[ Edwa_ze @ 03.10.2007. 19:13 ] @
Izvinjavam se zbog slabe vidljivosti jer ne znam na koji drugi nacin da postavim zadatke na forum. Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi pomogn

HVALA
[ Nedeljko @ 04.10.2007. 10:39 ] @
Prilikom skraćivanja sa sin(x) isključeni su slučajevi kada je sin(x)=0. Njih treba posebno razmotriti i ispostavlja se da to jesu rešenja jednačine. Sa druge strane,
[ Nedeljko @ 04.10.2007. 11:45 ] @
Naravno, treba voditi računa i o uslovu (jer se deli time). No, takvi x-ovi se ionako ne javljaju u rešenju.

pa se za jednačina svodi na jednačinu Naravno, od interesa su samo ona rešenja za koja je Rešenja su i to jest i Znači, i

Drugu jednačinu možeš smenom a=sin(x), b=cos(x) svesti na sistem od dve jednačine

i (naravno, neposredno se proverava da za a=5/4 nema rešenje sistema, pa je delenje dozvoljeno). Zamenjujući to u drugoj jednačini dobijamo da je odnosno da je odnosno odnosno a=0 ili a=-1. U prvom slučaju je b=-1, a u drugom b=0. Dakle,
[ Edwa_ze @ 04.02.2008. 16:43 ] @
Ev da ne otvaram beze temu nastavit cu na ovu. Imam sljedecu logaritamsku jednacinu, pa sad dal je tacna:

Imam jos i ovu al nju ne znam rijesit nikako, pa ako ima ko da je raspolozen:

cos2x-cos4x+cos6x=0
[ Daniel011 @ 05.02.2008. 00:34 ] @
Ovo baš i nije logaritamska jednačina.:-)
Dosta si izgrešio u kucanju... Ovako:

3. red: umesto onog drugog treba, naravno, da stoji ;

5. red: umesto treba ;
Takođe, umesto treba ;

6. i 7. red: isto tako, umesto treba ;

8. red: umesto treba .

Rezultat koji si dobio je tačan, tako da je očigledno da su sve ovo samo greške u kucanju.

Inače, pošto je , rezultate i možeš objediniti u .
[ Daniel011 @ 05.02.2008. 00:53 ] @
Ovaj drugi, , radiš na potpuno isti način kao i prethodni.
Znači, izraziš kao proizvod...
Dalji postupak ti neće biti problem ako si savladao prethodni zadatak.
Treba da se dobije
.
[ Edwa_ze @ 05.02.2008. 12:46 ] @
e skontao sam i ja da sam brdo gresaka u kucanju imao, idem ovaj sljedeci pogledat ak gdje zapne javim...