[ Majstor Duja @ 06.10.2007. 12:34 ] @
[ rubin_miki @ 06.10.2007. 14:54 ] @
heh..majstore, skupo 20 evra za stari tv, idem da kupim za 50 ganc novi
[ tomazo @ 06.10.2007. 15:19 ] @
Gde to ima u MK za 50 evreja idem i ja da kupim ---->
PS:Ako je zabranjena reklama moze adresu na PP--->
[ bakara @ 06.10.2007. 16:04 ] @
Sta sve novinari nece napisati...

Prvo poce tekst kako stare tv ubacuju u samo nove kutije a zavrsi ga kako je to u kini sve i onako dzabak i kako se moze dogovarati kvalitet.
Nema logike da stavlja stari TV, dok ga istestira i proveri jeftinije mu je da nastanca novi TV...
[ zoran @ 06.10.2007. 17:50 ] @
Bakara ..pročitaj ponovo pa ćeš videti kako vlasnik WEGa hvali svoju robu , kao novu...a ostali su šitare teške...ma svi su bre šitare teške...najpre se primeti po ekranima , koji imaju neprimetni "rez" na grlu , što znači da su reparirani. Šta to znači? Menjani su topovi , sumnjivog kvaliteta , a balon ekrana je ostao stari. Stoga isti imaju kratak vek trajanja.
Ma džabe mi ovde i pričamo ..opet se takvi lowcost pazare i dalje...važno da su sivi ...ne vidi se prašina na njima
[ zoran @ 06.10.2007. 17:54 ] @
Ma sve je to dobro. Kupci imaju jeftin tv u startu i mogu da uživaju neko vreme...kratko..zato malo češće idu na popravke , popravke nisu skupe ..i svi zadovoljni...i mušterije i majstori....Majstori imaju posla , a mušterije plaćaju tv na rate.
[ bakara @ 06.10.2007. 20:57 ] @
Znaci ipak mislite da su stvarno reparirani?
Jel to vazi samo za ekrane ili i za ostalo?

Pa kako im se to isplati, ipak trebaju dati garanciju na to...
[ alexa_pg @ 06.10.2007. 22:23 ] @
Citat:
...ipak trebaju dati garanciju na to......
Koju garanciju? Vecina ce da izdrzi tu godinu dana.
[ Nenad Vranjanac @ 06.10.2007. 22:38 ] @
koji su to ariston i simens televizori?? ja to ovde na trzistu nisam video.
da nisu oni pobrkali to sa ves masinama?
[ SaleSk @ 07.10.2007. 11:24 ] @
Pa Nenade Vranjanac....Verujem da nisi dovoljno upucen u vezi TV-a....Siemens proizvodi TV-e mnogo odavno samo sto ti ih ocigledno nisi video....kao i mnogo druge poznate marke....Mogu da se kladim da ako ti nabrojim jos 5 brenda neces imati pojma koji su i mislices da su neki kineski ili da je neko sortno seme za rasad.... A oko kupovine ovakvih novih TV-a...uvek kazem...dok ima ovce bice i vune...daj boze da svi kupe taj shkart....Imacemo posla bar jos u narednih 10 godina ako nista vise....
[ IonX @ 08.10.2007. 18:50 ] @
Ko da je čuo...
Juče ujutro mi se pokvario TV posle 18 teško odrađenih godina (u pitanju je marka "Daewoo" :) ).
Stvarno sam ga arčio, i sem jednog crkavanja vhf tjunera, nikakvih problema nisam imao.
Ni sad nije neki ozbiljan kvar, ali, čisto, hoću da promenim malo...da uzmem model sa teletextom i malo više kanala ( Daewoo mi je imao 50, što nije dovoljno za broj kanala koje imam preko kablovske..)
Koji CRT od 21'' srednje klase da uzmem, a da se ne pokajem?
Znači ne Neo, Weg, Rowa (? nikad čuo dok nisam počeo da listam oglase)...
[ Chellawy @ 09.10.2007. 08:22 ] @
hyundai , mislio sam ima samo auto kad ono ima i tv
AEG mislio sam ima samo usisivace kad ono i tv ...

jos malo pa ce biti i BRUS LI tv :8)

a sto se tice repariranih ekrana , imao sam slucajeva da stranke tvrde da ekrani nisu menjani a na njima se lepo videlo da su reparirani a radilo se o iskrama 84 i gorenje orbiterima sa onim ekranima A56-701x i isti su picili i po 15 godina...
ali to bese nekad dok danas ni oni koji nisu reparirani ne rade dugo a tek ovi...... leleeee...
[ IonX @ 09.10.2007. 13:16 ] @
Da li su ovi Philipsi i Toshibe koji koštaju oko 10.000RSD, krš ili ne?
[ Majstor Duja @ 09.10.2007. 13:44 ] @
Citat:
bakara:
1. Znaci ipak mislite da su stvarno reparirani?
2. Jel to vazi samo za ekrane ili i za ostalo?
3. Pa kako im se to isplati, ipak trebaju dati garanciju na to...

odgovor:

1. da.
2. za sve.
3. koju garanciju?

- dodatno objasnjenje za pod 3.

...negde duboko u Kini, sede ljudi i rade u hiperprodukcijskoj fabrici svacega (velicine omanjeg grada), od toga sto naprave 20% je škart,
tu robu kupe Istocne zemlje - naravno bez garancije i zahtevaju da im se na poklopce napise "Brus Li" marka da bi prodaja "isla" bolje
(kao QUADRO nemacki, VENUS grcki,PAOLO ITALIA pogodite sami itd) ...uvoznik uveze i krcmi po prodavnicama a prodavnice
obezbedjuju servis u garanciji - koji snabdevaju, placaju sami.
Tako vam se u istoj ulici pojave dva "autorizovana" servisa istog proizvoda jer je jednog ovlastio vlasnik prodavnice Pera a drugog gazda Zika....i tako....

Tako se to radi....

[ Nenad Vranjanac @ 09.10.2007. 22:04 ] @
Citat:
SaleSk:....Siemens proizvodi TV-e mnogo odavno samo sto ti ih ocigledno nisi video....

pa vidjao sam ih, izuzetno retko, i to ranije. u skorije vreme ne. doduse verovatno im se i ne isplati u ovakvim okolnostima da uvoze. ali ariston tv priznajem nikad nisam video u zivotu. ti jesi?

Citat:
kao i mnogo druge poznate marke....Mogu da se kladim da ako ti nabrojim jos 5 brenda neces imati pojma koji su i mislices da su neki kineski ili da je neko sortno seme za rasad...

za potcenjivanjem i nadmenoscu nema potrebe, jel da?
[ SaleSk @ 10.10.2007. 07:16 ] @
Da vidjao sam i Arizonu....Kada svakodnevno radis sa Tv-ima mozes da vidis i "Bruce lee" tv-ove :)) Nista licno veruj mi....Aristona je zastupljena na ovim prostorima.....
[ Majstor Duja @ 16.10.2007. 16:14 ] @
..jos o tehnici uopste:

" Samo u prvih šest meseci ove godine, inspekciji je stiglo preko 3.000 prijava, od čega se skoro polovina odnosi na proizvode sa nedostatkom, neadekvatnu uslugu održavanja i popravku ili nedostatak rezervnih delova. Zbog toga je u tom periodu inspekcija zaplenila aparate za domaćinstvo u vrednosti od oko 43,6 miliona dinara.

Pre samo nekoliko godina nije bilo moguće u svakoj radnji kupiti televizore i sličnu robu za 50 do 100 evra. Danas međutim, privučeni niskom cenom kupci i ne razmišljaju o kvalitetu, zbog čega ne prođe ni mesec dana, a da se uređaj ne pokvari....."

Vise o ovome na:

http://www.b92.net/info/vesti/...10&dd=14&nav_id=267722
[ bakara @ 16.10.2007. 17:44 ] @
Kakav god da je krs, ja juce kupih u metrou dvd plejer (divx i ostalo) za 1500 dinara, nek radi koliko hoce.

Pre neki dan kupim obican telefon za 550 din. isto weg, crko je posle sat vremena rada, uzmem odmah vratim u radnju i prodavacica me pita pa koliko bi ste vi da radi za 450 dinara, ja kazem godinu dana kolika je i garancija.

Ako se njima isplati da popravljaju meni se isplati da im svaki put vracam i reklamiram a ako i treba da kupim tri komada da imam dok je jedan u servisu...pa kome pre dosadi
[ zoran @ 16.10.2007. 18:31 ] @
dešavalo se više puta da se kineski aparati zapale naprasno , čak i kada su u st.by režimu.
[ SASA M. @ 16.10.2007. 22:31 ] @
Citat:
bakara: Ako se njima isplati da popravljaju meni se isplati da im svaki put vracam i reklamiram a ako i treba da kupim tri komada da imam dok je jedan u servisu...pa kome pre dosadi

Te koje bi kupio za rezervu, ne bi me cudilo da riknu dok su u kutiji.