[ Linuxx @ 01.10.2007. 07:48 ] @
Skinuo sam s net-a linux, točnije backtrack 2, s ovog linka http://mirror.switch.ch/ftp/mirror/backtrack/bt2final.iso
Dobio sam u rar-u 2 foldera(boot i BT), boot i BT sam extracktirao u spržio na dvd...
Napravio sam particije za instalaciju linux-a, ali problem je što mi neće bootati iz biosa makar stavim boot from cd...
Molim vas da mi odghovorite na ova pitanja:

Dal sam ja nešto krivo skinuo??
Dal se može bootati s dvd-a??

Hvala
[ Linuxx @ 01.10.2007. 19:08 ] @
Svaka pomoć je dobrodošla....

btw... kad sam skinuo bio je u rar-u, ja sam extractao i dobil sam mape boot i bt...
[ Tyler Durden @ 01.10.2007. 19:25 ] @
Po svemu sudeci nisi dobro narezao taj disk.
Jesi ikad rezao ISO fajl? To ne treba da raspakujes vec "direktno" da narezes na disk. U Neru npr. imas u meniju Burn Image i onda izaberes taj ISO fajl. Ne znam kako je kod ostalih ali svodi se na isto u sustini.
[ jovica016 @ 01.10.2007. 19:40 ] @
Samo ti ne preporucujem Nero za rezanje ISO fajlova, jer sam ja imao problema, upravo sa Backtrack-om. Korisiti bilo koji drugi program.
[ Linuxx @ 02.10.2007. 06:59 ] @
Ja sam ga samo direktno raspakirao... btw. ja mislim stavit na dvd, dal će onda biti potrebno rezati??
Dal će mi s dvd-a moći bootati??

Dal bi mi backtrack 2 stao na 1 cd??
[ Linuxx @ 02.10.2007. 10:22 ] @
Pri instalaciji me traži neki bt login i bt pass...
Koji je login i pass za backtrack2??
[ Salgeras @ 02.10.2007. 10:48 ] @
Pa zar ti ne ispise koji ti je user i pass u onom "welcome" screen-u? Kad ga butujes, trebalo bi da ti, pored nekih osnovnih komandi, ispise i user i pass..

Elem, probaj sa:
user: root
pass: toor
tako je kod vecine live distroa. Davno sam isprobavao backtrack, zaboravio sam :)
[ Sulle @ 02.10.2007. 14:43 ] @
Citat:
Tyler Durden: Po svemu sudeci nisi dobro narezao taj disk.
Jesi ikad rezao ISO fajl? To ne treba da raspakujes vec "direktno" da narezes na disk. U Neru npr. imas u meniju Burn Image i onda izaberes taj ISO fajl.

Upravo tako...
Citat:
Linuxx:Dal bi mi backtrack 2 stao na 1 cd??

Da
Citat:
Salgeras:
user: root
pass: toor

Ispise ti gore i usrname i pass, samo sto ne gledas.