imao sam planet wap-4035, koji je nije mogao da radi kao WISP, pa ptrtpostavljam da ne moze ni 4033, sem ako nije izasao noviji firmware koji to omogucava.
Citat:
bisenic: Meni ovde nesto nije jasno,trazio je uradjaj sa kojim ce se u client modu kaciti na Provajdera i taj signal wirelessom distribuirati po stanu-AP,koliko sam video oba uredjaja imaju samo jedan izlaz za antenu,kako on moze da salje signal po stanu ako je taj konektor zauzeo npr antenom kojom se kaci na provajdera???
I vidjao sam neke Linksys uradjaje sa dva izlaza tj konektora,za sta oni sluze???
Hvala u napred!!!
Upravo to radi WISP+Universal repeater.
WISP = s ovim modom se ap nakaci na providera, uredno ukucas svoje korisnicko ime i sifru, jedan kraj kabla u comp, a drugi u ap, na ap-u ukljucis dhcp, i tvoj comp je NA NETU (naravno, na compu podesis automatic ip).
Repeater = sve sto ap salje na svoje ethernet portove, to isto posalje (preko iste antene, s kojom je nakacen na providera) i wireless-om. Izgleda malo cudno, ali je tako. znaci istu antenu koristi i da primi signal od providera, a i da posalje klijentu.
Uredaji koji imaju dva konektora (dvije antenice), u vecini slucajeva rade u tzv. diversity modu, tj. svu snagu podjele podjednako na obije antene. imam jedan takav (ZyXEL B-3000), i on ne moze da radi tako, da jednom modu dodjelis jednu antenu, a drugom drugu. znaci, samo jedan mod, koristi obije antene. to je dobro, jer mozes na jedan ap zakaciti npr. dvije sektorke.pozz