[ korak @ 04.10.2007. 13:12 ] @
| Problem se sastoji u sledecem:
posle rada od oko sat vremena primecujem da editor radi sve sporije i sporije. Shvatam da mi program cini uslugu proveravajuci strukturu programa i podataka, kao i svih definicija i deklaracija. Najradije bih mu se zahvalio na tome samo da prestane. To usporenje je i podnosljivo, ali na laptopu ono dostize i ceo minut (1.8GH 512MB RAM), i tada mi je najveci problem da se uzdrzim da ne razbijem masinu. Program je licenciran i debelo sam ga platio, pa sam prvo posumnjao na neki virus, ali DELPHI 5 radi normalno kao i svi drugi programi.
Ako nije virus, sta mi je ciniti da mogu normalno da radim kao u DELPHI-ju 5. Ako je neko imao slican problem mozda mi moze pomoci.
Unapred se zahvaljujem.
Pozdrav.
P.S. Ako mi neko kaze: a sto nisi kupio DELPHI 5, zamolio bih ga da mi ne staje na muku jer sam i sam to sebi prebacio hiljadu puta. |
[ savkic @ 04.10.2007. 14:56 ] @
Pre svega instaliraj update za BDS, takođe DelphiSpeedUp i DDevExtensions. Dalje možeš isključiti code insight opcije i dodati još memorije. Inače brzinu koji si imao u D5 ne možeš dobiti.
[ priki @ 04.10.2007. 22:33 ] @
radimo u firmi na istoj verziji
ima mnogo veće mogućnosti od svih ostalih, prošlih verzija ali nažalost
moraćeš se naviknuti na par restarta Delphija tokom rada
a radimo na mnogo jacim masinama od te koju si ti naveo
on sad tu ucitava i .NET biblooteke i ko zna šta još
tako da mu stabilnost tokom rada i nije jaca strana
radne memorije obavezno uzmi više, minum 1 GB a
poželjno 2 GB za komotan rad
kad se navikneš, sve će biti ok
[ korak @ 05.10.2007. 10:16 ] @
Hvala na odgovorima. Stvarno za razliku od laptopa racunar u kancelariji ima 1.5GB memmorije i na njemu je usporenje podnosljivo. Samo se cudim zasto je moralo tako biti.
Jos jednom hvala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.