|
[ md-webmaster @ 05.10.2007. 07:12 ] @
| Da smo mi zemlja gdje se o internetu razmišlja samo kao obliku zabave i gdje je brzi internet misaona imenica sa začinom monopola pokazuje i to da Loznica sem Infografovog wirelessa(koji je papren da papreniji ne moze biti) i jednog kluba koji tu istu stvar nudi sa vašom opremom(predajnik na tkz.Ploči)nema drugih mogućnost kvalitetnog i brzog interneta.Do kada???Ako ima ko na ovom forumu a da je blizu PTT ili informacije o ovom takoreći problemu neka se javi. |
[ forrest_gump @ 18.11.2007. 21:52 ] @
Ja sam tek sad videla ovu tvoju poruku... Ja spadam u nekih 120 ljudi koji su se prijavili za adsl u Loznici i chekam ga vec jaaaaako dugo... Trenutno koristim wireless i to od ovog, kako si ga nazvao, kluba (i ne pitaj koliko mi je zivaca otishlo i koliko godina zivota skraceno zbog njihovog neta) i svakako su jeftiniji od monopolista, mada recimo, ne mozesh da koristish emule, torrent i sl sem ako ne platish dodatnih 500din za to...
Jednom rechju, nemash normalnog neta po normalnoj ceni... Shto se tiche monopoliste za wireless - imam placen paket i kod njih, ali ga koristim samo za nuzdu i samo kada klub zakaze, i brzina je luda (konkretno u ovom trenutku je oko 650kbps), ali zato je skuuuuupooooo....
Ima govora da adsl-a nema upravo zbog tog monopoliste, i da on 'podmazuje' da to shto kasnije stigne kod nas...
Kada ce biti adsl-a u Loznici?
Ne zna se.
Imam utisak za jedno 2 godine, ali se nadam da greshim...
Ajd u zdravlje i mozda bismo trebali da se organizujemo da pokrenemo tu stvar u nekom pravcu...
pozzz!
[ md-webmaster @ 19.11.2007. 07:15 ] @
>A jasm pomislio da sam lud kao Ahmed Sabo u "Tvrdjavi" Mese Selimovica.
Reci mi samo kod koga koristis bezicni internet,ja sam se raspitivao kod
inffo.nete-katastrofa e sada ta internet klub sto ima antenu negdje na
"Ploci" nije mi pristupacan zbog opticke vidljivosti.Tako da ostajem tu gdje
sam.Bruka,kod nas se internet dozivljava iskljucivo kao vid zabave a ne
jedan od uslova da budemo blizu normalnom svijetu da ne kazem EU.
Ovo oko podmazivanja je istina to cine prije svega ljudi iz "Infografa" koji
su Loznicu uzeli kao svoju bastu i tu cine sta im je volja.Na ovo bi trebao
neko da reaguje iz opstinske vlasti.Iako nisam Loznicanin po rodjenju i to
ne zelim ni biti meni je bas zao Loznice sto neko o ovom gradu ne misli a
ADSL je primjer za to.Ja te pozdravljam i poziva da budes gost na mojoj web
prezentaciji i forumu.
[ lo-community @ 19.11.2007. 07:56 ] @
Kakva je zainteresovanost za "wireless community" u našem gradu...
Možemo ovde videti(pročitati) baš dobre primere organizovanosti poput Užica,Bgwireless-a,NS i ostalih.
Ja povremeno dolazim do LO...evo nisam bio skoro 1god.
Od početka naredni godine biću sve češće,jer otvaram neku firmu u gradu...pa
tje da se pozabavimo i ovom problematikom...
Cene pomenute firme su krajnje deračke..ne bih dalje da komentarišem neka ljudi vide iz primera..dole...
Code:
Wireless 350MB 350 mb700
Wireless 700MB 700 mb1000
Wireless 1000MB 1000 mb1200
Wireless 1500MB 1500 mb1600
Wireless 2000MB 2000 mb1800
Wireless 4000MB 4000 mb3400
Sajt "loznica.com" umesto da služi za prezentaciju Opštine Loznice,kulturnoj,turističkoj prezentaciji,samim događajima u gradu,neki forum..iskorišćen je za potrebe privatnog ISP-a..
Mislim dalji komentari su suvišni...
A šta mi možemo da radimo!!!
Da čekamo, i pričamo ko je monopolista,dali će aDSL doći u LO do 2050,da ogovaramo i spamujemo po forumima...NE
Treba i mi kao i ostali da pokrenemo,pa što da ne i "community"...
Mislim da bi nam dosta ljudi i sa ovog sajta pomoglo (tehničkim savetima)...
pozz..
Javite se LOZNIČANI..
[ forrest_gump @ 19.11.2007. 08:39 ] @
dakle, ja sam kod mbnet-a (pomenuti klub) i oni imaju antene na Plochi, tachnije na Shancu, ali su nedavno postavili i na Klichevcu (sad sam prikljuchena na nju poshto mi je bliza), a mozda i josh negde.. Ako hocesh mogu ti dati njihove brojeve na PP da se chujesh sa njima. Ali sa njima se pojavljuje hiljade problema, od toga da vrlo chesto uopshte nemash signal, do toga da skoro nikada nemash protok koji si platio i sl... Ali da su jeftiniji od Infografa - jesu. Imash neka 3 paketa
64kbps (ne znam tachno cenu),
128kbps (900 din) i
256kbps (1700 din)
i ako hocesh da koristish P2P programe onda pljunesh josh 500dindzi...
Pri svemu tome oni ti ne garantuju (dobar) internet ako nema optichke vidljivosti, ali i kada je ima, kazem ti, vrlo chesto se desi da je internet ili slabiji od dial up-a ili ga chak i nema.. Juche sam npr bila ceo dan bez neta (zbog snega i nestanka struje), a agonija se nastavlja i danas pa moram da koristim infonetov paket.. A on tako brzo i tako skupo odlazi...
Ovo sa adsl-om je @#%$!@!!
Mestashca koja su na ivici da budu sela, poput Bajine Bashte, adsl imaju vec nekoliko meseci i to nekoliko providera, a u Loznicu ne moze ni Telekom da dodje... A kao shto rekoh, deo opreme (ako ne i sve) je odavno stigao..
Shta da vam kazem ljudi - ne znam kako i shta, ali sam ja za sve shto moze da se uchini da adsl stigne shto pre u Lozanu.
Ne razumem se u te community stvari, ali shta god da pokrenete - tu sam i rachunajte na mene obavezno. Internet mi zaista treba i besmisleno mi je da moj grad spada u mozda 5% gradova u Srbiji koji nemaju kvalitetan net po normalnoj ceni.
Pa, kako da se organizujemo?
pozz
[ lo-community @ 19.11.2007. 09:58 ] @
Stvarno ne znam, za moje potrebe ovde u BG-u koristim SBB paket 1024/512...mogu misliti kakvo je tu u LO rasulo...tj. za šta su korisnici sve uskraćeni!!!
p2p,dc++,online-gaming(ne samo to)..ma sve!!!
Ja drugu šaljem neke slike, oko 5mb sve ukupno...
Čovek se zabezeknuo...
5mb pa šta misliš koliko se to skida !!!!
Bože još da se vratimo na poštanske kočije...tegraf i sl.
Citat: Pri svemu tome oni ti ne garantuju (dobar) internet ako nema optichke vidljivosti, ali i kada je ima, kazem ti, vrlo chesto se desi da je internet ili slabiji od dial up-a ili ga chak i nema.. Juche sam npr bila ceo dan bez neta (zbog snega i nestanka struje), a agonija se nastavlja i danas pa moram da koristim infonetov paket.. A on tako brzo i tako skupo odlazi...
to su uglavnom smetnje nastale nestankom struje gde se nalaze AP-ovi(na ko-zna-kojim mestima)
Ko zna kakav je kvalitet linka,kako su projektovali mreže i koje antene koriste,koliko imaju AP-a i gde...
Citat: Ne razumem se u te community stvari, ali shta god da pokrenete - tu sam i rachunajte na mene obavezno. Internet mi zaista treba i besmisleno mi je da moj grad spada u mozda 5% gradova u Srbiji koji nemaju kvalitetan net po normalnoj ceni.
za "community" poseti
bgwireless.net
nswireless.org
wireless.uzice.net
Mislim da opšina koja ima nešto preko 80k stanovnika...bar treba da ima aDSL pa čak kao i konkurenciju neki CABL i wireless...
Znam da većina mojih drugova-kolega poseduje računar...i da skoro svaka druga kuća ga ima.A gde su tu preduzeća,škole,banke,kladionice(koje jednostavno nemogu bez stalnog pristupa)..
Sva sreća pa je TotalTV moguć(haha) u Loznici pa ljudi mogu bar neke kvalitetnije strane kanale da gledaju.
Ono pre je bilo blago rečeno UŽAS
Nekih 20 BIH -RENOME-GRAND SHOW kanala..
[ forrest_gump @ 23.11.2007. 09:53 ] @
Ja predlazem da krenemo sa shtrajkom gladju..
Lichno sam razmishljala da poshaljem neko pismo, zalbu nekome, ali ne znam koje su institucije nadlezne za to? Mislim, shta mi vredi da to pismo/zalbu poshaljem Telekomu kada su oni i potplaceni da adsl ne uvode.. Da se zalim nekom ministarstvu - opet mislim, shta znachi jedno pismo od jednog nezadovoljnog (ne)korisnika. I onda se mislim ima li nekog nachina da okupim sve ljude koji chekaju na adsl i da napishemo neku peticiju i poshaljemo to nekom?
Imate li vi kakvu pametnu ideju za reshavanje ovog problema?
pozzz
[ techouse @ 28.11.2007. 14:19 ] @
ja koristim inffo i zadovaljan sam brzinom, uzimam 4000gb koji mi traju nekih 20 dana, klepanje po usima nema sta, ali drugi izbor ne postoji
[ Remorseless @ 03.12.2007. 04:51 ] @
E pa ljudi trazili ste - evo vam:
DSL centrala se zapravo nalazi u Posti Loznice. Zamislite. (proverena informacija)
- zasto DSL ovoliko kasni u loznici ?
za ovo ne mogu da garantujem da su tacne informacije ali evo sta ja "znam"
Vlasnik Inffografa je ujedno i predsednik privredne komore za zapadnu srbiju pod ciju nadleznost nazalost potpada i razvoj interneta. na izvesnom skupu gospode zaposlenih u gorenavedenoj organizaciji i predstavnika telekoma receno je: (naravno od strane telekomovih ljudi - ma ista bagra) "Ceka se odobrenje samo jednog coveka" - naravno za pocetak instalacije adsl centrale - ovo je bilo DAVNO.
naravno nije tesko zakljuciti ko i iz kojih razloga nije dozvolio razvoj interneta u nasem "selu"
- adsl je "skoro" tu
centrala se nalazi u posti ali mozete zamisliti pitanje je da li ce je instalirati do kraja godine
hm, koliko to moze da bude tesko ? kada ce - ne zna se
- sto se inffo.neta tice
svi koji su bar 1x uplatili wnet paket kod njih verujem da su zazalili a najgore su prosli oni koji su cak i opremu uzeli kod njih. zamislite, mom komsiji su trazili 250e za instalaciju potrebne opreme! wlan kartica ~35e kabal 10e (mnogo) i antena 75e = 250e ?! WTF ?! naravno, svako ima pravo da kreira cene kako njemu odgovara a ljudi koji pazare nesto ovako skupo su stvarno stoka. jos je bolje, na krovu izvesne zgrade u centru postavili su "nazovi" antenu, boga pitaj kakvu krs masinu da izigrava ruter (verovatno nesto sto vredi 50e) i pazite sad: svako ko je uzeo wnet u toj zgradi je "kupio" tu opremu - znaci, svakome su izasli u susret recima: ovo je sad Vase. =) pro nema sta
nazalost i jedino nam ostaje da se tesimo da je dsl tu iza coska ali opet moramo da cekamo!
(neko bas voli da se igra sa nasim zivcima)
a kad dsl konacno postane LIVE mogu samo da kazem da cu da uzivam u smehu dok se ovi lopovi budu davili =)
p.s. neki VELIKI um je izjavio kako adsl nece biti moguce uvesti u domacinstva koja su udaljena vise od 3km od poste!
GENIJALNO
[ md-webmaster @ 03.12.2007. 11:24 ] @
>Znaci moglo bi ali neda se ili ne daju ljudi.
[ mower from ... @ 03.12.2007. 12:41 ] @
Pa videcemo da li cemo dobiti ADSL do kraja ove godine kako najavljuju, odnosno "jos uvek je realna najava instalacije opreme krajem godine", *ebala ih njihova najava ....
Sto se tice DSLAM-a svi znaju da budjavi u posti jos valjda od letos kad smo i trebali da dobijemo taj ADSL ,jedino ako ga nisu poklonili drugom gradu/opstini/selu :D.
Pozdrav svim Loznicanima.
[ Remorseless @ 03.12.2007. 14:39 ] @
Nazalost, prvobitna zamisao je bila da Loznica dobije dsl istovremeno kad i svi ostali gradovi (ne medju prvima ali...) - znaci, da nema pomenute osobe, sigurno pre godinu ipo dana. jos jedna prica postoji, da je posta imala potrebne finansije za nabavku opreme ali da je to potroseno na... ???
mada je meni mnogo realnije da je neko sve ovo stopirao jer mu tako finansijski odgovara.
ne znam da li bismo mogli da ubrzamo proces pisanjem neke peticije ili da uradimo nesto slicno.
well, bice, a kad bude - bice i frka za slobodan port =)
jer kao sto je i "red" u zemlji srbiji, prvo ide familija pa prijatelji, pa...
[ HelloWorld @ 05.12.2007. 15:46 ] @
Ja sam jos od aktiviranja adsl-a u bg-u ishao par puta u infograf da pitam da li ce biti u loznici (potreban nam je kao lek). One glupache sekretarice su samo slegale ramenima i negirale glavom. Ako mene pitate, radije bih sada ushao u septichku jamu nego u infograf.
Ja sam od drugih ljudi cuo jos pre godinu dana da je stigla oprema... ali pravo da vam kazem nikada to nisam video kao manipulaciju mr. Dragoslava X. vec kao nesposobnost ovih u posti. Dobro je da mi je neko otvorio ochi. Sad imam razlog i da ih prezirem.
Sto se tice potezanja bilo kakvog ljudskog linka za ovo, mislim da je nemoguce, jer preko dotichnog se ovde teshko gazi, ali ako ne uvedu onda kada su obecali, ja predlazem pravi shtrajk. Evo, ja se javljam kao dobrovoljac da budem sa nekom devojkom, na trgu (ledja prema ledjima, ako mora) budem umotan u ribolovachku mrezhu i da vichem shta bude trebalo da se viche... Mislim, moze i bez devojke, ali onda i bez muskarca ;)
[ mower from ... @ 05.12.2007. 16:49 ] @
Citat:
HelloWorld
Ja sam od drugih ljudi cuo jos pre godinu dana da je stigla oprema... ali pravo da vam kazem nikada to nisam video kao manipulaciju mr. Dragoslava X. vec kao nesposobnost ovih u posti.
Problem je sto radnici u posti nemaju ama nikakvu vezu sa instalacijom/montazom DSLAM-ova ,to rade neke druge firme ... tako da nije problem do radnika u posti vec ko zna gde ....
[ kokili @ 08.12.2007. 21:54 ] @
ja iskreno mislim i nadam se da ce internet u Loznici proraditi uskoro,ja ne zivim u Loznici ali sam vezan za taj grad i cesto dolazim,moje misljenje je da tamo neko koci celu situaciju ko je ili u posti ili na vlasti jer zasto bi nekom smetalo da ljudi u gradu u kojem skoro svaka druga kuca ima kompjuter smeta sto hoce da imaju samo ono sto imaju drugi,zar su oni nepismeni i neznaju da koriste internet.
Nadam se da ce se ova prica uskoro zavrsiti i da cu uskoro biti na normalnim vezama sa svojim drugarima i drugaricama iz tog prelepog grada.........
Drzim vam palceve Loznicani...............Kole........
[ lo-community @ 09.12.2007. 13:18 ] @
Citat: HelloWorld: Ja sam jos od aktiviranja adsl-a u bg-u ishao par puta u infograf da pitam da li ce biti u loznici (potreban nam je kao lek). One glupache sekretarice su samo slegale ramenima i negirale glavom. Ako mene pitate, radije bih sada ushao u septichku jamu nego u infograf.
Ja sam od drugih ljudi cuo jos pre godinu dana da je stigla oprema... ali pravo da vam kazem nikada to nisam video kao manipulaciju mr. Dragoslava X. vec kao nesposobnost ovih u posti. Dobro je da mi je neko otvorio ochi. Sad imam razlog i da ih prezirem.
Sto se tice potezanja bilo kakvog ljudskog linka za ovo, mislim da je nemoguce, jer preko dotichnog se ovde teshko gazi, ali ako ne uvedu onda kada su obecali, ja predlazem pravi shtrajk. Evo, ja se javljam kao dobrovoljac da budem sa nekom devojkom, na trgu (ledja prema ledjima, ako mora) budem umotan u ribolovachku mrezhu i da vichem shta bude trebalo da se viche... Mislim, moze i bez devojke, ali onda i bez muskarca 
I to ispred Shangrile..
Mislim ko nam je kriv...
Ja sam lepo rekao da napravimo "wireless community"..makar neki lokal za razmenu,online gaming i sl.....ali koliko vidim zainteresovanih ima samo za kukanje...
Iz toga bi možda kasnije proisteklo i neko povezivanje sa ostalim zajednicama,pa možda i neki paketi...itd....ali
Šta ko neda !!!???
Mislite li da dotični gospodin(gospoda) može/mogu da zavrću slavine(aDSL) tek tako...pa nije bre više ovo kameno doba...
Koliko ima zainteresovanih za "brzu" konekciju u Loznici...iskreno ja znam bar 20ljudi (najviše)..
Ostali kada im pričam belo me gledaju (šta je to p2p,šta je to UL DL,šta je to hub,...i slična pod-pitanja...)..Što znači realno par nas smo možda u ovoj priči,želji,nadanju(ja sam SBB cabl koristio odavno..dok sam bio u BG-u)..ostali šta ???..
Ali ja nisam čovek koji kuka već...
U pregovorima sam sa "nekim" ISP-em (wireless)...
Pa možete uskoro očekivati nešto novo u Loznici..(nemogu previše da otkrivam)..
I paketi će biti stvarno pristupačni...
FLAT npr 256/128 1300din free setup i sl. ...
Ali otom-potom..
Javljam vam...
[ HelloWorld @ 09.12.2007. 18:58 ] @
Ali bash ispred Shangrile
Ja znam da nema veze sto ljudi gledaju belo kad im spomenes neke stvari i da bi svi koji imaju komp i fiksni fon resili da uzmu adsl. Ako ne, ja bih ih lako nagovorio
Shto se tiche "wireless community"-ja u Loznici, zvuci simpaticno, ali kako za opremu. Ipak znas da kod nas nije opsuteno kao u zapadnim zemljama da resimo tek onako da potrosimo par hiljada evra... Ja sam pre nekih mesec dana kontao da probam da odradim neki wlan u okolini, tipa krug od 100-200 metara oko moje kuce, i da se klinci povezuju zbog online gaminga, i za sherovanje filmova, muzike i kojechega josh... Ideja je ostala samo ideja. Nisam se raspitao ni za opremu niti sam pitao klince da li bi to hteli. I ja bih najvise voleo da to bude ilegalna mreza. Tj. Cosa Nostra, tj. Nasha Stvar
Ako pokrenes bilo sta sto se tice novog wireless provajdinga u Loznici, imash support !!!
[ sasa80 @ 10.12.2007. 18:46 ] @
Samo napred Loznico bice adsl 2050 nazalost ako su ove informacije tacne da je navedeni lik zaduzen za nasu oblast za telekomunikacije STRASNO!A sta mislite da posaljemo pitanje za dobrog komsiju na tv Pinku o nasem problemu he he he dali bi on uspeo da nadje odgovor za nas? Iskreno se nadam da ce se jednog dana u nasem gradu dogoditi nesto lepo povodom nekog boljeg interneta i naravno jeftinijeg samo napred uz vas sam.
P.S Napaceni korisnik inffo.net wirelesa/// Loznica AP 50 i AP 57 na gucevu.
[ mower from ... @ 14.12.2007. 15:44 ] @
Heh, odgovor Telekoma u vezi odlaganja ADSL-a u Loznici
Citat:
Postovani,
realizacija ADSL u Loznici je odlozena zbog problema sa isporukom narucene
opreme. Resenje ovog problema je van moci nase Izvrsne jedinice tako da
nismo u mogucnosti da preciziramo rokove zavrsetka pripremnih radova.
S postovanjem,
[ lo-community @ 15.12.2007. 08:03 ] @
Od Februara 2008 pomenuta firma u Loznici krece sa aDSL-om
Sele se i na novu lokaciju..
informacija 100% proverena iz prve ruke..
pozz
[ Slobodan Milivojevic @ 15.12.2007. 09:26 ] @
Pa ako bilo ko krene sa ADSL-om, to ce biti preko telekoma, znaci da ce svi provajderi imati mogucnost da uvedu ADSL i u Loznicu.
[ lo-community @ 15.12.2007. 12:22 ] @
Problem je sto kod nas samo jedna firma u gradu "drzi banku" "šapu" na ADSL ili bilo šta os ISP-a..
Da je još konkurencija...gde bi nam bio kraj...
[ mower from ... @ 15.12.2007. 12:26 ] @
Evo iskopao sam 2 email-a od Telekoma, jedan je iz juna a drugi je iz jula :D
Citat:
Poštovani,
oprema centrale za ADSL pristup internetu je stigla, montirana je. U toku su kvalitetne provere opreme i nakon dobijanja potrebnih odobrenja pristupiće se realizaciji podnešenih zahteve. Naša očekivanja su da će to biti za 2-3 nedelje.
S poštovanjem,
Citat:
Poštovani,
nažalost, pojavili su se problemi u pristizanju ugovorene opreme. Deo opreme je stigao, instaliran je a deo još uvek nije pristigao. U ovom trenutku ne možemo precizno odrediti kada će se navedeni radovi okončati, ali po svim saznanjima krajnji rok je druga polovina avgusta. Telekom ulaže sve napore da se rokovi maksimalno skrate te Vas molimo za još malo strpljenja.
S poštovanjem,
Stvarno je cudan ovaj Telekom ....
@lo-community
Ma nema sanse da ta firma "koci" usrani ADSL ... ,sta oni imaju sa Telekomom.
[ lo-community @ 15.12.2007. 15:43 ] @
Citat: mower from ...:
@lo-community
Ma nema sanse da ta firma "koci" usrani ADSL ... ,sta oni imaju sa Telekomom.
hahaha..
ti to zezaš..ili 
[ Remorseless @ 16.12.2007. 01:05 ] @
lo-community je zaposleni u infografu ;p
[ lo-community @ 16.12.2007. 11:34 ] @
Citat: Remorseless: lo-community je zaposleni u infografu ;p
pomeri se s'mesta

[ HelloWorld @ 16.12.2007. 22:17 ] @
@lo-comunnity: nema "firma" nista sa kocenjem adsl-a, vec njihov gazda, koji ima vec spomenute funkcije... i "mogucnost" da to uradi...
[ lo-community @ 17.12.2007. 06:40 ] @
Citat: HelloWorld: @lo-comunnity: nema "firma" nista sa kocenjem adsl-a, vec njihov gazda, koji ima vec spomenute funkcije... i "mogucnost" da to uradi...
nije "šija"..nego "vrat"...
Ma mislim da prekinemo raspravu o pomenutom ISP-u...i nekim političarima lokalnim
Samo dobijaju besplatno reklamu..
pozdrav..i vratimo se temi..
[ mower from ... @ 17.12.2007. 16:13 ] @
Evo najnoviji odgovor Telekoma ...
Citat:
Postovani,
opremanje cenrale u Loznici ADSL portovima je vec vise puta pomerano zbog
zakasnjenja sa isporukom narucene opreme. Pocetak instaliranja opreme je
pomeren za pocetak naredne godine, ali to , nazalost, nije pouzdan termin.
S postovanjem,
Heh i ponovo opet nije siguran termin, kao sto nije bio ni krajem maja,ni krajem avgusta ,ni krajem septembra ,pa ni krajem decembra a sigurno ce i u novoj 200X ....... ni krajem ............. (nadam se da gresim :S) ...
[Ovu poruku je menjao mower from ... dana 17.12.2007. u 17:27 GMT+1]
[ sasa80 @ 17.12.2007. 16:27 ] @
Ja sam ubedjen da je tu u pitanju manipulisanje, ma monopolisti bre! Jbg cekaj jos malo da se nalapaju para na inffo.... /wireless koji ima link sa marsa pa je tako skupo a lose je.
[ lo-community @ 18.12.2007. 16:27 ] @
Citat: Postovani,
opremanje cenrale u Loznici ADSL portovima je vec vise puta pomerano zbog
zakasnjenja sa isporukom narucene opreme. Pocetak instaliranja opreme je
pomeren za pocetak naredne godine, ali to , nazalost, nije pouzdan termin.
S postovanjem,
ma daj bre... organizovatjemo ako treba i prevoz..
zastaritje oprema dok oni isporuče
a mi omatoriti..
uaaa
[ HelloWorld @ 19.12.2007. 15:37 ] @
Citat: lo-community: ma daj bre... organizovatjemo ako treba i prevoz...
Unajmicemo "transportera" sa crnim bmw 735i... ta isporuka ne moze da omane ! :)
Ljudi, nema od ADSL-a nista... Mogu da se kladim da nece sigurno doci do jula! Ako ne bude tako, obesite me na trgu! Pred Shangrilom!
[ Remorseless @ 19.12.2007. 15:44 ] @
ima ima, samo je steta sto ce infograf biti prvi koji ce nuditi adsl usluge u loznici =(
da samo znate kakve misterije prate loznicki adsl...
jedna od njih je da ce biti dostupan samo u krugu od 3km od Poste Loznice... ne u pocetku vec za vjek i vjekov.
ja prosto volim umove koji smisljaju ovakve stvari
[ md-webmaster @ 24.12.2007. 10:19 ] @
>Ništa u suštini nije novo rečeno.To da kod nas ljudi zloupotrebljavaju svoj
>položaj ili monpol na protekciju stvoren je poznata stvar.Ja u Loznici
>živim sasvim slučajno i jedna od stvari koja doprinosi mome razmišljanju da
>iz LO idem je i internet.Ne želim cijeli život da budem zadnji.Ako već
>moram da živim u državi koja je zadnja u Evropi ne moram i u zadnjem
>gradu.Dok drugi i manji gradovi u Srbiji i Bosni poput Zvornika imaju ADSL
>i mnoštvo izbora brzog interneta(kablovskog)mi u Loznici zavisimo o Inffo
>netu koji su extra monopolisti.
[ sasa80 @ 24.12.2007. 10:43 ] @
Stvarno zalosno sto je to tako PA STA DA RADIMO!? Kome da se zalimo!
[ Remorseless @ 26.12.2007. 01:23 ] @
Servisima Javnih Informacija :D
ja sam vec slao mail u B92 da naprave neku reportazu oko toga zasto loznica kasni 2 godine sa uvodjenjem DSLa
mada, mislim da ce pre Kurir da objavi informaciju ovog tipa nego b92.
ajde da ih spamujemo i to sa infonetovog boxa :D
[ md-webmaster @ 26.12.2007. 07:13 ] @
>A to je???O cemu se radi je li rijec o sprezi telekoma i inffo.net-a ali je
>to jos jedna nasa umisljenost.Bilo kako bilo Lo je slijepo crijevo i zao mi
>je sto sam se zaglavio bas tu.
[ Jewrosima @ 30.12.2007. 12:58 ] @
Moramo ovo stoicki izgurati... shto smo duze muceni to ce bar meni biti toplije oko srca
kada stigne napokon taj adsl u Loznicu, i kada budem video kako ce nekim neljudima da se olupa o glavu sve shto su radili, ne bili nam kozu sa ledja oderali sve na konto svoje usluge.
Sada im zelim jedan lep i galopirajuci poslovni bankrot.
Mada sa druge strane, sam se jako zabrinuo kada sam procitao ovde da ce oni [ime da im ne spomenem ] prvi krenuti sa uvodjenjem adsl-a.Pa da li mozete zamisliti samo koliko ce njihov setup da koshta,a tek paketi... ne to se ne sme dogoditi, inace uzalud prica ova ako oni opet budu bili jedini pa makar i za prvo vreme.Videli smo koliko je potrajalo-traje ovo prvo vreme- njihovo vreme.
No znajuci nas, bojim se da ce mnogi silom i milom prilika otici opet kod istih dzelata da im uzmu meru.
U jedno sam siguran, ne znam za vas, ali ja necu kod njih uzeti adsl pa makar ga cekao josh godinu dana.Ma neka dodje i budjavi Sezam, i od njih cu pre ,mada su to ista ... vrsta ljudi.
Ps. sve je ovo hipoteza - ako adsl dodje pocetkom godine naravno.
A imali novina o tome nema-ja shto imam novo to je da ce telekom posle 03.01.08 imati opet neko novo verovatno diplomatsko saopshtenje za javnost Loznice.
PS. ajde neka neko proveri dobio sam dojavu sada da je kao adsl krenuo u testnoj fazi, i da ga Denis i josh par ljudi u Lo. testira.Pa ko zna licno Denisa neka ga pita o ovome, on bi trebao neshto vise znati... ili cega ovo lepo nasmejati.jer i ja cisto sumljam, izvor nije losh, ali koliko puta smo do sada culi vest adsl stigao, krece, danas, juce, sutra...
PA KADA JE TO SUTRAAAAAA :)
[ Jewrosima @ 03.01.2008. 11:51 ] @
Loznicani zivili ste ?
Slucajtno sam izgubio racun od telefona te sam otisao u telekom da mi daju kopiju racuna za fix. telefon.Pa kada sam vec bio na licu mesta, priupitao sam kada krece adsl i dobio prvi put od njih pozitivan odgovor da adsl krece odmah po Bozicu.
No, morate da podneste prijavu za adsl kod nas, rekoshe mi.
Kako sam se odavno prijavio online na telekomov site, i ispunio zahtev, opet sam pozvao telekom i opet po prvo put naisao na neku iskrenu gospodju.
citiram:
"Znate shta gospodine, vi ste ne znam koji klijent iz Loznice koji nam se obraca po istom pitanju, da li treba ponoviti u telekomu licno, opet sa kopijom licne karte zahtev.
Zahtev ste vi podneli preko naseg site-a i nema potrebe za nove prijave.
Ja uopste ne znam odakle to njima, plus se spominju nekakvi dodatni troskovi,to je dole sam kriminal
Zaista nemam informaciju kada ce adsl poceti u Loznici, nazovite sredinom sledece nedelje imacemo konkretniju informaciju.
kraj citata.
Konacno jedna iskrena dusha, kao dokaz da se u telekomu itekako dobro zna shta se dogadja, a zashto se ne preduzima nishta... ?
[ mower from ... @ 03.01.2008. 14:59 ] @
Evo napokon dobre vesti za sve Loznicane koji ocekuju ADSL , najnoviji odgovor Telekoma:
Citat:
Poštovani,
sa zadovoljstvom mogu da Vas obavestim da je okončana instalacija ADSL opreme u centrali u Loznici. Krajnja realizacija ove usluge na vašem području se očekuje sredinom meseca.
Srećne predstojeće praznike želi Vam,
DIREKCIJA ZA USLUGE
[ sasa80 @ 03.01.2008. 16:14 ] @
Ekstra je informacija ali ce mo da vidimo kakva ce biti realizacija.
[ HelloWorld @ 05.01.2008. 01:49 ] @
Izgleda cete me ipak obesiti... ali ako je zarad adsl-a... nema veze! Za to se umire 
Sutra zovem burazera da mi salje modem...
[ lo-community @ 05.01.2008. 07:30 ] @
Citat: HelloWorld:
Sutra zovem burazera da mi salje modem...
A što će ti modem..
Njega dobijaš od ISP-a
Nemoj bezveze da bacaš pare...u napred
[ HelloWorld @ 09.01.2008. 21:20 ] @
Necu njihov modem, a iovako ovaj dobijam dzabe  Znam da se dobija od isp, ali ako ti se pokvari, moras da ga platis, zar ne... tako da... bogu bozije a caru carevo 
[ Body Bag @ 09.01.2008. 22:55 ] @
Caos!
Lepe vesti,ali....
Ono sto mene interesuje je je da li moja centrala uopste podrzava ADSL?
Inace u pitanju je centrala na kojoj je bukvalno pola Loznice-dakle stara centrala koja je otprilike postavljena sredinom 80-tih(bio sam klinac tada)i na kojoj brojevi pocinju sa 88
Cisto sumnjam,ali nikad ne reci nikad :P
P.S. Vidim pominju se neke centrale 1 i 2-e sada koje su to uopste centrale?
[ mischo @ 10.01.2008. 07:03 ] @
Citat: HelloWorld: Necu njihov modem, a iovako ovaj dobijam dzabe :D Znam da se dobija od isp, ali ako ti se pokvari, moras da ga platis, zar ne... tako da... bogu bozije a caru carevo ;)
Grešiš. Kad dobiješ modem od provajdera i pokvari ti se im vratiš okvaren i oni ti daju novi. Bar je teko kod Telekoma.
Ako kupiš modem i pokvari ti se ti platiš novi. Ako ti se to isplati, ti navali.
@Body Bag
Loznica 1 ti je Ericsson AXE na kojoj brojevi počinju na 88. Loznica 2 je SIemens EWSD.
[Ovu poruku je menjao mischo dana 10.01.2008. u 08:30 GMT+1]
[ Body Bag @ 10.01.2008. 11:33 ] @
Dakle to znaci da ja mogu da imam ADSL jer mi broj pocinje sa 881-dakle na Ericsson sam centrali tj br 1? ;)
[ mischo @ 10.01.2008. 11:37 ] @
Da 
[ mower from ... @ 10.01.2008. 11:37 ] @
Da mozes i ja sam na tom broju ,a sad mi rekose da imaju problem sa razdelnikom na Centrali 1 :(, pa pokusavaju da rese problem ,tako da mozda tek sledece nedelje ,inace aktivirali su 4 porta a u obradi je 300 .....
@mischo
Jel mozes da potvrdis ovo ,posto vidim da citas ovu temu. Hvala.
[ Body Bag @ 10.01.2008. 11:49 ] @
Momci hvala vam puno :)
E sada mi recite gde mogu da podnesem zahtev? ;)
[ mower from ... @ 10.01.2008. 11:51 ] @
9813 ili na sajtu Telekoma ili probaj 015/876-321 ;)
[ mischo @ 10.01.2008. 13:28 ] @
Na Loznici 2 je krenulo puštanje korisnika. Šta je sa Loznicom 1 zaista ne znam.
[ Body Bag @ 10.01.2008. 13:37 ] @
Prijavih se na telekom nadlanu sajtu za ADSL
Nadam se iskreno da cu ga dobiti-pu pu djavo u vodu da ne ureknem :D
[ Jewrosima @ 10.01.2008. 13:59 ] @
876-321 kaze:
"Na svim brojevima u Loznici je moguc adsl."
Zna li neko dinamiku rada,da li opet treba da ganjam srpska posla [vezu] da mi neko to u dogledno vreme odradi ili znajuci da niti je Loznica velika niti ima previse zahteva kulturno sacekam.Mada je neko spomenuo 300 zahteva a do pre 15 dana je bilo samo 120 zahteva, provereno :)
[ mower from ... @ 10.01.2008. 14:08 ] @
Pa meni je zena sa 876-321 rekla da su pustena dosad 4 ADSL-a a da je u obradi 300 zahteva ili sta vec ...
Jbg. ja prenosim sta je bar meni rekla ... :)
A u tih 120 zahteva jel ubrajas mozda i firme i lokalne radnike Telekoma ?
[ Remorseless @ 10.01.2008. 18:50 ] @
Familija na polozajima, ma uzivancija :D
lolololo
srecno svima sa grabljenjem veze sto pre, ali sto je jos vaznije, UMIRE WIRELESS BREEEEEEEEEEE
jedan od retkih slucajeva kada je "smrt" dobra :DDDDDD
Srecna nova asimetricna digitalna pretplatnicka 2008ma i nemojte drzati torente 24/7 :DDDD
(nego sta cemo nego 24/7)
[ HelloWorld @ 11.01.2008. 00:14 ] @
Citat: mischo: Grešiš. Kad dobiješ modem od provajdera i pokvari ti se im vratiš okvaren i oni ti daju novi. Bar je teko kod Telekoma.
Ako kupiš modem i pokvari ti se ti platiš novi. Ako ti se to isplati, ti navali.
Kao sto sam napisao ranije, nisam iovako planirao da ga kupim vec sam trebao da ga dobijem.. dzabe... besplatno... free... niokakvoj kupovini nisam pricao... mada za dial-up koristim external USR, pa shto da ne razmislim i o kupovini ADSL modema. I ako mi se pokvari, valjda imaju i neku garanciju :P Ali... ne treba misliti o kvarovima... drugaru jednom iz bg-a riknuo adsl modem koji je dobio od provajdera i morao je da ga plati. Na kog provajdera je bio povezan ne mogu da se setim i ne zanima me, ali ako na telekomu daju drugi, onda dobro...
[ forrest_gump @ 11.01.2008. 07:59 ] @
ja na ovu temu nisam svracala mesec dana, jer dok sam ja ovde uchestvovala sve se svodilo na nishta - svi su se samo zalili i niko nije imao konkretno reshenje...
i sad sam svratila da vam kazem da adsl krece sa radom, ali vidim da vi to vec znate.. samo shto ja ovde ne vidim nikoga ko ce koristiti eunet-ov adsl.. a ja cu upravo taj da koristim i to onaj od 512kbps! oh, kako sam srecna zbog toga.. potvrdila sam prijavu kod njih nakon shto su me obavestitli da moj broj ima tehnichke mogucnosti (a broj mi pochinje sa 889..) i chula sam se juche sa ovima u eunetu i razgovarala o ochajnoj situaciji po pitanju neta u Lozani.. Jedan mi je rekao kako Infonet nema nikakve veze sa tim shto adsl-a nije bilo toliko dugo (i vrlo se nasmejao na to, a kaze da je i sam chuo za tu smeshnu vest) nego da je to bilo zbog stare alcatelove centrale.. Oo Zaista ne znam shta je tu istina, ali sada nije ni bitno.. Pregrmeli smo ono najgore i sada samo da stigne oprema i sve ce da bude divno!!!
Otvara se i prodajno mesto eunet-a i to ili u peshachkoj zoni (negde kod poshte) ili u Jovana Cvijica..
Radujem se adsl-u kao ozebao suncu!  )
Novu godinu sam zapochela tako shto sam slomila nogu, ali izgleda da nece sve biti tako loshe..
pozz narode! 
[ mischo @ 11.01.2008. 08:23 ] @
@forrest_gump
Zaista su čudne te priče, teorije zavere, i ostala sveiscrpna objašnjenja zašto nam je tako kako nam je....U Loznici nkada nije bila Alcatelova centrala.
Želim ti brz oporavak.
[ HelloWorld @ 11.01.2008. 10:54 ] @
@forrest_gump: Kada je planiran dolazak EUNet-a? Za par meseci ili nesto ranije?
[ forrest_gump @ 11.01.2008. 13:22 ] @
eunet dolazi kada i telekom, dakle sledece sedmice, tachnije od ponedeljka..
samo shto sad ja imam problem jer sam se bila prijavila i kod euneta i kod telekoma (tachnije kod telekoma sam proveravala tehnichke mogucnosti za adsl, poshto su mi svi govorili kako cu kod njih najpre saznati kad dodje adsl, a oni su to protumachili kao moje definitivno opredeljenje da koristim njihove usluge shto nikako ne mogu da razumem, ali ok) i sada moram da prodjem kroz proceduru prelaska sa jednog provajdera na drugi iako nichije usluge nisam koristila.. Oo Boze, shta me sve nece snaci.. zato ce procedura sad da se otegne verovatno do moje penzije tj ko zna koliko godina.. -.-
hvala na lepim zeljama za ozdravljenje i pozdrav!
PS-eunetovo uplatno mesto se otvara sledece sedmice, bar sam ih tako ja razumela..
[ HelloWorld @ 11.01.2008. 17:28 ] @
E bas ti je sad trebala ta komplikacija...
Hvala na informaciji, bicemo komsije 
[ Jewrosima @ 13.01.2008. 09:16 ] @
Eu net dolazi sledece stedmice, bar sam ja tako obaveshten iz solidnih izvora.Medjutim po tom izvoru eunet ce zastupati neka firma iz Loznice[nije inffo ], a po ovom gore izvoru eunet dolazi neposredno.Videcemo uglavnom sigurno dolazi odmah pocetko sledece sedmice.
Mada ako ste uzimate flat pakete telekom je najbolji ;)
[ Slobodan Milivojevic @ 13.01.2008. 11:23 ] @
Ljudi, pa u celoj Srbiji je ponuda ADSL-a identicna, to znaci da cete i vi u Loznici cim Telekom zavrsi montazu i tetiranje DSLAM-ova moci da uzmete ADSL kod bilo kog provajdera, jer svi provajderi od Telekoma iznajmljuju portove za ADSL.
[ HelloWorld @ 13.01.2008. 20:16 ] @
Citat: Slobodan Milivojevic: Ljudi, pa u celoj Srbiji je ponuda ADSL-a identicna, to znaci da cete i vi u Loznici cim Telekom zavrsi montazu i tetiranje DSLAM-ova moci da uzmete ADSL kod bilo kog provajdera, jer svi provajderi od Telekoma iznajmljuju portove za ADSL.
Logicno... Ali ako su iznajmljeni, ne mora da znaci da su losiji... Telekom je duzan da ustupi portove i drugim provajderima zbog radi antiglobalizacije i centralizacije :) Da ne razglabamo o tome, znam da mogu kod bilo kog, ako se post odnosio na mene, a verovatno jeste... Anyway hvala
Citat: Jewrosima: ...Videcemo uglavnom sigurno dolazi odmah pocetko sledece sedmice.
Mada ako ste uzimate flat pakete telekom je najbolji ;)
Ne zanima mene kada ce doci samo adsl eunet-a u Loznicu vec kada ce da otvore svoje predstavnistvo, ne samo zbog adsl... Zanimaju mene tu jos neke stvari... Da ne objasnjavam sada... Ali hvala i tebi :) mada iskreno, mene skroz nervira to sto neka firma mora da zastupa provajdere, operatere i slichno... Lep je prizor za ochi da vidish na lepom mestu lokal sa natpisom nekog provajdera i da tu bude samo ta firma... ali smo hvala bogu mali grad, pa se nikome ne isplati da drzi lokal samo da bi naplacivao usluge interneta, ili hostinga... ali to sto mene nervira, stvarno nije bitno. Tako je kako je...
[ mischo @ 14.01.2008. 15:48 ] @
Samo da potvrdim da je krenula i Loznica 1.
[ mower from ... @ 14.01.2008. 16:01 ] @
Hvala na informaciji mischo :-)
[ lo-community @ 14.01.2008. 16:08 ] @
Citat: mischo: Samo da potvrdim da je krenula i Loznica 1.
A mi sretjinici sa 875-***
koji ISP su u opticaju...
nisam u toku nisam bio u LO..
btw. aj kad krene stvarno da otvorimo novu temu...
tipa "Loznica ADSL"
[ gigga @ 14.01.2008. 17:09 ] @
Telekomov paket 512/64 (Loznica 2). Evo malo da prenesem iskustva. Brzina downloada ide oko 53-54 kb/s. Ping na google je oko 67-75 ms.
[ lo-community @ 14.01.2008. 18:32 ] @
Citat: gigga: Telekomov paket 512/64 (Loznica 2). Evo malo da prenesem iskustva. Brzina downloada ide oko 53-54 kb/s. Ping na google je oko 67-75 ms.
A kada si se prijavio...i dobio ADSL
Pinguj malo Igre....!!!! CS1.6
Citat:
09.01.2008.
ADSL usluga omogućena je korisnicima na centralama: Pančevo 1, Pančevo 2 (mrežna grupa 013), Loznica 1, Loznica 2 (mrežna grupa 015) i Brnjica (mrežna grupa 020).
Izvršeno je proširenje ADSL kapaciteta na centrali Užice (mrežna grupa 031).
[ gigga @ 14.01.2008. 19:07 ] @
Prijavio sam se pre 2 godine... Juce mi je stigao SMS sa brojem ugovora, danas sam uzeo setup...
Nemam CS, mozda kasnije malo poteram WOW pa cu preneti iskustva...
[ stoles15 @ 14.01.2008. 23:48 ] @
Evo i moje kratko (ali slatko)dosadasnje iskustvo: telekom adsl 1024/128
Download ide prosecno oko 107 kb/s upload oko 12kb\s
Malo bolje rezultate dobijam na testovima ali uglavnom brzina je otprilike u gore navedenim brojkama.
Inace u pitanju je centrala Loznica 1.
mower from ... nemogu ti odgovoriti na pp tek za 7 dana bicu u mogucnosti ali posto si me lepo pitao onda ti odgovaram ovde ,pozdrav
Da i prijavio sam se jos u julu ili junu nisam siguran bas tacno prosle godine.
[Ovu poruku je menjao stoles15 dana 15.01.2008. u 01:02 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao stoles15 dana 15.01.2008. u 01:03 GMT+1]
[ Dobroslav @ 16.01.2008. 15:42 ] @
Jel zna neko kad ce stiću u Banju Koviljaču?Da li će to biti u planu?
Inače divna vest,zaista!
[ HelloWorld @ 19.01.2008. 17:03 ] @
Citat: Dobroslav: Jel zna neko kad ce stiću u Banju Koviljaču?Da li će to biti u planu?
Inače divna vest,zaista!
Eeeee, pa posto ste dobili status opstine, sad mozda i dobijete adsl  shala mala, nemoj zameriti 
[ sasa80 @ 23.01.2008. 17:18 ] @
Loznicani kako ste dobili adsl niko da nam se javi nama smrtnicima sa wirelessom, dali je neko probao c.s kakvi su pingovi ?
[ lo-community @ 23.01.2008. 18:47 ] @
tema ima na 3 strane..da si ti nama ziv and zdraw...
http://www.elitesecurity.org/t305943-2#1834528
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|