[ EmirHozic @ 05.10.2007. 00:37 ] @
Vejrovatno se vec pojavljivalo ovakvo pitanje ali vecina se odnosi koliko sam mogao da shvatim na PPoE konekcije i slicno, naime mene interesuje kako da sve sto dodje na odredjenu javnu IP adresu na koju je spojen mikrotik wireless karticom bude proslijedjeno na lan karticu i sa nje na wan port mog routera.
Uglavnom provider na static IP wireless,wireless na lan, sa lan na moj wan port a dalje cu ja port forvardingom i slicnim stvarima.
Support provajdera kaze da ne moze zbridzati se to u uredjaju nego smao moze NAT(cudno mi jer je mikrotik mocan), da li je onda moguce postaviti NAT pravilo da sve portove TCP i UDP forvarda na jednu adresu(wan port mog routera)
[ Predrag Supurovic @ 05.10.2007. 08:45 ] @
Naravno damoze, samo napravis DST NAT pravilo kome ne podesis protokol i port, jer to onda znaci da vazi za sve protokole i portove.

Imas primer u clanku DMZ Configuration Example.

[ EmirHozic @ 05.10.2007. 09:03 ] @
Hvala na brzom odgovoru.
U ovom uputstvu se kaze:
..."The router should have 3 NIC cards:"...

Jel ovo samo u ovom primjeru ili ruter bas mora imati tri karte, pitam da ne lutam bezveze, inace meni je mikrotik samo klijent interface do provajdera, , koji ne prihvata nista sem mikrotika.
[ Predrag Supurovic @ 05.10.2007. 09:37 ] @
Ne mora. Za DMZ se obicno stavlja posebna mreza zato da bi to bilo izolovano i od lokalne mreze. U tvom slucaju to nije neophodno.