[ Srdjan M. @ 05.10.2007. 14:38 ] @
Znaci, da li ima kod nas da se kupi uredjaj koji ce se kaciti na wireless provajdera (client mode), i taj internet link bezicno "razbacati" po stanu (AP mode)?
Ima li takav uredjaj neko ime, tipa dual trtmrt AP da znam sta da trazim? :)
[ Srdjan M. @ 07.10.2007. 19:22 ] @
Enibadi?
[ Kolins Balaban @ 07.10.2007. 19:41 ] @
to ti moze OvisLink 5460v2. Samo ga prebacis u WISP + Universal Repeater mod.
[ Srdjan M. @ 11.10.2007. 21:11 ] @
Hvala na odgovoru, na kraju sam uzeo TP LINK WR-543G (ima WISP).
[ bukovski @ 11.10.2007. 23:25 ] @
a mislis da ce provajder to da ti dozvoli ?
[ Kolins Balaban @ 12.10.2007. 16:59 ] @
a kako ce da mu zabrani?? njega ce provider vidjeti kao jednog clienta (to je sam ap u wisp modu), i uopste nece vidjeti cliente iza ap-a.
PS: sam WISP mod ti nece odgovarati, jer ces moci cliente spojiti samo preko UTP kabla, a ne i wireless-om. treba i Repeater
[ bisenic @ 12.10.2007. 22:37 ] @
Meni ovde nesto nije jasno,trazio je uradjaj sa kojim ce se u client modu kaciti na Provajdera i taj signal wirelessom distribuirati po stanu-AP,koliko sam video oba uredjaja imaju samo jedan izlaz za antenu,kako on moze da salje signal po stanu ako je taj konektor zauzeo npr antenom kojom se kaci na provajdera???
I vidjao sam neke Linksys uradjaje sa dva izlaza tj konektora,za sta oni sluze???

Hvala u napred!!!
[ boki99 @ 14.10.2007. 22:36 ] @
Citat:
Kolins Balaban: to ti moze OvisLink 5460v2. Samo ga prebacis u WISP + Universal Repeater mod.

Moze li to isto da se uradi i sa Planet WAP-4033 ?
[ Ivica Popovic @ 15.10.2007. 00:51 ] @
kupi 2 aces pointa ili 1 aces point i jedan wireles ruter i spoji zajedno
[ oglo @ 15.10.2007. 13:34 ] @
sparklan wx-7800a, 2 radio uredjaja, oswave firmware ili openwrt sa serial kablom ko ima zivaca
[ Kolins Balaban @ 15.10.2007. 16:47 ] @
imao sam planet wap-4035, koji je nije mogao da radi kao WISP, pa ptrtpostavljam da ne moze ni 4033, sem ako nije izasao noviji firmware koji to omogucava.

Citat:
bisenic: Meni ovde nesto nije jasno,trazio je uradjaj sa kojim ce se u client modu kaciti na Provajdera i taj signal wirelessom distribuirati po stanu-AP,koliko sam video oba uredjaja imaju samo jedan izlaz za antenu,kako on moze da salje signal po stanu ako je taj konektor zauzeo npr antenom kojom se kaci na provajdera???
I vidjao sam neke Linksys uradjaje sa dva izlaza tj konektora,za sta oni sluze???
Hvala u napred!!!

Upravo to radi WISP+Universal repeater.
WISP = s ovim modom se ap nakaci na providera, uredno ukucas svoje korisnicko ime i sifru, jedan kraj kabla u comp, a drugi u ap, na ap-u ukljucis dhcp, i tvoj comp je NA NETU (naravno, na compu podesis automatic ip).
Repeater = sve sto ap salje na svoje ethernet portove, to isto posalje (preko iste antene, s kojom je nakacen na providera) i wireless-om. Izgleda malo cudno, ali je tako. znaci istu antenu koristi i da primi signal od providera, a i da posalje klijentu.
Uredaji koji imaju dva konektora (dvije antenice), u vecini slucajeva rade u tzv. diversity modu, tj. svu snagu podjele podjednako na obije antene. imam jedan takav (ZyXEL B-3000), i on ne moze da radi tako, da jednom modu dodjelis jednu antenu, a drugom drugu. znaci, samo jedan mod, koristi obije antene. to je dobro, jer mozes na jedan ap zakaciti npr. dvije sektorke.pozz
[ minikola @ 16.10.2007. 15:21 ] @
"Srdjan M." wrote:

Citat:

Znaci, da li ima kod nas da se kupi uredjaj koji ce se kaciti na

wireless provajdera (client mode), i taj internet link bezicno

"razbacati" po stanu (AP mode)?

Ima li takav uredjaj neko ime, tipa /dual trtmrt AP/ da znam sta da

trazim? :)

To mozes da napravis tako sto od PC racunara (Neki P3/P4 sa PC 2.2

uticnicana) Napravis AP. Stavis mu dve bezicne karte, od kojih jedna

sluzi da ti bude tvoj AP a druga je klijent na firmi preko koje dobijas

internet. Operativni sistem bi na tom racunaru trebao da je Linuks mada

moze i nesto drugo, mada nije preporucljivo.

A mozes da uradis i ovo sto ti je rekao Ivica Popovic: Jedan AP uredjaj

i jedan bezicni "ruter" u klijent modu.
[ Kolins Balaban @ 17.10.2007. 13:28 ] @
i sta mislis kako bi on to sve podesio na linuxu????? na ap-u je to par klikova. nemoj bespotrebno komplikovati situaciju ;)