[ 187^mirko @ 01.09.2003. 01:20 ] @
Pravim program poput irfanviewa, ali nemogu sredit listanje slika u programu!!!
Plus ako netko zna kako stavit edit da u njemu piše koliko slika ima u direktoriju i koja je prikazana npr. 22/38! tx
[ goblin @ 01.09.2003. 09:59 ] @
Ne znam koliko ozbiljan program praviš, ali mislim da ti je dovoljno da staviš jedan TFileListBox koji neće biti vidljiv, postaviš mu filter na ekstenzije slika koje hoćeš da podržava tvoj viewer. Dobićeš listu slika u nekom direktorijumu (koji opet postavljaš ti sam koristeći dostupne metode ove komponente) i sa njom radiš kao sa svakom string listom (dakle, koristi Index, Count metode itd.). Sve elemente iz ove lsite samo dodaj u svoju TListView komponentu. Ako nemaš ideju kako da uradiš ovo, viči. Ako hoćeš ozbiljniju stvar, pogledaj trougao funkcija FindFirst, FindNext i FindClose... srećno :) !

Ne znam na kakvo listanje slika misliš... možda na nešto nalik thumbnails? Ufff... ako hoćeš na sirovinski način (tj. onako kako bi trebalo :) probaj sa TListView podešenu na Icon view i preuzmi iscrtavanje slika! Napamet i otprilike, moraćeš da dodaš TImageList unutar kojeg brišeš sve slike kada ti se učita direk. a zatim dodaš onoliko elemenata (tj. slika) koliko fajlova ima u direk. (tj. koliko isfiltriranih fajlova ima u TFileListBox-u koji sam malopre pomenuo) a zatim fizički iscrtavaš svaku sliku (i pritom dodeljuješ ImageIndex svakom fajlu koji ti je u TListView komponenti).

Znam, znam, mnogo ima... ali poenta ovog foruma (bar kako sam ga ja skapirao)jeste da ti da ideju a ostalo je na tebi :). Ja mislim da ćeš teško naći (besplatnu) komponentu naslednika TListView komponente koja će raditi ovaj posao umesto tebe... mada bi trebalo da probaš i tako, ali gde je onda izazov?
[ 187^mirko @ 03.09.2003. 00:14 ] @
Thanks goblin...
Malo ću programirat, pa ti javit kako je prošlo!!
P.S. Program treba bit ozbiljan, to mi je brat da zadatak....