na bankomatima..."

mali edit: http://www.sezampro.yu/public/prednosti.asp

Ako je ISP dobar onda vam tehnička podrška i ne treba, više bih voleo da zovem lošu tehničku podršku jednom godišnje nego najbolju svaki dan.

Dodatnih dail up sati? OK možda i nekom treba tako nešto... kažem možda jer moja tri drugara koriste sezamov adsl i nisam znao da imaju dodatne dail up sate (ne znaju ni oni) Night-Shift šta radiš sa njima ako ti imaš Sezamov adsl?

SMS poruke. Ovo priznajem, ako se ne varam jedino oni imaju sličan servis u Srbiji i ja ga lično već duže vreme koristim. Samo što ja uplatim jednom u pola godine 100 poruka za 150 dinara + PDV. Mislim da se dobija 50 poruka mesečno koje se ne mogu prenositi u sledeći mesec, podvlačim mislim. I da dodam da postoji mogućnost zakazivanja slanja u određeno vreme. Vrlo lep servis.

Plaćanje online sam probao i na pola puta odustao... u jednom trenutku me je rederiketovalo na neki sajt sa domenom .lv i tu sam rekao ne hvala. Iskreno mislim da ovo u Srbiji niko ne koristi. Dok plaćanje na bankomatima tj. kupovina vaučera je totalno drugačija priča. Ovo je kul stvar ali isto mislim da je ne koristi veliki broj ljudi.

Možda su ovo dovoljni razlozi da se neko odluči za Sezam ali za mene nisu. Ja mislim da kad birate provajdera na prvom mestu treba staviti kvalitet usluge, na drugom cenu i onda sve ostalo: način plaćanja, dodatne usluge, tehničku podršku, opremu koju dobijate itd.

Ajde sada da uporedimo Sezam i PTT ovim redom koji sam gore naveo.

Kvalitet usluge:
Pod kvalitetom usluge mislim na kvalitet same veze, tj. da li vam često veza puca da li im je link preopterećen da li filtriraju p2p i te stvari.
Ja koristim PTT i sve radi očekivano dobro download konstantan, ping sa google-om oko 55, veza ne puca. Moram da napomenem da sam skoro imao probleme sa pucanjem veze ali to je trajalo par dana, tako da ne bih uzimao to kao neku veliku manu PTT-a.
Što se tiče Sezama to ostavljam njihovim korisnicima da kažu, ali sam siguran da ne može biti bolja od PTT (Telekoma). Po meni su PTT i Telekom ista firma što se tiče neta. Mislite da za PTT važe iste cene kao i za druge provajdere, da imaju isti tretman kod telekoma? Znate li gde se nalaze prostorije PTT neta? Šta piše na ulazu u tu zgradu? Mislite da PTT net ima probleme da zakupi dovoljno veliki link :) Ne znam, možda grešim ali ne vidim kako Sezam može da pruži bolju vezu. Da se razumemo ne kažem da je kvalitet veze kod Sezama loš, čak sam i siguran da nije ništa lošiji od PTT po tom pitanju, ali podvlačim ne može da bude bolji!

Cena:
Mislim, šta reći.
Početna cena koju plaćate za prvi mesec kod Sezama ako se odlučite za paket 1536 kbps je 3.025,00 dinara (ako platite u prodavnici kod njih)
Kod PTT-a je za isti paket cena 2.800,00 dinara. To je u startu 200 dinara. Korisnik Sezama će za godinu izdvojiti za internet 36.300,00 dinara, dok će korisnik PTT-a izdvojiti 30.240,00 dinara.
Možda nekome to nije velika razlika na godišnjem nivou ali nije jeftinije zar ne.

Način plaćanja:
Sezam ima više načina plaćanja tj. sve moguće tako da to nije problem. Ali da bi ste plaćali 3.025,00 din mesečno, to morate učiniti u njihovoj "fabričkoj prodavnici"
Račun za PTT net plaćate kao račun za telefon, u pošti uglavnom. Račun vam svaki mesec stiže na adresu i možete kasniti sa uplatom (neko na ovom forumu reče 3 meseca) i razlikuje se od Sezama jer je PostPaid a ne PrePaid.

Dodatne usluge:
Kod PTT ne postoje, bar ja ne znam za njih.
Kod Sezama ih ima mnogo. Neku su stvarno dobre i korisne kao SMS, a druge su realno nepotrebne (get order).

Tehnička podrška:
PTT ima očajnu tehničku podršku, ali srećem nema razloga da ih zovem.
Kapiram da je Sezamova mnogo bolja, tako da evo još jednog plusa za Sezam. Bar će te imati nekoga ko će vas pitati: "Da li ste probali da ga isključite i uključite ponovo?"

Oprema:
Ovde je PTT u prednosti jer deli rutere za džabaka a Sezam neke modeme koji su manji od splitera.
Da budem iskren ja sam imao velike probleme da dobijem taj ruter od PTT-a ali to je sad prošlost tako da ako se neko odluči za PTT ne bi trebao da ime te probleme.

E sad da saberemo....
PTT je bolji ili jednak Sezamu po pitanju kvaliteta veze.
PTT je jeftiniji od Sezama.
PTT daje bolju opremu.

Sezam ima bolju tehničku podršku.
Sezam ima više načina plaćanja.
Sezam ima dodatne usluge.

Po meni je Sezam za one koje su videli reklamu na tv i rešili da uvedu analogno digitalnu sezampro liniju ili tako nešto i za one koji uzimaju net na MB i troše mesečno po 220 MB istog. Dok je PTT za one koji dobro znaju šta je ADSL i koji hoće maksimum za uloženi novac.

[ bachi @ 18.10.2007. 12:46 ] @
... May the force be with you Kokan Skywalker, that is your destiny!

Mi u firmi koristimo Sezam već 5 godina. :D Zašto ga koristimo?
Nikad nismo imali nikakvih problema sa njima, nisu pilićarski ISP, nude
uslugu company mail koja nama odgovara i nećemo da ih menjamo.
[ bobanvs @ 18.10.2007. 13:37 ] @
Bachi!! Bravo majstore! Dosta vise hvalisavaca koji koriste PTT.Ja koristim Telekom ADSL zadovoljan sam ali ne osecam potrebu da to nekome nabijam na nos.
[ mld @ 18.10.2007. 13:42 ] @
Godinama koristim Sezam i mislim da je za firme jedan od najboljih.
Naravno pri tome je veoma važna kompletna podrška i za meil i za download, surfovanje ali i hosting.

Kod PTT-a podrška za hosting je katastrofalna.
[ beep @ 18.10.2007. 14:35 ] @
Citat:
Po meni je Sezam za one koje su videli reklamu na tv i rešili da uvedu analogno digitalnu sezampro liniju ili tako nešto i za one koji uzimaju net na MB i troše mesečno po 220 MB istog. Dok je PTT za one koji dobro znaju šta je ADSL i koji hoće maksimum za uloženi novac.

Sto rece jednom davno Clint Eastwood "Misljenje je kao i dupe, svako ga ima" .... ovaj deo mi se najvise svidja

Citat:
Dok je PTT za one koji dobro znaju šta je ADSL ...
... sta covek sve napisa za 100-200 din. razlike ...
[ bachi @ 19.10.2007. 08:21 ] @

> Bachi!! Bravo majstore! Dosta vise hvalisavaca koji koriste PTT.Ja
> koristim Telekom ADSL zadovoljan sam ali ne osecam potrebu da to
> nekome nabijam na nos.

Nije PTT loš. Nije ni telekom naravno. PTT ima onu dobru foru za
popust na staž i zbog toga bih radije uzeo PTT, nego telekom. Ali za
firmu su EUNet i SezamPro keva. :) EUNet je bezobrazno skup uvek bio i
njih smo preskočili (još pre 5 godina) i odlučili smo se na sezam dial
up, a potom na ADSL. Nikakvih, ali nikakvih problema nije bilo. Tehnička
podrška je odlična. Odgovorili su mi na svaki mail upućen njima, jednom
mi se čak njihoh mrežni administator javio oko podešavanja rutera, tj
bridge moda + jedini nude neograničen broj email adresa za domen sa
uključenom webadministracijom, besplatnu registraciju tog domena (čak i
com, net. org.) i ponavljam, više smo nego zadovoljni.

Za onog dečka koji kuka na popust... Zar ti nije dovoljna pažnja
od Sezama da kada ih nazoveš u vezi problema, da te ne prave ludakom?

Na primer, ako zovete SBB tehničku podršku, prvo što će vam
reći, a ako slabo poznajete kompove, u to i ubediti jeste kako vam
računar ima virus i da zato ne radi net. Neće ni ulaziti dublje u
problem.

Malo sam bio "ljut" na Sezam zbog onog slogana "Analogno
digitalna sezampro linija", što mi je vređala inteligenciju, ali je to
sve stvar marketinga. :D

[Ovu poruku je menjao bakara dana 19.10.2007. u 09:37 GMT+1]
[ bmlinaric @ 19.10.2007. 13:12 ] @
Citat:
night-shift: Pa sad dobiješ router na korišćenje za ~1000 RSD, koji je pre koštao 1200 i kao trajan poklon, kamericu.

I onda uzmeš i neki wireless AP za laptop i umrežiš koliko hoćeš računara (pošto vidim da si se interesovao oko toga na drugoj temi).

kao... al zato dobijes telsey router za koji nigde na netu ne moze da se pronadje uputstvo za port forwarding (ukljucujuci i www.portforward.com) i onda imas router sa kojim ne mozes da skidas torente i koristis p2p, a bez toga j***s adsl... uTorrent pokazuje da je port "zatvoren"... net mi radi, ali kad ukljucim bilo koju torent aplikaciju posle 20tak sekundi se blokira i tada ni disable i reconnect ne pomazu. tek kad "restartujem" router net pocne da radi. i tako vec danima camim i cekam da mi neko na nekom forumu odgovori (pomogne).... usmeno, pismeno, za novcanu nadoknadu, kako god...
[ Fac Ut Vivas @ 19.10.2007. 17:44 ] @
Stvarno ne razumem neke ljude ovde....

Jel može neko od vas "pristalica" Sezama da mi navede jedan konkretan razlog zašto bih ja sa PTT-a prešao na Sezam?

[ night-shift @ 19.10.2007. 18:23 ] @
Ajde pročitaj prvi post i naslov teme.
[ Fac Ut Vivas @ 20.10.2007. 11:55 ] @
Citat:
night-shift: Ajde pročitaj prvi post i naslov teme.

Ako se ovo odnosi na mene...

"Sezampro za i protiv!"

Ja sam rekao svoje mišljenje protiv Sezama da čujem jedno ZA?

Možda je ispalo kao da reklamiram PTT, ali to mi nije bila namera. Nisam ja emotivno vezan za PTT, ako mi sutra Sezam ponudi bolju cenu i uslugu eto mene kod njih, ali sada to nije slučaj i zato ja ne koristim Sezam.

[ virus_crew @ 21.10.2007. 22:38 ] @
E brate mnogo si rekao ali nista rekao nisi pa kako ne reklamiras PTT kad sam kazes Sezam ima bolje ovo, ono, bla, bla, onda se uhvatis za cenu koja je mesecno manja za 200-300 din i po tebi je zbog toga PTT bolji. Lepo neko gore rece sta sve moze covek da napise za 200 din. manje, tuga.Ja Sezamov aDSL koristim vise od godinu ipo dana verovao ti meni ili ne nijednom nisam zvao CC.Posto si sve lepo rekao kako niko ne moze da ima bolji net od tvog PTT-a kako je on prvi u ovom u onom da li ti znas ko je prvi ponudio aDSL u nasoj zemlji i ko ima najvise korisnika aDSL-a u nasoj zemlji?
Ja mislim da ces se zacuditi jer to nije na srecu tvoj PTT nego SezamPro, jos si ti mlad raspitaj se pa napisi, ali si sigurno lepo obavio "domaci zadatak" posto si verovatno na platnom spisku PTT-a.
Ne mari ima puuuuuuuno inteligentnih ljudi koji ne koriste PTT nego Sezam sta mislis ZASTO?
Inace lepo neko rece Analogno Digitalna Sezampro Linija bas vredja inteligenciju ali sve je stvar marketinga samo nek oni nastave sa ovakvom uslugom pa makar bilji skuplji za 200 din, pa to ni godisnje nije neka suma nego da placas kao kod neobeeja 200 din manje a net imas dva dana mesecno a jos ti ni tada ne radi kako valja, HVALA NE.

P.S. E ovo je najjace:"ali podvlačim ne može da bude bolji!"
???????????????????????????????????????????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izjavi lik i ostade ziv.
[ Fac Ut Vivas @ 22.10.2007. 19:11 ] @
Citat:
virus_crew: ...koji ne koriste PTT nego Sezam sta mislis ZASTO?

Pa zašto?? To je ono što ja želim da saznam. Ti koristiš Sezam, reci mi koje su prednosti Sezama?

Citat:
virus_crew: E ovo je najjace:"ali podvlačim ne može da bude bolji!"

Ovo si izvukao iz konteksta, cela rečenica glasi: "Da se razumemo ne kažem da je kvalitet veze kod Sezama loš, čak sam i siguran da nije ništa lošiji od PTT po tom pitanju, ali podvlačim ne može da bude bolji!
". Ja sam PTT poistovetio sa Telekomom iz opšte poznatih razloga, koje sam i naveo u onom dugačkom postu . A ti ako misliš da provajder može da ima bolju i jeftiniju uslugu od nadprovajdera onda objasni kako.

Ma kako god....

[ enes @ 22.10.2007. 21:22 ] @
Citat:
virus_crew:
Ja mislim da ces se zacuditi jer to nije na srecu tvoj PTT nego SezamPro, jos si ti mlad raspitaj se pa napisi, ali si sigurno lepo obavio "domaci zadatak" posto si verovatno na platnom spisku PTT-a.
Ne mari ima puuuuuuuno inteligentnih ljudi koji ne koriste PTT nego Sezam sta mislis ZASTO?
Inace lepo neko rece Analogno Digitalna Sezampro Linija bas vredja inteligenciju ali sve je stvar marketinga samo nek oni nastave sa ovakvom uslugom pa makar bilji skuplji za 200 din, pa to ni godisnje nije neka suma nego da placas kao kod neobeeja 200 din manje a net imas dva dana mesecno a jos ti ni tada ne radi kako valja, HVALA NE.

Ne znam sta pokusavas da nam to "dokazes"?! Mozda da hoces da placas 200 din. vise Sezamu jer.... ih mnogo volis?!?! Ili ne znas da mozes da dobijes istu takvu uslugu (mozda i bolju) za manje pare? I ko ovde govori o Neobee-ju?!?! I ja sam na raznoraznim forumima procitao da Neobee i ne radi bas najbolje, ali i ja ti licno mogu potvrditi da PTT radi SAVRSENO! Njihov sam korisnik vise od godinu ipo i ne planiram da ga menjam! Ne zato jer sam se zaljubio u PTT vec upravo zbog toga sto sam zadovoljan internet uslugom!

Ali, cinjenice su sledece: kablaza do centrala je ista kog god provajdera izabrali (naravno mislim na Telekom mrezu), veze od nasih centrala do provajdera su ponovo Telekom, tako da jedino usko grlo moze da se pojavi kod provajdera! Znaci, ako ti net radi OK kod Sezama, radice ti i kod drugih provajdera koji nemaju problema sa svojom infrastrukturom i spoljnim linkom (sigurno Telekom i PTT a za ostale ne znam)! Ako imas problema sa ADSL-om kod nekog provajdera koji nema problem sa svojom infrastrukturom, znaci da moras da zoves svog provajdera koji ce zvati Telekom i onda je na njima (Telekomu) da otklone smetnje na toj konkretnoj telefonskoj liniji.....

Ne znam samo cemu ova prozivka ima puuuuuuuno inteligentnih ljudi koji ne koriste PTT nego Sezam?!?! Veruj mi, predlazem ti da ovu recenicu ne ponavljas dok ne proveris sve podatke! Videces, za razliku od tebe, ja ni u jednom trenutku nisam rekao da Sezam ne valja, jer nisam video kako on radi. Za sada znam kako rade Beotel, Verat, PTT i Telekom ali ovo nije tema za tu pricu!

pozdrav
[ calexx @ 22.10.2007. 22:17 ] @
Citat:
Fac Ut Vivas: ". Ja sam PTT poistovetio sa Telekomom iz opšte poznatih razloga, koje sam i naveo u onom dugačkom postu . A ti ako misliš da provajder može da ima bolju i jeftiniju uslugu od nadprovajdera onda objasni kako.
Pa dobro, Sezam ne može da ima bolju liniju od natprovajdera (Telekom) ali je PTT takođe provajder. Jesu bili ista firma, jesu često u istoj zgradi ali im oprema nije ista, ljudi nisu isti a to može da napravi razliku. Ipak, ne kažem da je Sezam bolji od PTT, ja sam u startu samo ova dva imao u planu ali sam izabrao Sezam. Otišao sam u PTT ADSL i tamo nisu hteli da mi daju ruter nego USB modem iako su znali da mi je njihov šef to obećao. Bilo je evo ti modem ili da sačekamo da se sledeće nedelje šaf vrati na posao a toliko već nisam mogao da čekam. Otišao sam preko ulice u Sezam, dobio od njih ruter i sada nemam nikakvih problema sa ADSL-om. Verovatno bi mi i PTT radio slično i sa te strane ne pravim razliku.
U onom dugačkom postu si imao subjektivne razloge, Sezam ima neke prednosti ali mene to ne interesuje i onda to nisu prednosti. Ja recimo koristim Sezam konferencije i tu uštedim 99 dinara. Iskoristim i deset dialup sati pošto su uvek nekome potrebni kao i 50 SMS poruka kod kojih je prednost slanje u određeno vreme ali i lakše pisanje. Mnogo mi je lakše da otkucam nekoliko SMS na tastaturi nego na telefonu. ;)

Sabiranje ...

PTT je recimo jednak Sezamu po pitanju kvaliteta
PTT je nekom jeftiniji, meni nije
PTT daje bolju opremu ... nekome, meni je Sezam dao bolju u svakom slučaju

Sezam verovatno ima bolju podršku ali mi nije bilo potrebno a ako mi zatreba, ne bih zvao podršku već nekog konkretnijeg ;)
Sezam ima više načina plaćanja ... ili svratim u fabričku prodavnicu ili platim na bankomatu ili na njihovom sajtu platim [S] karticom što mi je i najlakše
Sezam ima dodatne usluge ... naravno

Moje sabiranje je da ne bih pravio neku razliku među njima, zbog sitnice nisam na PTT ADSL-u a u svakom slučaju mi je to alternativa. Nemam razloga da pišem nešto protiv njih, za razliku od drugih ADSL provajdera o kojima se ovde često piše. Čak i Telekom koji bi trebalo da ima najbolju ponudu, otpada zbog obaveze od godinu dana i skrivanja podataka od korisnika. To je van svake logike i o njima ću da razmišljam tek kada imaju normalnu ponudu.
[ fdafsd @ 23.10.2007. 00:11 ] @

Citat:
Sezam ne može da ima bolju liniju od natprovajdera (Telekom) ali je PTT takođe provajder.
PTT je većinski vlasnik tog natprovajdera kojeg pominješ. Tako da PTT je glavni baja...
[ virus_crew @ 23.10.2007. 22:26 ] @
Au brate sve ste pogresno svatili nikog ja ne napadam pogotovu ne PTT kojeg nisam video kako radi, nemmam snage da objasnjavam o cemu se radi pa tako neka svako misli kako hoce sto se mene tice.
Mrzi me da citiram dva tri korisnika koji misle da ja prozivam njih i PTT uopste mi nije bila namera, neko rece volim da placam 200 din vise Sezamu jer ih volim-rece cinimi se Enes -mislim stvarno na ovako inteligentne recenice nikad necu odgovoriti.
Zelim samo da dodam da to sto meni ODLICNO ali podvlacim ODLICNO radi net na Sezamu ne mora da znaci da ce i nekome koji je na Sezamu recimo u nekom drugom kraju grada radi isto, a zbog cega; kvalitet usluge umnogome zavisi od infrastrukture na samoj centrali i daljini od iste.
Recimo kod mene je sve savrseno a i udaljen sam od centrale nekih 300m pa tako kad dodje aDSL2+ kod nas ja cu moci da ga koristim dok neko drugi koji je udaljen vise od 1,5km to nece moci.Nadam se da me bar neko razume sta hocu da kazem.
Inace na vecinu prozivki NE ZELIM da odgovaram.
Izvinjavam se ako se neko uvredio mojim postom jer mi to nije bila namera a ujedno mi je i zao zato sto ga nije ni shvato.
POZZ.

P.S. Cini mi se da je najrealniji bio calexx u sabiranju:
Sabiranje ...

"PTT je recimo jednak Sezamu po pitanju kvaliteta
PTT je nekom jeftiniji, meni nije
PTT daje bolju opremu ... nekome, meni je Sezam dao bolju u svakom slučaju"
(meni ionako oprema nije bitna ovu koju su mi dali radi savrseno)

Meni je jako velika prednost sto karticom mogu da platim, sms, CC(iako mi ne treba),......
@Fac Ut Vivas
Najveca prednost po meni je to sto znam sta sam platio a to sam i dobio meni Sezam radi super ali ne kazem da je PTT los, a to sto placam vise meni ne predstavlja nikakav problem a da mi predstavlja verovatno bi se prebacio kod PTT, pare nikad nisu bile problem meni mada ja razumem ljude koji nemaju para pa gledaju da prodju jeftinije pa to na kraju ispadne mnogo skuplje ne kazem da je to na PTT-u posto bi vec neko se uhvato za ovu recenicu kao recimo Enes zato ovaj dodatak.
POZZ
[ enes @ 28.10.2007. 01:22 ] @
Posto sam prozvan samo da dodam (veoma kratko)...... reagovao sam sarkasticno zbog tvoje izjave koju sam podebljao (necu je ponavljati - sve koje interesuje imaju sve postove iznad, pa neka sami prosude ko je sta rekao)

Uostalom, manje-vise se slazemo oko tehnickih detalja, a pre svih sa sledecom tvojom recenicom: kvalitet usluge umnogome zavisi od infrastrukture na samoj centrali i daljini od iste. a ja cu dodati... a cesto i od kvaliteta same parice.
[ virus_crew @ 28.10.2007. 22:18 ] @
Uparavo sam na to i mislio na PARICU.
[ slyder @ 07.11.2007. 23:36 ] @
Citat:
bmlinaric: kao... al zato dobijes telsey router za koji nigde na netu ne moze da se pronadje uputstvo za port forwarding (ukljucujuci i www.portforward.com) i onda imas router sa kojim ne mozes da skidas torente i koristis p2p, a bez toga j***s adsl... uTorrent pokazuje da je port "zatvoren"... net mi radi, ali kad ukljucim bilo koju torent aplikaciju posle 20tak sekundi se blokira i tada ni disable i reconnect ne pomazu. tek kad "restartujem" router net pocne da radi. i tako vec danima camim i cekam da mi neko na nekom forumu odgovori (pomogne).... usmeno, pismeno, za novcanu nadoknadu, kako god....

Ocigledno nisi trazio na pravim mestima ili nisi pitao one koji se "dovoljno" razumeju. Telsey ruter ima identican interface kao i TP-Link ruteri. A kompletno i vrlo jednostavno uputstvo za prosledjivanje portova ces naci bas na sajtu koji si i sam naveo... http://www.portforward.com/eng...ng/TP-Link/TD-8810/default.htm

A sto se tice ideje o popustima za "vernost". Slazem se da bi to bilo lepo... i ja sam isto dugogodisnji korisnik Sezama. Ali, pogledajmo ovako... s obzirom da od svoje plate zivim prosecno (dakle za sada mogu da podmirim sve svoje potrebe), ako bih na obliznjoj benzinskoj pumpi dobio popust jer redovno kod njih tocim gorivo vec godinama, ako bih dobio popust u supermarketu koji mi je najblizi i odavno kod njih pazarim, ako bi mi frizer dao popust jer sam njegova redovna musterija, ako bi Telekom dao popust (hahahahaha) jer godinama redovno izmirujem svoj racun, a da ne pricam za popust kod Elektroprivrede Srbije... ja bih za par meseci postao covek sa prilicnom ustedjevinom (da ne kazem, da bih bio bogat) :))))
Ali, onda se covek osvrne oko sebe, pa se priseti da zivi u zemlji Srbiji, gde je sve kako ne treba i onda kaze... jbg, dobro je i ovo sto imam :)

Pozdrav
[ thepetko @ 07.11.2008. 19:57 ] @
Pre, ne znam koliko meseci, pozvao me je momak iz Sezama, na koji sam se prijavio pre godinu dana (pa kad stigne stigne, jer sam iz mesta gde nije bila nikakva opcija interneta osim dial up-a) da mi ponudi prikljucak.. Odusevio me je mali, ali mi je rekao da mi oprema stize City-expressom i da njima na ruke dajem nekih 1500 dinara.. Ja u tom trenutku nisam imao kintu i rekao sam mu da cu se javiti.. Dva dana kasnije me je pozvao momak iz Telekoma i ponudio mi je sve za dzabe, postpaid varijantu, ugovor od 12 meseci i da podignem u njihovom predstavnistu koje mi je ispred nosa... Prihvatio sam i do danas nisam imao ni jedan jedini problem.. Ali hocu reci, Sezam je brzi bio, ali nije me momak ubedio, nisam imao kintu.. jBg, inace, da sam imao verovatno bih uzeo iz topa njihovu opremu...

[ *Winy* @ 20.11.2008. 17:12 ] @
Od kako su povecali brzinu sa 512 na 768 pocetkom novembra on-line igranje je mrtvo barem kod mene. Download je ok ali ET je za ne pokusavati. ima li neko slicna iskustva?
[ daki_bmw @ 22.11.2008. 13:03 ] @
Otkako su povećali brzine sa 512 na 768kbs, Youtube mi se vuče sporije nego kada sam pre 3 godine bio na 256kbs!!!!
[ if_they_move_kill them @ 23.11.2008. 14:39 ] @
Actiontec Tx/Rx Rate: 64/768

DSL Provider: SezamPro
Phone Number: Tehnicka podrska

ISP: SezamPro

Modulation: G.Dmt
RJ11 Pair Selection: Inner Pair
Protocol: RFC2516 (PPPoE)
Encapsulation: RFC2516 (PPPoE)
Service Class: UBR
Connection Class: PVC
VPI: 8
VCI: 35

RAS Settings:
Dynamic IP Addressing
Gateway Determined Dynamically
DNS Server Assigned
WINS Disabled
NetBEUI Protocol: Disabled
IPX/SPX Compatible Protocol: Disabled
TCP/IP Protocol: Enabled
IP header compression: Enabled
Use Default Gateway on remote network: Enabled
Log onto network: Disabled
Software Compression: Disabled
Require Encrypted Password: Disabled
Require Encrypted Data: Disabled
Display Terminal after Connection: Disabled
[ *Winy* @ 25.11.2008. 18:03 ] @
Pa ti si extra srecan covek! Vidi malo severnije kako rade stvari. Subotica:

bez ikakve zastite sve full otvoreno...
Od nove godine telekom...
[ if_they_move_kill them @ 26.11.2008. 08:47 ] @
Da ne dupliram; postavio sam na ovoj adresi http://www.elitesecurity.org/t244936-11 test sa novom opremom.

Kada je ADSL u pitanju neka moja iskustva su vise nego dobra. Cvrsto verujem da su dobre konekcije ostvarive usled radova koje je Telekom vrsio u delu grada gde se nalazi moja centrala. Infrastruktura je KOMPLETNO zamenjena. Mislim ovde na telefonske vodove prevashodno. U kakvom je stanju parica takva ce da bude i konekcija. Oprema u svim centralama je verujem istog kvaliteta bar kada je ADSL u pitanju.
[ calexx @ 26.11.2008. 09:30 ] @
Ako planiraš da ozbiljnije koristiš neki p2p program, nećeš mnogo da se usrećiš tom novom opremom. ;)
[ bachi @ 26.11.2008. 10:30 ] @
Ijaoooj, to je onaj Conexant Hasbani :lol: ruter koji umire čim je malo veći broj konekcija.
[ if_they_move_kill them @ 26.11.2008. 11:24 ] @
Pa ne znam. Probao sam i nije nista "popucalo". Za sad nije.

Code:
http://img212.imageshack.us/img212/1964/lwirenb7.jpg
[ if_they_move_kill them @ 26.11.2008. 11:30 ] @
Prvi fajl koji sam "svukao" isao je sa 12 konekcija. Jos brze neko ovaj drugi koji je prikazan u progresu.
[ bachi @ 26.11.2008. 14:07 ] @
Uključi DHT ili KAD ako koristiš emule i shvatićeš o čemu pričam. :D
[ if_they_move_kill them @ 26.11.2008. 14:26 ] @
Ok, mada ako vec krenem da koristim p2p onda znam pre da odem na LW ili na mikro torent. Probacu jer zelim da se i licno uverim. Radoznalost :)
[ *Winy* @ 26.11.2008. 17:42 ] @

evo novih vrednosti. sad je bolje ali nije to. pre pola sata sam imao 420 i 25. Torrenti rade skladno gore navedenom 78kB ali igrice su i dalje mrtve.
[ Joe Black @ 26.11.2008. 20:30 ] @
U zadnje vreme (10ak dana) na Sezamu, DL konstantno varira. Par sati je OK (155-160), a onda padne na max 40 KB/s, pa se nakon nekoliko sati vrati gore i tako stalno. eM se u potpunosti zaglupi. Pri tome speedtest prikazuje normalnu brzinu, svi ne-p2p sadrzaji rade normalno. Takodje, ni doba dana nije bitno. Desava se ujutru, popodne, uvece ...

Po forumima sam nasao nekoliko ljudi kojima se isto desava, ali resenja ni obrazlozenja nema. Jel ima neko vise informacija o ovome? NBG je u pitanju.
[ night-shift @ 26.11.2008. 20:55 ] @
Verovatno su rangirali saobraćaj prema prioritetima, http ima najviši prioritet, pa tek onda p2p.
[ Joe Black @ 26.11.2008. 21:29 ] @
E, jbga! Sta bi im to znacilo? Jel trajno, privremeno, zasto se to desava samo nekim korisnicima,...?
[ calexx @ 26.11.2008. 23:10 ] @
Meni samo rapid predveče slabije radi, ujutru sve leti a ostalo uglavnom dobro radi ... mada u poslednje vreme slabije DL-ujem.
Nemoj da ti torenti budu mera, tu mnogo zavisi i od druge strane. Ubaci neki noviji Linux u uTorrent, sačekaj da brzina ovako padne pa ga pokreni, ako i to ide sporo, onda već nije u redu.
[ Joe Black @ 27.11.2008. 07:42 ] @
Nije do torenta. Ona slika je sa priv trackera. Isprobao sam sto kombinacija, ali kada dodje do pada, nista ne ide preko 40 KB/s.
Sad sam pogledao, tokom noci nije bilo pada, ali ce kroz par sati ponovo da pocne "talasanje". Par sati 40, pa par sati 150 i tako do uvece.
Nadam se da je ovo samo privremeno, ali ako nastave, od januara palim na telekom (ma koliko mi takva ideja bila odvratna). Nazalost, nemam mogucnosti za kabl :( Fakin KDS
[ darence @ 28.11.2008. 14:34 ] @
Meni se ne svidja sto moram da placam adsl iako ga nisam koristio nekih 20-ak dana. Kazu pretplata mora da se plati, koristim Sezam. Interesuje me da li neki provajder daje sistem placanja kao kod pre-paid mobilnog telefona, tj kad platim -radi, kad ne -nema?
[ *Winy* @ 09.12.2008. 20:07 ] @
Meni se ne svidja sto placam a ne radi kako treba.
[ calexx @ 09.12.2008. 20:27 ] @
Jedino je nedefinisano šta znači to ... ne radi kako treba.
Citat:
darence: Meni se ne svidja sto moram da placam adsl iako ga nisam koristio nekih 20-ak dana. Kazu pretplata mora da se plati, koristim Sezam. Interesuje me da li neki provajder daje sistem placanja kao kod pre-paid mobilnog telefona, tj kad platim -radi, kad ne -nema?
Ne može, postoje neke varijante parkiranja naloga, prijaviš kada nećeš da koristiš, platiš nešto (pola cene?) i onda pauziraš. Provajder mora da plati tvoj port Telekomu, koristio ga ti ili ne. Jedino da se svaki put odjaviš pa posle opet tražiš da ti uvedu.
[ milan_bg @ 18.12.2008. 22:58 ] @
ja sam toliko zivaca izgubio sa sezamom da sam definitivno resio da ih zamenim kada mi istekne pretplata.

stalno mi se zaglavljivao ruter i morao sam da ga restartujem 10 puta dnevno. pozvao sam korisnicku sluzbu i saznao da sam 15. u redu za cekanje i prekinuo vezu. sutradan isto, kao i dan kasnije. pa sam poslao mail korisnickoj sluzbi (a to je bilo veoma tesko uraditi, jer ruter uglavnom nije radio), napisao kakav problem imam i nadao se brzom odgovoru. posle 5 dana je stigao mail gde su me pitali koji mi je user name, da provere da nemam problema sa konekcijom. poslao sam mail i cekao 10 dana, i nije stigao nikakav odgovor. posle sam jos 15 dana izgubio na pricu sa korisnickom sluzbom i najzad su mi rekli da mogu da odem da zamenim ruter. sada radi ok, ako koristim samo http. o p2p-u nema ni govora, zaglavi se posle max 20min.

a to sto skoro ceo mesec nisam mogao da koristim internet, nije im palo na pamet da mi dodaju pola meseca/mesec na pretplatu...

i posle nekih 10-15 godina koriscenja sezampro-a (nekada se zvao samo "sezam"), od samih pocetaka, dok jos nisu bili internet provajderi, pa preko dial-up-a, isdn-a, do adsl-a, hostovanja site-a na njihovim serverima, sada cu morati da ih promenim jer su hteli da ustede 10000din mesecno na korisnickoj sluzbi (na broju linija, broju operatera i njihovom znanju) i 2e po ruteru. zaista sramotno.

ranije sam svima govorio da uzmu sezam, i hvalio ih, a sada odgovaram od takvih ideja sve ljude koje znam. e sezame, sezame....

a ovo se sve nadovezalo na problem koji je firma imala pre toga, opet sa korisnickom sluzbom koja nije umela (i i dalje ne ume) da omoguci prijem i slanje poruka sa domena koji je kod njih zakupljen.

ko ce da doceka mart i isticanje ugovora!?!?!?!? :-(
[ calexx @ 18.12.2008. 23:38 ] @
Ako si dobio Connexant Hasbani ruter, to je uobičajeno kod njega. Ja sam počeo sa takvim, nedelju dana se mučio da podesim, onda proverio na interentu i video da je to uobičajena pojava. Onda sam ga prabacio u bridge mod pa povezao na drugi ruter (koji sam već imao) i onda je radio savršeno. Iskoristio sam prvu priliku kada su u radnji imali TP-Link rutere i zamenio, ovaj sada radi samo tako skoro dve godine.
Nešto sam načuo da će sledećeg meseca da počnu da menjaju opremu, valjda planiraju IPTV pa moraju da budu drugi ruteri.
[ bachi @ 19.12.2008. 08:01 ] @
Ma... Kupi bilo koji TP-Link ADSL ruter i neće se zaglupljivati, a ako samo ti koristiš net, onda stavi modem u (full) bridge mode, a pppoe konekciju pravi iz Windowsa.

Sezamov net lepo radi, ali im je tehnička podrška očaaaaaajna. Treba im više dana da odgovore na najobičniji mail, a nemoguće ih je dobiti telefonom. Vrlo često se ni mašina ne javi sa onim "vi ste xx po redu", već zauzeće.

P.S. To što i dalje uvaljuju Conexantove rutere za koje se od početka zna da ne valjaju (ima već par godina kako radi ADSL) samo govori o tome koliko su drski i bezobrazni.
[ Strale @ 19.12.2008. 22:52 ] @
Ja koristim wireless i adsl. za adsl ocu da kazem da sezam koristim i da se uvek javljaju i da su ljubazni e sad sto tebi nece sigurno si izuzetak
[ bachi @ 20.12.2008. 08:27 ] @
Ma da, mora da sam kao biznis korisnik izuzetak bio.

Jednom sam zvao od nekog lika pošto mu nije radio komp, nije bilo šanse da se prođe pppoe autorizaciju, a parametri lepo rade i baja sa druge strane žive počeo da se dere na mene. :) Tek kad sam mu odgovorio pet - šest stvari, spustio je loptu na zemlju.

A u poslednje vreme imam utisak da samo Saša Antić radi u tehničkoj podršci, jer mi svaki odgovor dolazio od njega. Osećam da je uprava Sezama rešila da stegne kaiš i poizbacuje ljude sem par mučenika među kojima je i taj dečko, pa nije ni čudo što kasne odgovori i nema ko da se javi kada nestane neta.
[ Strale @ 20.12.2008. 10:40 ] @
Ne znam sta da ti kazem. Ja sam od pre 6 meseci na sezamu i evo problem sam imao pre neki dan i to je bilo do mene. mozda se sezam polako menja. Sve utice telekom pa i ekonomska kriza
[ calexx @ 20.12.2008. 16:13 ] @
Nemojte da zaboravite da je Telekom skoro duplirao portove pa provajderi moraju da pojačaju linkove, to ponekad može da potraje a i košta. A možda neko usput usporava, ko zna zašto.
[ bachi @ 20.12.2008. 17:21 ] @
Još jednom da ponovim, Sezamov net je odličan, ping je odličan, brzine su one kao i kod telekom adsla, jedina je tehnička podrška.

Što se tiče ADSL biznis paketa, jeste da su najskuplji, ali jedini oni nude domen + mail server za domen sa neograničenim brojem email adresa.

To još samo SBB nudi, ali lameri iz SBBa nemaju nikakav control panel, već se email adrese otvaraju ručno, :) tako što zoveš korisnički servis i smaraš njih. I nije neograničen broj email adresa, već je max 10, ako se ne varam.

Ne kažem da je telekomova bolja, verovatno i nije, ali kao njihov korisnik od 10.02.2001. do pre dva meseca, smatram da mogu da dam takvu ocenu. :)
[ Branko Santo @ 25.12.2008. 13:09 ] @
Imam ja jedno pitanjce. Koristim Sezam vec duze od godinu dana i u poslednje vreme mi puca veza, zvao, pricao sa njima kao nije do njih. Koristim Linksysov ADSL ruter koji radi kao pesma inace a probao sam i da presaltam na njihov stock ruter koji su nam dali.

Puca i dalje bez nekog posebnog rezona. Desava li se jos nekom?
[ pitikovski @ 29.12.2008. 01:30 ] @
Citat:
bachi: Jednom sam zvao od nekog lika pošto mu nije radio komp, nije bilo šanse da se prođe pppoe autorizaciju, a parametri lepo rade i baja sa druge strane žive počeo da se dere na mene. :) Tek kad sam mu odgovorio pet - šest stvari, spustio je loptu na zemlju.

Sledeci put posalji mail korisnickom servisu i ako nisi zapamtio ime operatera koji je bio drzak prema tebi,navedi vreme poziva.Svaki poziv se snima ,tvoj razgovor ce biti preslusan i ako je operater bio neljubazan bice kaznjen.Ovo sam saznao od jednog bivseg zaposlenog.

Ja nisam nikada imao problem sa Sezampro podrskom,cak i kada sam imao problem na svojoj centrali(nije radila konekcija za ADSL),Sezam je podneo reklamaciju i dobio obavestenje da ce mi kvar biti otklonjen u roku od 7 dana (od strane Telekoma) a Sezam mi je pomerio datum isteka pretplate za taj mesec a da se nisam ni cimao oko toga.

E da... i nikada mi nisu rekli da imam virus kao kod SBB-a,ne znam da li je to kod SBB-a neka interna zezalica sa kojom se sprdaju ili im je receno da postavljaju takve "dijagnoze"
Jednom sam im cak i odgovorio:"Ne gospodjo to nije moguce jer ja nemam racunar" gde je ona nastavila da mi postavlja pitanja,nije ni konstatovala sta sam joj rekao.
[ V.i.P.e.R @ 29.12.2008. 11:37 ] @
Od kako su povecali brzinu Sezam barem kod mene radi prilicno dobro, nema prekida u downloadu, brzina sa proverenih sajtova ne varira, p2p ide max (420-430 KB/s), tako da sam trenutno happy. Jedno vreme sam ozbiljno razmisljao da predjem kod nekog drugog. Medjutim, imam jedan problemcic, mislim i nije bas problem, ali ajde mozda neko zna. Od povecanja brzine kad pustim da se skida neki fajl u mozilli, (mislim na recimo neki fajl sa ATI-a, NVidie, Microsofta), brzina je 430 KB/s, sa njihovog (Sezam) servera takodje. E sad od juce brzina sa ovih sajtova sem sa Sezama konstantno se zakove na 365 KB/s i nece nikako vise od toga. Isto se ponasa i u Internet Exploreru, a kad pustim preko nekog akceleratora (recimo FlashGet) brzina je konstantno 455-460 KB/s. Mislim i nije mi neki problem, namesti FlashGet automatski, ali mi nije jasno zasto se zakove na 365 KB/s u browser-u kad je do sinoc i u njemu islo takoreci max.
[ SnoopDoGG @ 30.12.2008. 07:51 ] @
Njihov sam korisnik već nešto više od godinu dana, i koristim Conexant Hasbani modem, nikakvih problema do sad nisam imao ni sa prekidanjem veze ni sa P2P. Surf znatno uspori kada je uključen P2P, ali sam imao prilike da vidim isto to i na modemima drugih provajdera, tako da mislim da ovo nije do samog routera. Tehničku podršku sam svega par puta kontaktirao, uglavnom nevezano za kvalitet interneta, i do sad su bili vrlo ažurni sa odgovorom. Jedino što mi se ne dopada kod SezamPro je nešto veća cena određenih paketa nego kod ostalih provajdera.
[ marko023 @ 30.12.2008. 09:56 ] @
ja koristim sezamov adsl odkad je adsl uveden kod mene u ZR. I bio sam uvek jako zadovoljan. Brzina download-a uvek konstantna sve do onog povecanja sa 512 na 768, e od tad ne mogi nista da skidam, brzina sa rapida, netloada ne prelazi 35KB/s a kad pocnem i surf padne drasticno. Ali nakon ovog najnovijeg povecanja brzine, na 1024, sve radi kako bi trebalo. Jedina zamerka sezamu mi je sto im je cena paketa skuplja od telekoma.
Ali posto od tih lopina koristim samo fiksnu telefoniju necu uzeti njihov adsl pa makar i bio jeftiniji.